Al 90 rookvrije korfbalaccommodaties

Al veel korfbalverenigingen hebben rookvrije afspraken gemaakt op hun sportaccommodatie. Op 1 januari 2019 waren al 90 korfbalverenigingen geregistreerd bij de Hartstichting en het KNKV. En het is de bedoeling dat steeds meer verenigingen dit voorbeeld volgen. Jouw vereniging ook?! Op deze wijze laat je als vereniging zien dat niet-roken de norm is en jouw korfbalaccommodatie een sportieve en gezonde leefomgeving is. 
Het KNKV zet zich als partner van de ‘Rookvrije Generatie’ al langer in om zoveel mogelijk korfbalterreinen rookvrij te maken. We willen zo veel mogelijk kinderen laten genieten van korfbal en daar hoort roken tijdens het sporten niet bij.

Rookvrije korfbalverenigingen
Welke korfbalverenigingen zijn al geheel of gedeeltelijk rookvrij? Kijk hier of je vereniging er tussen staat. Staat jouw vereniging er niet bij maar zijn jullie wel actief met het maken van rookvrije afspraken? Dan kan het zijn dat je vereniging nog niet als zodanig geregistreerd staat. Meld je dan hier aan.

Overzicht verenigingen per district met een rookvrij beleid per 1 januari 2019

 

Goed voorbeeld doet volgen
Onder het eerder genoemde motto ‘een goed voorbeeld doet volgen’ dagen we alle verenigingen uit met dit thema aan de slag te gaan. Per kwartaal publiceren we het meest actuele overzicht van (geregistreerde) rookvrije korfbalverenigingen op de site.
SKF uit Veenendaal ging al met rookvrij aan de slag. Hun ervaringen met rookvrij zie je in het filmpje hieronder. 

 

Wil je meer informatie of heb je vragen? Je kunt contact opnemen met

Datum: 7 februari 2019 - 12:24 uur

Accommodatie Rookvrij