DKV Victoria 100 jaar

DKV Victoria is ontstaan uit fusies van verenigingen uit Diemen en Amsterdam: KVD, Oosterpark, CKVD en AKC Victoria. In 1991 fuseerden de eerstgenoemde drie verenigingen en kregen de naam Diamco. In 1998 ging Diamco samen met AKC Victoria. De oprichtingsdatum van KVD is 1 oktober 1917; dit is de oprichtingsdatum waarop DKV (Diemense Korfbal Vereniging) Victoria geregistreerd staat.

Speciaal voor het jubileumtoernooi van zaterdag zijn veel oud-leden opgespoord. Zij kwamen tijdens het toernooi uit voor hun ‘eigen’ vereniging en speelden in teams van KVD, CKVC, Diamco en AKC Victoria tegen de huidige leden van DKV Victoria.

De vereniging had gisteren hoog bezoek. Zowel de wethouder als de burgemeester waren aanwezig, evenals Rob Meijer, de voorzitter van het KNKV en Sietze Fokkema, de vice-voorzitter van het KNKV-districtsbestuur. Tussen de hapjes en drankjes door had de wethouder de eer om een kunstwerk te onthullen dat door de leden van de vereniging was gemaakt tijdens het afgelopen Pinksterkamp. Rob Meijer overhandigde de voorzitter van de vereniging een ingelijste luchtfoto van de accommodatie van DKV Victoria.

Datum: 2 oktober 2017 uur

Korfbal