Skip to the main content

Nederland ademt korfbal op 22 juli

Op woensdag 22 juli vinden er door het hele land korfbalclinics plaats in het kader van de This is Korfball Tour – summer edition. Ondanks de vakantieperiode doen veel verenigingen mee aan deze #korfbalzomer-activiteit en bezoeken zo’n veertig (jeugd)internationals en KNKV-trainers verenigingen om clinics te geven. De desbetreffende verenigingen hebben hier dinsdag een mail over ontvangen.

Deze zomereditie van de This is Korfball Tour, onderdeel van de #korfbalzomer, is een mooi alternatief voor de afgelaste This is Korfball Tour die in april en mei zou plaatsvinden. Alle verenigingen konden zich inschrijven voor een clinic op 22 juli en nu is bekend wie de clinics komen geven en bij welke verenigingen (zie onder). In de ochtend vinden twee clinics plaats tussen 10:00 en 11:45 en in het middagprogramma zijn de twee clinics tussen 13:30-15:15.

Topspelers bij verenigingen

Manager Korfbalparticipatie Gert-Jan Kraaijeveld: “Het is geweldig dat de korfbalzomer zo succesvol is. Het is goed om te zien dat kinderen kunnen blijven korfballen en dat veel verenigingen, nationale teams en KNKV-trainers zich hiervoor inzetten. De korfbalzomer brengt topspelers en verenigingen bij elkaar om kinderen een geweldige dag te bezorgen én om onze sport te laten zien. Ik reken erop dat 22 juli een stralende dag wordt.”

Indeling This is Korfball Tour (ochtend = 9.45-12.00, middag = 13.15-15.30)

Ochtend

Middag

Korfbalzomer

Na de This is Korfball Tour – summer edition is het begin augustus tijd voor Tour de Camping, dit in samenwerking met RCN Vakantieparken. Tenslotte vindt op 30 augustus in The Hague Beach Stadium het NK Beachkofbal plaats. Eerder al deze korfbalzomer gingen (jeugd)internationals Back to School en gaven ze, net als KNKV-trainers, Vrienden- & vriendinnentrainingen bij tientallen verenigingen. Samen maken we er een mooie #korfbalzomer van!

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Doe mee aan de Week van de Scheidsrechter
Arbitrage
Doe mee aan de Week van de Scheidsrechter
Na lange tijd is de reguliere competitie weer gestart. Voor de competitie zijn scheidsrechters onmisbaar en daarom verdienen ze het om in het zonnetje gezet te worden. Hoewel het altijd goed is om scheidsrechters te bedanken, is het tijdens de Week van de Scheidsrechter een extra mooi moment om scheidsrechters in het zonnetje te zetten. […]
Lees meer
Grote Clubactie 2020
Financiën
Grote Clubactie 2020
Door mee te doen aan de Grote Clubactie kun je eenvoudig extra inkomsten genereren. Bij deze lotenverkoopactie gaat tachtig procent van de opbrengst direct naar de vereniging. De Grote Clubactie start op 19 september 2020.
Lees meer
Subsidie voor bouw en onderhoud sportaccommodaties
Accommodatie
Subsidie voor bouw en onderhoud sportaccommodaties
De subsidieregeling ‘Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’ (BOSA) is voor 2019 nog niet uitgeput. Van het beschikbare bedrag is nog zestien miljoen euro over. Verenigingen kunnen nog steeds een aanvraag indienen.
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd