Skip to the main content

Nieuw te vormen tussenklasse: Korfbal League 2.

Competitie

In de komende dagen vechten GG/IJskoud de Beste en HKC uit wie er volgend jaar actief is in de Korfbal League. De verliezer van deze play-downserie speelt volgend seizoen in de Korfbal League 2. Die naam heeft het KNKV gegeven aan de klasse die onder de Korfbal League gaat komen.

Jongstleden januari kondigde het KNKV richting komend zaalseizoen de introductie aan van een nieuwe klasse tussen de Korfbal League en Hoofdklassen. In de nieuwe situatie bestaat de Korfbal League uit tien teams, de Korfbal League 2 uit tien teams, en beide Hoofdklassen uit acht teams. De eerste klasse gaat van zes poules naar acht poules en ook de tweede klasse gaat uit acht poules bestaan. De eerder gebrachte uitleg over de hervorming van de competitie vind je hier.

De Korfbal League en toekomstige Korfbal League 2. vormen de twee hoogste klassen van onze competitie. Omdat deze twee klassen het topkorfbal vormen, en deze nieuwe klasse de competitve balance moet verbeteren, brengt het KNKV qua naamgeving deze klassen onder één sterk merk samen.

Korfbal League 2.,seizoen 2022/2023

De volgende clubs zijn dit huidige seizoen vanuit de Korfbal League afgedaald of vanuit de Hoofdklasse gepromoveerd naar de Korfbal League 2.:

AW.DTV
Dalto/Klaverblad Verzekeringen
DSC
DeetosSnel
Fiks
Oost-Arnhem
Tempo
TOP (A)
TOP/LITTA

De strijd tussen GG/IJskoud de Beste en HKC om het laatste plekje in de Korfbal League  – verliezer naar Korfbal League 2. – volg je via Korfbal.nl. Het tweede duel in de playdown-serie, zaterdag om 20.00 uur, volg je live via het gezamenlijke livestreamplatform Eyecons. Het eerste duel werd door HKC met 22-17 gewonnen.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Definitief programma veldcompetitie najaar gepubliceerd
Competitie
Definitief programma veldcompetitie najaar gepubliceerd
Het programma voor de veldcompetitie voor het najaar is definitief en is vandaag via Sportlink verstuurd naar alle verenigingen. Het altijd actuele programma is ook in te zien via de KNKV Wedstrijdzaken-app en in Sportlink Club. Het programma wordt de komende dagen in de website geladen. De promotie- en degradatieregelingen worden in de week voorafgaand aan de […]
Lees meer
Competitie-avonden in augustus en september
Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
In het voorjaar heeft team competitie een ronde door Nederland gemaakt om met verenigingen van gedachte te wisselen over het aanpassen van de jeugdcompetitie. Om verder in te zoomen op deze inhoud en dit breder te trekken, organiseren we in augustus en september een nieuwe ronde competitie-avonden. Deze avonden gaan niet alleen over de jeugdcompetitie, […]
Lees meer
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Competitie
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Aan het einde van het afgelopen seizoen heeft het KNKV verenigingen bevraagd over de opzet van de veldcompetitie. Hierbij was de vraag of de huidige opzet van een veldcompetitie in poules van acht ploegen verdeeld over het najaar en voorjaar nog voldeed aan de behoefte van verenigingen en leden. Op basis van de behoefte van […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
Bestuurders KNKV Organisatie
Bijeenkomsten ‘Strategisch plan 2022+’
Opleidingen Trainers
Aanmelden KT2- en KT3-opleidingen seizoen 2022-2023