Skip to the main content

Nederland ademt korfbal op 22 juli

Op woensdag 22 juli vinden er door het hele land korfbalclinics plaats in het kader van de This is Korfball Tour – summer edition. Ondanks de vakantieperiode doen veel verenigingen mee aan deze #korfbalzomer-activiteit en bezoeken zo’n veertig (jeugd)internationals en KNKV-trainers verenigingen om clinics te geven. De desbetreffende verenigingen hebben hier dinsdag een mail over ontvangen.

Deze zomereditie van de This is Korfball Tour, onderdeel van de #korfbalzomer, is een mooi alternatief voor de afgelaste This is Korfball Tour die in april en mei zou plaatsvinden. Alle verenigingen konden zich inschrijven voor een clinic op 22 juli en nu is bekend wie de clinics komen geven en bij welke verenigingen (zie onder). In de ochtend vinden twee clinics plaats tussen 10:00 en 11:45 en in het middagprogramma zijn de twee clinics tussen 13:30-15:15.

Topspelers bij verenigingen

Manager Korfbalparticipatie Gert-Jan Kraaijeveld: “Het is geweldig dat de korfbalzomer zo succesvol is. Het is goed om te zien dat kinderen kunnen blijven korfballen en dat veel verenigingen, nationale teams en KNKV-trainers zich hiervoor inzetten. De korfbalzomer brengt topspelers en verenigingen bij elkaar om kinderen een geweldige dag te bezorgen én om onze sport te laten zien. Ik reken erop dat 22 juli een stralende dag wordt.”

Indeling This is Korfball Tour (ochtend = 9.45-12.00, middag = 13.15-15.30)

Ochtend

Middag

Korfbalzomer

Na de This is Korfball Tour – summer edition is het begin augustus tijd voor Tour de Camping, dit in samenwerking met RCN Vakantieparken. Tenslotte vindt op 30 augustus in The Hague Beach Stadium het NK Beachkofbal plaats. Eerder al deze korfbalzomer gingen (jeugd)internationals Back to School en gaven ze, net als KNKV-trainers, Vrienden- & vriendinnentrainingen bij tientallen verenigingen. Samen maken we er een mooie #korfbalzomer van!

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Aandacht voor training geven
Trainers
Aandacht voor training geven
Goede trainers zijn belangrijk voor de ontwikkeling en het spelplezier van sporters en verdienen daarom aandacht en begeleiding. Wat vinden trainers daar zelf van?
Lees meer
In de spotlight: Anita Manders
Vrijwilligers
In de spotlight: Anita Manders
Het KNKV zet regelmatig een vrijwilliger in de spotlight en dit keer is dat Anita Manders. Manders is vrijwilliger bij haar eigen vereniging én is vrijwilliger bij het KNKV. Bij haar eigen vereniging was ze al vanaf jongs af aan trainer en scheidsrechter, deed ze het wedstrijdsecretariaat en heeft ze G-korfbal opgestart. Als KNKV-vrijwilliger is […]
Lees meer
KNKV is Koningsdag niet bereikbaar
KNKV Organisatie
KNKV is Koningsdag niet bereikbaar
Dinsdag 27 april (Koningsdag) is het KNKV niet telefonisch bereikbaar. Vragen en opmerkingen kun je op ieder gewenst tijdstip indienen via het online ticketsysteem.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt