Skip to the main content

‘Mooi om te zien dat verenigingen zo flexibel zijn’

Korfbalaanbod

Vorige week was anders dan anders, wat heeft deze week ons gebracht? Van een regiocup tot inlooptrainingen voor de jeugd, veel verenigingen kwamen met mooie initiatieven om binnen de geldende coronamaatregelen toch alle leden te laten genieten van korfbal. “Het is mooi om te zien dat onze verenigingen zo flexibel zijn en er ook nu weer alles aan doen om toch invulling te geven aan een korfbalaanbod voor iedereen”, aldus manager Korfbalparticipatie Gert-Jan Kraaijeveld.

Door de aangescherpte coronamaatregelen is sporten sinds zondag 28 november na 17.00 uur tijdelijk niet meer mogelijk, met uitzondering van de landelijke topcompetities. Hierdoor kan bij verenigingen niet meer getraind worden volgens het ‘normale’ trainingsschema en ook voor de competitie heeft dit gevolgen. In dit artikel vind je een greep uit de voorbeelden van verenigingen die creatieve initiatieven hebben ontplooid.

Lockdown regiocup

Toen bekend werd dat de wedstrijden in de hoofdklasse voorlopig niet doorgingen, hebben GKV/Enomics, Sporting Delta, DeetosSnel en Oranje Wit een lockdowncompetitie opgezet. Drie zatedagen op rij spelen de eerste teams van deze vier verenigingen tegen elkaar in een zelf opgezette regiocup. Zo kunnen de korfballers fit blijven en door een livestream kunnen ook de fans blijven meegenieten. Meer lees je hier en op de Facebookpagina’s van de desbetreffende verenigingen.

Inlooptrainingen

Korfbalvereniging de Wâlden vindt het voor de lichamelijke beweging, de sociale binding en de sportbeleving van leden belangrijk dat leden ook in deze periode kunnen blijven korfballen. Daarom organiseert de vereniging vanaf deze week elke dag van 15.00 uur tot 17.00 uur inlooptrainingen voor jeugdleden, kunnen senioren trainen op zondag en worden er voor teams die tijdelijk geen competitie spelen oefenwedstrijden geregeld. Meer over de inlooptrainingen lees je hier.

Aangepaste trainingstijden

Ook bij TOP Arnemuiden en Blauw-Wit is er nagedacht over hoe jeugdleden toch kunnen blijven trainen. De trainingen voor jeugdleden zijn bij deze verenigingen van de avonden naar de middagen gehaald. Ook bij overige activiteiten denkt TOP Arnemuiden na over hoe toch iedereen hierbij betrokken kan worden. Zo ging sinterklaas bij een jeugdlid langs dat het sinterklaasfeest op de vereniging gemist had. Meer over TOP Arnemuiden lees je hier en over de trainingstijden bij Blauw-Wit hier.

Foto: Wim den Besten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle start OldStars walking korfball met goed opgeleide trainers
Best practice Korfbalaanbod Trainers
Succesvolle start OldStars walking korfball met goed opgeleide trainers
Ruim een jaar geleden ontstond bij DKB het idee om OldStars walking korfball op te starten. De vereniging ging voor advies en ondersteuning in gesprek met het KNKV en het Nationaal Oudenfonds en liet twee trainers de ASM-trainerscursus volgen. Tijdens deze cursus kregen trainers handvatten om ouderen op een verantwoorde wijze in beweging te brengen. […]
Lees meer
Korfballen onder schooltijd bij Sporthighschool Veenendaal
Korfbalaanbod Talentontwikkeling
Korfballen onder schooltijd bij Sporthighschool Veenendaal
Goed nieuws voor alle middelbare scholieren uit de omgeving van Veenendaal die graag onder schooltijd hun korfbalvaardigheden verder willen ontwikkelen! In september start het KNKV in samenwerking met het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) een unieke korfbalmodule, waar alle scholieren van dertien tot en met zestien jaar uit de RTC-regio’s De Vallei en Midden Nederland zichzelf […]
Lees meer
Pilot RecreStars in regio Rotterdam
Best practice Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Pilot RecreStars in regio Rotterdam
In de regio Rotterdam is er in september en oktober een pilot RecreStars gehouden. Deze pilot was gericht op korfbalaanbod voor de doelgroep dertigplussers die gestopt zijn met actief korfballen. In samenwerking met Rotterdam Sportsupport bood het KNKV deze specifieke doelgroep van vier verenigingen een toernooivorm aan op vier vrijdagavonden. “Ik heb weer eens genoten […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt