Skip to the main content

Nieuwe bondsraadsleden in elke regio

KNKV Organisatie

De afgelopen periode vonden er bondsraadsverkiezingen plaats in verband met de bestuurlijke herinrichting en de nieuw gekozen regiostructuur. Voor alle 24 regio’s is het KNKV op zoek gegaan naar één bondsraadslid die de verenigingen in die desbetreffende regio gaat vertegenwoordigen. Van 1 tot en met 11 juni konden alle verenigingen stemmen op een (plaatsvervangend) bondsraadslid in hun regio. De uitslag van de bondsraadsverkiezing is inmiddels bekend.

De bondsraadsleden staan voor de korfbalsport en voor de korfbalverenigingen in hun regio. Ze denken mee over de strategische ontwikkelingen en over de toekomst van korfbal. Op zaterdag 19 juni komen de gekozen (plaatsvervangend) bondsraadsleden tijdens de bondsraad bij elkaar voor een eerste kennismaking. Het thema van de bondsraad is ‘Jaarplan en Begroting 2021-2022’ en de bondsraad is te volgen via livestream. Meer over de bondsraad van aankomende zaterdag lees je hier.

Bestuurlijke herinrichting en regiostructuur

Omdat het KNKV de relatie met de verenigingen verder wil versterken en verenigingsbesturen beter wil faciliteren en betrekken heeft het KNKV, naast de inzet van de verenigings- en korfbaladviseurs, samen met de bondsraad gekozen voor een bestuurlijke herinrichting. Dit leidt tot onder andere het loslaten van de districtsorganisatie en het verstevigen van de regiostructuur. De nieuwe regiostructuur zorgt voor verbinding van de verenigingen met de lokale belangen en afspraken.

De nieuwe bondsraadsleden en plaatsvervangende bondsraadsleden vind je hier.

We wensen alle gekozen (plaatsvervangend) bondsraadsleden veel plezier en succes bij de uitoefening van hun functie!

Gerelateerde artikelen

Bondsraadsvergadering 19 juni
KNKV Organisatie
Bondsraadsvergadering 19 juni
Zaterdag 19 juni vindt er weer een bondsraadsvergadering plaats. Het hoofdthema van deze vergadering is ‘Jaarplan en begroting 2021-2022’. Tijdens deze vergadering wordt ook aandacht besteed aan het afzwaaien van enkele bondsraadsleden als gevolg van het aflopen van hun zittingstermijn. De volledige agenda en bijbehorende stukken voor de bondsraad vind je hier. Zaterdag vindt er ook een […]
Lees meer
Van Rijsewijk en Meijer in de media
KNKV Organisatie
Van Rijsewijk en Meijer in de media
Tijdens de afgelopen bondsraadvergadering werd Irene van Rijsewijk benoemd tot nieuwe voorzitter van het KNKV. Zij volgt Rob Meijer op, die bijna tien jaar KNKV-voorzitter is geweest. In het Eindhovens Dagblad en bij ALLsportsradio vertelt Van Rijsewijk over het moment waarop ze benoemd werd tot voorzitter, haar werkervaringen en haar ervaringen in de korfbalwereld, welke […]
Lees meer
Terugblik Bondsraadvergadering 27 juni
KNKV Organisatie
Terugblik Bondsraadvergadering 27 juni
Zaterdag 27 juni vond op Papendal de Bondsraadvergadering plaats. Je kunt de vergadering hier terugkijken of teruglezen wat er besproken is.
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd