Skip to the main content

Nieuwe clinic: ‘Training geven: de basics’

Trainers

Voor beginnende trainers en ouders die een team gaan begeleiden heeft het KNKV de clinic ‘Training geven: de basics’ ontwikkeld. Verenigingen kunnen deze clinic aanvragen voor een groep trainers. De trainers leren tijdens de clinic onder leiding van een KNKV-docent in één avond de basis van het training geven.

Hoe geef je een leuke training? Wat zijn de belangrijkste facetten van korfbal? Welke basisoefeningen kun je in een korfbaltraining verwerken? Tijdens deze clinic krijgen deelnemers tips en handvaten om in de praktijk mee aan de slag te gaan. De oefeningen zijn gericht op training geven aan de jeugd, waarbij plezier en succesbeleving van spelers centraal staan.

Kosten en aanmelden

Het aanvragen van deze clinic kan vanaf de zomer 2020. De start van de clinics is afhankelijk van de regelgeving van het RIVM en wat de mogelijkheden zijn. De kosten bedragen €90,- per clinic, ongeacht de afstand en het aantal deelnemers. De clinic wordt gegeven door één van de docenten van het KNKV. Deze clinic is geschikt om als vereniging af te nemen met meerdere deelnemers. Meer informatie vind je hier.

Tips voor een succesvolle training

Ben je nu al benieuwd naar handige tips voor een succesvolle training? In dit document vind je algemene tips en specifieke tips voor een warming-up, scoren en gooien en vangen. Ook bevat het document per categorie een aantal voorbeeldoefeningen.

Foto: Elke de Gram, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Webinar 'Wedstrijdklaar in drie weken'
Trainers
Webinar 'Wedstrijdklaar in drie weken'

Dinsdag 7 juli organiseert het KNKV een webinar voor trainers. Tijdens het webinar gaan bondscoach Scholtmeijer, mastercoach Van den Bos en embedded scientist Willemsen in op hoe je het seizoen kunt beginnen zonder overbelasting en blessures.

Lees meer
Trainerscursus OldStars walking korfball
Korfbalaanbod Trainers
Trainerscursus OldStars walking korfball

Steeds meer verenigingen hebben een korfbal- of beweegaanbod voor ouderen. OldStars walking korfball is één van de vormen binnen KorfbalPlus, een aangepaste spelvorm voor korfbal op latere leeftijd. Voor trainers en begeleiders…

Lees meer
KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers
Opleidingen Trainers
KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers

Geef jij korfbaltraining en heb je de ambitie om hoofdcoach te worden? Dan is de KT4-opleiding wat voor jou! Tijdens deze opleiding ontwikkel je jezelf onder leiding van professionals op het gebied…

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders
KNKV zoekt bondsraadsleden: pak jij deze kans?
Trainers
Webinar technisch beleid: teamsamenstelling
Bestuurders Verenigingsservice
Breek-de-Weekbijeenkomsten voor bestuurders: inspiratie en verandering