ckv RDZ 100e rookvrije korfbalvereniging

ckv RDZ is de 100e korfbalvereniging die een rookvrij beleid heeft ingevoerd en zich heeft aangemeld bij de Hartstichting!

Voorzitter Ton Hakkert van ckv RDZ: "Een aantal weken geleden hebben de Zeister sportverenigingen en de gemeente Zeist hun handen in een geslagen om het alcoholgebruik onder de 18 jarige een halt toe te brengen. Hier hebben de sportverenigingen een convenant voor moeten ondertekenen. Met de campagne ‘Wat dacht je van een frisje’ gaat de Gemeente Zeist en de sportverenigingen met een kantine in beheer de strijd aan tegen alcohol onder de 18. Afgelopen weekend, 13 april 2019, is deze campagne gestart. Ook wij, ckv RDZ, doen hier aan mee. Tegelijkertijd is het KNKV actief gestart met het stimuleren van verenigingen naar een ‘Rookvrije Generatie’. Dit was voor ons een mooi moment om deze twee aanpakken te combineren omdat we vinden dat zowel roken als drinken niet op een sportveld thuishoren". "Met de start van het veldseizoen hebben wij het besluit genomen om ons terrein rookvrij te maken. Onder de noemer 'Rookvrije Generatie' willen wij, net zoals 'NIX18', onze jeugdleden beschermen tegen tabakrook en de verleiding om te gaan roken. Als korfbalvereniging staan we voor gezond sporten maar ook voor een gezonde omgeving rond de velden en de kantine. Ondanks dat we (gelukkig) weinig rokers en drinkers hebben, is het signaal af geven wel belangrijk richting de jeugd. Onze jeugd, de generatie van de toekomst, is blij met de genomen maatregelen. De leden die nog roken hebben geen moeite met het genomen besluit en verschaffen zich een plekje buiten het terrein om daar hun sigaretje te roken".    

Als partner van de ‘Rookvrije Generatie’ wil het KNKV zoveel mogelijk korfbalterreinen rookvrij te maken. Het KNKV wil zoveel mogelijk kinderen laten genieten van korfbal en daar hoort roken tijdens het sporten niet bij. Vanuit het traject Vereniging Centraal is het mogelijk verenigingen te ondersteunen bij het creëren van een gezonde sportomgeving. Dat staat in verbinding met het preventieakkoord waar vanuit de overheid gestimuleerd wordt om op een goede manier om te gaan met alcohol, voeding en het rookvrij maken van de sportomgeving. "We zijn dan ook erg blij om ckv RDZ als 100e korfbalvereniging met een rookvrijbeleid te verwelkomen", aldus projectleider accommodatie Jan-Tonny Visser. "We zijn in drie maanden gestegen van 90 verenigingen met rookvrije afspraken naar 108 verenigingen (van 19% naar ruim 22%). Hiervan was ckv RDZ dus de 100e".

Rookvrije korfbalverenigingen
Welke korfbalverenigingen zijn al geheel of gedeeltelijk rookvrij? Kijk hier of je vereniging er tussen staat. Staat jouw vereniging er niet bij maar zijn jullie wel actief met het maken van rookvrije afspraken? Dan kan het zijn dat je vereniging nog niet als zodanig geregistreerd staat. Meld je dan hier aan.

Overzicht verenigingen per district met een rookvrij beleid                                                                                                                                                                                                           
                                                          

per 1 januari 2019
 

 
per 1 april 2019
   
 

 

Meer berichten over Rookvrij vind je ook op Sport.nl/voorclubs.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Je kunt contact opnemen met:

Datum: 18 april 2019 - 16:03 uur

Accommodatie Rookvrij