Skip to the main content

Nationale Sportweek: vereniging promoten én gratis online webinars

Bestuurders Ledenwerving/-behoud

Van 18 tot en met 27 september vindt de Nationale Sportweek plaats en dit biedt kansen. Het is een mooi moment om je vereniging te promoten en nieuwe leden te werven door bijvoorbeeld mee te doen aan de sportactie, zelf activiteiten te organiseren of social media extra in te zetten. Ook kunnen verenigingen dit jaar deelnemen aan gratis online webinars voor sportorganisaties.

Tijdens de Nationale Sportweek worden zo veel mogelijk mensen geïnspireerd om een leven lang te genieten van sport. Dit jaar is het thema ‘Sport doet iets met je’. Sport maakt je fitter, socialer, gelukkiger, geeft je zelfvertrouwen, verbroedert en creëert nieuwe vriendschappen. Dit gebeurt allemaal op jouw vereniging en de Nationale Sportweek is een mooi moment om dit te laten zien.

Sportactie

Een eenvoudige manier om je vereniging te promoten is door mee te doen aan de sportactie. Van 14 tot en met 27 september ontvangt iedereen die boodschappen doet bij de Albert Heijn sportzegels. Met deze zegels kunnen mensen gratis proeflessen boeken bij deelnemende sportverenigingen. Met de proeflessen kun je mensen laten ervaren hoe leuk het is bij jouw vereniging. Wil je meedoen aan de sportactie? Lees dan de uitgebreide informatie of schrijf je direct in.

Zelf activiteiten organiseren

Je kunt als vereniging ook zelf acties inzetten tijdens de Nationale Sportweek. Ga bijvoorbeeld langs op scholen en kinderopvanglocaties of organiseer activiteiten op jouw vereniging zoals bijvoorbeeld een vrienden- en vriendinnentraining. Ook kun je je vereniging deze week extra zichtbaar maken door op social media mooie sportmomenten te delen.

Webinars

Dit jaar worden er tijdens de Nationale Sportweek gratis online webinars georganiseerd voor sportorganisaties. Tijdens deze webinars worden sportorganisaties op weg geholpen aan de hand van verschillende thema’s zoals ‘Financieel gezond de crisis door’, ‘Vier inzichten in trainerschap’ en ‘Vier inzichten voor de verenigingsscheidsrechter’. Door de praktijkgerichte handvatten en ruimte voor vragen kunnen deelnemers meteen aan de slag. Meer informatie en overzicht van alle webinars vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Inspirerende verhalen in het zevende KNKV Magazine
Best practice Bestuurders
Inspirerende verhalen in het zevende KNKV Magazine

Vandaag is de zevende editie van het KNKV Magazine verschenen. In deze editie komen diverse bestuurders aan het woord. De bestuurders vertellen onder andere welke voordelen het je vereniging …

Lees meer
Internationale Vrouwendag: NOC*NSF interviewt Irene van Rijsewijk
Bestuurders
Internationale Vrouwendag: NOC*NSF interviewt Irene van Rijsewijk

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. In het kader van deze dag heeft NOC*NSF een artikel gepubliceerd over vrouwelijke bestuurders in de sport. In het artikel vertellen drie vrouwelijke voorzitters van diverse sportbonden …

Lees meer
Verenigingsmonitor: benchmarkdashboard gelanceerd
Bestuurders
Verenigingsmonitor: benchmarkdashboard gelanceerd

Voor de zomervakantie hebben 174 verenigingen de verenigingsmonitor ingevuld. Vanaf vandaag kunnen de bestuurders van deze verenigingen inloggen in hun persoonlijke benchmarkdashboard.

Lees meer

Topartikelen

Accommodatie Gezonde sportomgeving
Op weg naar een gezondere sportomgeving
Best practice Bestuurders
Inspirerende verhalen in het zevende KNKV Magazine
KNKV Organisatie
Nieuwe bondsraadsleden in elke regio