Skip to the main content

Nationale Sportweek: vereniging promoten én gratis online webinars

Bestuurders Ledenwerving/-behoud

Van 18 tot en met 27 september vindt de Nationale Sportweek plaats en dit biedt kansen. Het is een mooi moment om je vereniging te promoten en nieuwe leden te werven door bijvoorbeeld mee te doen aan de sportactie, zelf activiteiten te organiseren of social media extra in te zetten. Ook kunnen verenigingen dit jaar deelnemen aan gratis online webinars voor sportorganisaties.

Tijdens de Nationale Sportweek worden zo veel mogelijk mensen geïnspireerd om een leven lang te genieten van sport. Dit jaar is het thema ‘Sport doet iets met je’. Sport maakt je fitter, socialer, gelukkiger, geeft je zelfvertrouwen, verbroedert en creëert nieuwe vriendschappen. Dit gebeurt allemaal op jouw vereniging en de Nationale Sportweek is een mooi moment om dit te laten zien.

Sportactie

Een eenvoudige manier om je vereniging te promoten is door mee te doen aan de sportactie. Van 14 tot en met 27 september ontvangt iedereen die boodschappen doet bij de Albert Heijn sportzegels. Met deze zegels kunnen mensen gratis proeflessen boeken bij deelnemende sportverenigingen. Met de proeflessen kun je mensen laten ervaren hoe leuk het is bij jouw vereniging. Wil je meedoen aan de sportactie? Lees dan de uitgebreide informatie of schrijf je direct in.

Zelf activiteiten organiseren

Je kunt als vereniging ook zelf acties inzetten tijdens de Nationale Sportweek. Ga bijvoorbeeld langs op scholen en kinderopvanglocaties of organiseer activiteiten op jouw vereniging zoals bijvoorbeeld een vrienden- en vriendinnentraining. Ook kun je je vereniging deze week extra zichtbaar maken door op social media mooie sportmomenten te delen.

Webinars

Dit jaar worden er tijdens de Nationale Sportweek gratis online webinars georganiseerd voor sportorganisaties. Tijdens deze webinars worden sportorganisaties op weg geholpen aan de hand van verschillende thema’s zoals ‘Financieel gezond de crisis door’, ‘Vier inzichten in trainerschap’ en ‘Vier inzichten voor de verenigingsscheidsrechter’. Door de praktijkgerichte handvatten en ruimte voor vragen kunnen deelnemers meteen aan de slag. Meer informatie en overzicht van alle webinars vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Inspirerende verhalen in het zevende KNKV Magazine
Best practice Bestuurders
Inspirerende verhalen in het zevende KNKV Magazine
Vandaag is de zevende editie van het KNKV Magazine verschenen. In deze editie komen diverse bestuurders aan het woord. De bestuurders vertellen onder andere welke voordelen het je vereniging kan opleveren als je om je heen kijkt naar wat er gebeurt en mogelijk is, hoe je kunt zorgen voor fair play binnen je vereniging en […]
Lees meer
Alle online bijeenkomsten en webinars op een rij
Bestuurders Verenigingsservice
Alle online bijeenkomsten en webinars op een rij
Ook dit seizoen is het KNKV verenigingen blijven ondersteunen. Dit deed het KNKV onder andere door online bijeenkomsten en webinars te organiseren op het gebied van technisch beleid, vrijwilligers, besturen, accommodatie en financiën. Om iedereen de kans te geven om de bijeenkomsten en webinars te volgen en ook achteraf terug te kijken, zijn de video’s […]
Lees meer
Coronatoegangsbewijs verplicht in sporthallen en -zalen
Bestuurders Competitie
Coronatoegangsbewijs verplicht in sporthallen en -zalen
De Rijksoverheid heeft op dinsdag 2 november in haar persconferentie aangekondigd dat het coronatoegangsbewijs (CTB) van toepassing wordt voor de binnensportcompetities. Het KNKV hecht er veel waarde aan te benadrukken dat het belangrijk is dat sporten laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk blijft. Terdege beseft het KNKV dat het besluit van de Rijksoverheid korfbalverenigingen voor een […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt