Aan de slag met Technisch Beleid

Afgelopen vrijdag waren ruim veertig bestuurders, kaderleden, trainers en coaches aanwezig bij de inspiratieavond over Technisch Beleid. De avond was een pilot in samenwerking met Spelenderwijs Verbeteren. Commissieleden en bestuurders kregen antwoord op vragen als ‘Hoe bouw ik mijn technische beleid op?’ en ‘Hoe ga ik om met talentherkenning en selecteren?’ Voor trainers stond de vraag ‘Hoe geef ik spelenderwijs training?’ centraal.

Pleun van Doornik, beleidsmedewerker Opleidingen, kijkt positief terug op de avond: “De verenigingen vonden het nuttig om te horen hoe je kunt starten met de opbouw van een Technisch Beleid. Het deel over talentherkenning opende veel ogen en liet zien dat iedereen hier een andere kijk op heeft. Ook het feit dat je bij kinderen onder de vijftien jaar talent bijna niet kunt herkennen en dat je laagste teams beter kunt mixen had veel waarde voor verenigingen.”

Starten en ontwikkelen van Technisch Beleid
Eén van de tips die bondscoach Wim Scholtmeijer afgelopen vrijdag aan de aanwezigen gaf was: “Begin bij de opbouw van je technische beleid met de vraag waar je als vereniging voor staat. Vanuit daar kun je concrete afspraken maken. Besef dat Technisch Beleid invloed heeft op iedereen binnen je vereniging, dus dat iedereen ook invloed zou moeten hebben op hoe het beleid gemaakt wordt. Je kunt bijvoorbeeld een jeugdledenvergadering organiseren of een enquête versturen naar alle leden.”

Bouwplan Technisch Beleid
Veel verenigingen zijn bezig met hun technische beleid en het KNKV wil verenigingen hier graag zo goed mogelijk bij helpen. Daarom ontwikkelt het KNKV momenteel een bouwplan Technisch Beleid. Het doel is om dit bouwplan dit seizoen nog te lanceren. Dit plan is een leidraad voor verenigingen om een beleid op te bouwen. De verschillende onderwerpen van een goed Technisch Beleid staan beschreven, met vragen om het af te stemmen op de behoefte van de vereniging.

Vervolgavonden
Deze pilotavond vond plaats bij korfbalvereniging TOP/SolarCompleet. Gezien de grote interesse in dit onderwerp en het succes van deze eerste avond worden er de komende periode meer van deze avonden georganiseerd. Binnenkort volgt meer informatie over de data en locaties van de vervolgavonden.

Datum: 20 januari 2020 uur

Technisch beleid