Cursussen OldStars Sport

Biedt jouw vereniging OldStars walking korfball aan of gaat jouw vereniging dit in de toekomst doen? Kom dan in april naar één van de cursussen over OldStars Sport. Voor verenigingen die gaan starten of net gestart zijn is er een introductiecursus en voor trainers en begeleiders van OldStars-teams is er een cursus tot OldStars-instructeur.

OldStars walking korfball is een korfbalvorm voor 55-plussers en is geschikt voor oud-korfballers die gestopt zijn en voor senioren die nog nooit hebben gekorfbald en op zoek zijn naar een sportieve invulling van hun vrije tijd. Het aanbieden van OldStars walking korfball kan bijdragen aan ledenbehoud en -winst, een betere accommodatiebezetting, meer vrijwilligers en extra inkomsten.

Introductiecursus OldStars Sport
Deze cursus vindt plaats op 1 april 2020 van 9.30 uur tot 16.00 uur in Almere. Tijdens deze cursus ontwikkelen deelnemers inzicht in wat verantwoord bewegen is bij OldStars Sport. De opbouw van de training, de intensiteit van de spelvormen en sociale activering staan hierbij centraal. Er is geen vooropleiding nodig en deelname is gratis. Meer informatie over deze cursus vind je in de uitnodiging.

Cursus tot OldStars-instructeur
Deze cursus vindt plaats op 6 en 20 april 2020 van 9.30 uur tot 15.30 uur in Koog aan de Zaan. Tijdens deze cursus leren deelnemers hoe ze beweegvormen kunnen inzetten om de fitheid en gezondheid van ouderen te verbeteren door sociale activatie, cognitieve uitdaging en plezier te combineren. Deze cursus is uitgebreider dan de introductiecursus en bevat naast twee contactmomenten ook twaalf uur zelfstudie. Meer informatie over deze cursus en de voorwaarden voor deelname vind je in de uitnodiging.

Meer informatie
Meer informatie over OldStars walking korfball vind je hier.  Voor vragen over OldStars walking korfball kun je contact opnemen met Johan Annema, projectleider OldStars Nationaal Ouderenfonds, via j.annema@ouderenfonds.nl of 06-14443420. Je kunt ook terecht bij jouw verenigingsadviseur.

Foto: Björn Martens

Datum: 6 maart 2020 uur

OldStars walking korfball