1,5 meter-training door Wim Scholtmeijer

De korfbaljeugd mag sinds gisteren (29 april) weer trainen. Synergo B1 liet zich dat geen twee keer zeggen en stond 's ochtends al op het veld. De Utrechtse youngsters kregen namelijk een '1,5 meter-training' van niemand minder dan bondscoach Wim Scholtmeijer.

In bovenstaande video toont Scholtmeijer enkele oefeningen, die goed in een '1,5 meter-training' passen. Ook gaat hij kort in op enkele van de voorwaarden, genoemd in het geldende protocol.

'Laat maar zien'
Aan het einde van de video roept Scholtmeijer de korfballers en verenigingen op om leuke oefeningen te delen. "Ik ben super benieuwd naar welke uitwerkingen jullie allemaal hebben. Laat maar zien. We mogen weer en laten we dat met elkaar zo goed mogelijk doen."

Hart van Nederland
De training van Wim Scholtmeijer aan Synergo B1 werd gevolgd door het televisieprogramma Hart van Nederland (SBS6). Het item zie je hier (item start op 7.00).

Instructievideo protocol
Eerder al maakte Pleun van Doornik een ronde op het terrein van Synergo om in een video te laten zien welke maatregelen het protocol onder meer bevat.

Datum: 30 april 2020 uur

Korfbal Vereniging Centraal