Concept zaalprogramma in Sportlink Club

Verenigingen kunnen vanaf vandaag het conceptprogramma zaalcompetitie 2019-2020 inzien in Sportlink Club. De (wedstrijd)secretariaten van de verenigingen hebben hier een mailing over ontvangen.

Tot en met maandag 4 november kunnen de verenigingen de thuiswedstrijden op de juiste aanvangstijd zetten. Na 4 november zal zo snel als mogelijk het programma afgerond worden. De verwachting is dat op 7 november het programma definitief wordt.

Uitgangspunten
Bij het vaststellen van wedstrijden in het wedstrijd- en breedtekorfbal wordt door het KNKV rekening gehouden met reistijd. Een wedstrijd begint op een zodanige tijd dat er rekening is gehouden met een minimale aanvangstijd, reistijd en een half uur voorbereidingstijd.

Ook is geprobeerd een zo regelmatig mogelijk programma te maken waarbij we rekening gehouden hebben met een aantal uitgangspunten:

  • Zo weinig mogelijk opeenvolgende returns;
  • Teams minimaal één wedstrijd te laten spelen in de eerste twee weekenden van de reguliere competitie om het gat tussen einde veld en de eerste zaalwedstrijd niet extreem groot te maken;
  • Teams minimaal één wedstrijd te laten spelen in de laatste twee weekenden van de reguliere competitie om het gat tussen einde zaal en 2e helft veld niet extreem groot te maken;
  • Aantal opeenvolgende thuis en/of uitwedstrijden te beperken;
  • Uitgangspunt is maximaal drie opeenvolgende vrije weekenden, met uitzondering van de periode rond de kerstvakantie (vier weekenden acceptabel).

Een aantal wedstrijden is nog niet ingepland omdat we daar nog geen inhuur voor hebben ontvangen.

Indelingen
De actuele indelingen voor de zaalcompetitie vind je hier. Hier vind je ook het speelschema en de jaarplanning op competitiegebied. 

Heb je vragen over het programma, doe dan navraag bij het wedstrijdsecretariaat van jouw vereniging.

Datum: 25 oktober 2019 uur

Competitie