Breed 'assortiment' leden bij WION

De Rotterdamse vereniging WION biedt allerlei beweegvormen aan voor verschillende doelgroepen. Iedereen die op het terrein of in de accommodatie van WION sport wordt lid van de vereniging én van het KNKV. Het ledenaantal van WION is hierdoor flink gestegen en dit biedt kansen. "Meer leden is meer invloed en dit betekent meer mogelijkheden", aldus interim-voorzitter Albert Groeneveld.

Naast alle korfballende leden zijn er leden actief bij beweeggroepen zoals SeniorenSportief, KombiFit, Tennis, G-korfbal, Beweegplus, TaalLes en Bewegen en de Kangoeroe Klup. In de tweede editie van het KNKV Magazine lees je meer over het brede sportaanbod van WION.

Macht van massa
De vereniging is zich bewust van de macht van massa: "Ledenaantallen zijn belangrijk om korfbal breed neer te kunnen zetten. Met ruim vierhonderd leden zijn wij van belang voor de gemeente. Als alle korfbalverenigingen al hun leden opgeven bij het KNKV, stijgen we als sport in ledenaantallen. Ook op dat niveau geldt, hoe meer leden des te meer invloed je als bond kunt uitoefenen. Dat vertaalt zich vanzelf door naar de verenigingen via Vereniging Centraal", aldus Groeneveld.

Foto: WION

Datum: 1 juni 2020 uur