DOT en Fortissimo gecertificeerd Arbitrageproof!

DOT
Op maandag 4 december ontving korfbalvereniging DOT uit Vlierden de Arbitrageproof certificering van het KNKV. Deze certificering betekent dat DOT kwaliteit van scheidsrechters hoog in het vaandel heeft staan en dat er ook goede aandacht is voor het verbeteren van sportiviteit en spelregelkennis binnen de vereniging. DOT is dan ook trots dat zij, als dorpsclub, deze certificering als 14e korfbalclub in regio zuid en 61e in Nederland heeft mogen ontvangen. Een hele mooie erkenning voor de vele inspanningen op dit vlak.
Op de foto staan Dhr. Hendrik Jan Brandsma van het KNKV en Toos Venner die namens DOT Vlierden de stuwende kracht is achter dit succes.

 

Fortissimo
Op zaterdag 11 december is Korfbalvereniging Fortissimo uit IJsselstein "arbitrageproof" verklaard. Hendrik Jan Brandsma, vertegenwoordiger vanuit de KNKV, reikte in sporthal 'De Oever', vlak voor de wedstrijd van het eerste team van Fortsissimo het certificaat uit aan de voorzitter van Fortissimo (Cees van Steenvoort) en de leden van de scheidsrechtercommissie.
Een mooie mijlpaal voor deze vereniging. Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om dit certificaat te verkrijgen. Fortissimo laat met het behalen van dit certificaat zien, dat het de arbitrage binnen Fortissimo zeer serieus neemt. Dit gaat om het opleiden en begeleiden van scheidsrechters maar ook op de vergroting van spelregelkennis voor alle spelende leden. Een positieve houding van de leden, coaches en supporters richting de scheidsrechters wordt sterk gestimuleerd door Fortissimo.
Met het certificaat ‘Arbitrageproof’ is een eerste belangrijke stap gezet, maar Fortissimo wil nog meer. Er zullen voldoende KNKV-scheidsrechters moeten komen om de maximale bonus van de rompregeling binnen te halen en er zullen voldoende verenigingsbegeleiders moeten worden opgeleid. Fortissimo is blij dat ze aan het einde van de zaalcompetitie, een aantal jeugdwedstrijdleiders rijker is. Kortom: een goed scheidsrechterskorps, dat garant staat voor het goed leiden van wedstrijden! Daar is iedereen bij gebaat!'

Datum: 13 december 2017 uur

Arbitrage