Skip to the main content

Nieuwkomersteam voor jongvolwassenen bij MIA

Korfbalaanbod

Bij korfbalvereniging MIA traint sinds kort een groep voormalig vluchtelingen iedere zaterdag op de korfbalvelden. Speciaal voor jongvolwassenen met een verblijfsvergunning heeft de vereniging met subsidie van gemeente Amersfoort een speciaal team opgericht: het nieuwkomersteam. Met elkaar leren ze korfballen en in de toekomst worden ze over de bestaande teams verdeeld. Een mooi initiatief!

Jetske Rietveld is trainer bij MIA en werkt als docent op het Taalcentrum. Zij heeft de nieuwe leden benaderd. De nieuwkomers hadden nog nooit van korfbal gehoord maar zijn ontzettend enthousiast. “Nooit lopen met de bal, dat is het eerste dat ik leerde over korfbal. Het is nog maar de derde training, maar ik wil graag al wedstrijden spelen”, zegt Sham (19), die jaren geleden uit Eritrea vluchtte. Meer over het nieuwkomersteam bij MIA lees je hier.

Foto: Coen Staal

Gerelateerde artikelen

Special Olympics 2022
Korfbalaanbod
Special Olympics 2022

Het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking, de Special Olympics Nationale Spelen vindt in 2022 plaats van 10 tot en met 12 juni in Twente. In de 14 Twentse gemeenten worden 25 sporttoernooien georganiseerd waaronder G-Korfbal voor vier- en achttallen. Wil je met een G-Korfbalteam deelnemen? De inschrijving start 16 februari. Tot 1 februari kun je je vereniging vast aanmelden en de benodigde inloggegevens hiervoor aanvragen.

Lees meer
Juni: vrienden en vriendinnenmaand
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Juni: vrienden en vriendinnenmaand

Hoe leuk is het om bij de jeugd vrienden- en vriendinnen mee te laten trainen? Het KNKV heeft dan ook juni uitgeroepen tot vrienden- en vriendinnenmaand. Dat betekent dat elke dag in …

Lees meer
Bloeiende verenigingsactiviteiten in juni
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Bloeiende verenigingsactiviteiten in juni

Met een juni-competitie voor de jeugd en ruim vijftig vrienden- en vriendinnentrainingen hebben veel korfballers het verenigingsleven weer kunnen ervaren in juni. In totaal werden er in juni zo’n 1300 wedstrijden gespeeld …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders