Digitale afronding trainersopleidingen

Ruim vierhonderd trainers zijn dit seizoen gestart met een trainersopleiding. Inmiddels heeft bijna een derde van deze trainers een diploma behaald. De overige trainers hopen hun diploma voor de zomervakantie te behalen, maar met elkaar op het veld staan kan momenteel niet. Nu er geen fysieke ontmoetingen kunnen plaatsvinden door de maatregelen tegen het coronavirus, ronden de trainers hun opleiding digitaal af.

Jasper Keizer is al ruim zes jaar KNKV-docent en heeft op dit moment 36 cursisten verdeeld over diverse opleidingen: “Vorige week hebben we een online KT3-bijeenkomst gehouden. Hoewel de cursisten het liefst actief op het veld bezig zijn, was dit een goed alternatief. Naast de online bijeenkomsten hebben de cursisten vervangende opdrachten om onderwerpen goed af te kunnen ronden.”

Afronding lopende opleidingen
Op dit moment lopen er twintig KT2-opleidingen met in totaal ruim 160 deelnemers en zeven KT3-opleidingen met in totaal ruim zeventig deelnemers. De bijeenkomsten die nog stonden gepland worden vervangen door videobijeenkomsten. De cursisten die de online bijeenkomsten hebben gevolgd en alle opdrachten hebben afgerond, kunnen hun opleiding afronden door middel van een video-examen.

Criteria en aanpassingen
Ook in deze periode staat centraal dat trainers hun opleiding af kunnen ronden als ze voldoen aan de aangegeven criteria. Dit vraagt een aantal aanpassingen van de docenten en examinatoren. Zonder de inspanning van de docenten en examinatoren zou het niet mogelijk zijn om in deze periode opleidingen af te ronden. Het KNKV wil de docenten en examinatoren hiervoor bedanken.

Starten met een trainersopleiding
Vooralsnog is het in het nieuwe seizoen weer mogelijk om met een nieuwe opleiding te starten. Meer informatie over verschillende opleidingen en het aanmelden vind je hier.

Datum: 15 april 2020 uur

Opleidingen