Skip to the main content

Meer kansen door drempelverlaging BOSA-subsidieregeling

Accommodatie Financiën

Steeds meer korfbalverenigingen en stichtingen maken gebruik van de subsidieregeling Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties (BOSA). In 2022 is 75,5 miljoen euro beschikbaar voor verenigingen en stichtingen die investeren in hun sportaccommodatie. De subsidie bedraagt 20% van de kosten voor de bouw en het onderhoud van sportaccommodaties, het beheer ervan en de aanschaf en het onderhoud van sportmaterialen. Bij duurzame maatregelen geldt nog eens 10% extra subsidie. Het minimale aan te vragen bedrag is verlaagd van 5.000 euro naar 2.500 euro en kosten kunnen gebundeld worden.

Minimum bedrag verlaagd

Vanaf 1 januari 2022 is de subsidiedrempel fors naar beneden gesteld. Het minimum subsidiebedrag is verlaagd van 5.000 euro naar 2.500 euro. Om voor de minimale subsidiebedrag van 2.500 euro in aanmerking te komen, moeten de investeringen en kosten voldoende van omvang zijn. Uitgaande van een subsidiepercentage van 20% betekent dit dat er voor minimaal 12.500 euro moet worden geïnvesteerd. Als in duurzaamheid of toegankelijkheid wordt geïnvesteerd (subsidiepercentage 30%) is de minimale investering 8.333 euro. De te ontvangen subsidie is dus leidend en niet het investeringsbedrag. De investeringen moeten in een tijdsbestek van maximaal 12 maanden worden gedaan. Voor een vereniging kan het dus gunstig zijn om de investeringsmomenten goed te plannen.

Kosten bundelen

De afgelopen jaren gingen de subsidieaanvragen vooral over investeringen in je verenigings- en kleedgebouw of de aanleg van kunstgrasvelden. Maar ook de onderhoudskosten en schoonmaakkosten van je sportaccommodatie vallen onder de regeling net als sportmateriaal zoals korven, ballen en andere sportmaterialen. Alle kosten kun je bundelen om aan het minimale subsidiebedrag te komen.

Meer informatie en aanvragen

Voor meer informatie en het aanvraagformulier kun je terecht op de website van de uitvoerder DUS-i.

Gerelateerde artikelen

Webinar 'Hoe betaal ik de trainer/coach?'
Financiën Trainers
Webinar 'Hoe betaal ik de trainer/coach?'
Hoe kun je als vereniging een trainer/coach betalen? Wat kan een trainer/coach als vergoeding vragen? Aan welke regels van de belastingdienst moet je je als vereniging houden? Omdat veel verenigingen vragen hebben over het betalen van een trainer/coach, faciliteert het KNKV twee webinars over dit onderwerp. Tijdens deze webinars komen diverse betalingsmogelijkheden aan bod. Dit […]
Lees meer
Licenties auteursrechten muziek en beeld
Accommodatie
Licenties auteursrechten muziek en beeld
Draaien jullie wel eens muziek of tonen jullie wel eens beelden op de tv? Dan heb je een licentie nodig. Tot 1 december kun je je met korting aanmelden en wijzigingen doorgeven.
Lees meer
Laatste gratis begeleidingstrajecten voor verduurzaming
Accommodatie
Laatste gratis begeleidingstrajecten voor verduurzaming
Wil jouw vereniging de accommodatie gaan verduurzamen door aan de slag te gaan met ventilatie, verwarming, LED verlichting, isolatie of zonnepanelen en kun je hier ondersteuning bij gebruiken? KNKV-partner SportStroom begeleidt verenigingen bij het gehele traject van energiebesparing. Voor dit jaar zijn er nog maar een paar gratis begeleidingstrajecten beschikbaar bij SportStroom. Vanuit het ministerie […]
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd