Skip to the main content

Meer kansen door drempelverlaging BOSA-subsidieregeling

Accommodatie Financiën

Steeds meer korfbalverenigingen en stichtingen maken gebruik van de subsidieregeling Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties (BOSA). In 2022 is 75,5 miljoen euro beschikbaar voor verenigingen en stichtingen die investeren in hun sportaccommodatie. De subsidie bedraagt 20% van de kosten voor de bouw en het onderhoud van sportaccommodaties, het beheer ervan en de aanschaf en het onderhoud van sportmaterialen. Bij duurzame maatregelen geldt nog eens 10% extra subsidie. Het minimale aan te vragen bedrag is verlaagd van 5.000 euro naar 2.500 euro en kosten kunnen gebundeld worden.

Minimum bedrag verlaagd

Vanaf 1 januari 2022 is de subsidiedrempel fors naar beneden gesteld. Het minimum subsidiebedrag is verlaagd van 5.000 euro naar 2.500 euro. Om voor de minimale subsidiebedrag van 2.500 euro in aanmerking te komen, moeten de investeringen en kosten voldoende van omvang zijn. Uitgaande van een subsidiepercentage van 20% betekent dit dat er voor minimaal 12.500 euro moet worden geïnvesteerd. Als in duurzaamheid of toegankelijkheid wordt geïnvesteerd (subsidiepercentage 30%) is de minimale investering 8.333 euro. De te ontvangen subsidie is dus leidend en niet het investeringsbedrag. De investeringen moeten in een tijdsbestek van maximaal 12 maanden worden gedaan. Voor een vereniging kan het dus gunstig zijn om de investeringsmomenten goed te plannen.

Kosten bundelen

De afgelopen jaren gingen de subsidieaanvragen vooral over investeringen in je verenigings- en kleedgebouw of de aanleg van kunstgrasvelden. Maar ook de onderhoudskosten en schoonmaakkosten van je sportaccommodatie vallen onder de regeling net als sportmateriaal zoals korven, ballen en andere sportmaterialen. Alle kosten kun je bundelen om aan het minimale subsidiebedrag te komen.

Meer informatie en aanvragen

Voor meer informatie en het aanvraagformulier kun je terecht op de website van de uitvoerder DUS-i.

Gerelateerde artikelen

Sportstimuleringsbudget voor inclusieve doelgroepen
Financiën Korfbalaanbod
Sportstimuleringsbudget voor inclusieve doelgroepen

Voor het versterken, verbeteren of vernieuwen van het korfbalaanbod voor inclusieve doelgroepen kunnen verenigingen sportstimuleringsbudget aanvragen. Dit budget kun je onder andere gebruiken voor de promotie van de sportactiviteiten voor inclusieve doelgroepen, …

Lees meer
Verduurzamen is het antwoord
Accommodatie
Verduurzamen is het antwoord

Verduurzaming is aantrekkelijk: het structureel verlagen van de energienota leidt tot kostenverlaging en besparingen. SportStroom begeleidt korfbalverenigingen kosteloos bij het verduurzamen van hun accommodatie.

Lees meer
Subsidie voor bouw en onderhoud sportaccommodaties
Accommodatie
Subsidie voor bouw en onderhoud sportaccommodaties

De subsidieregeling ‘Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’ (BOSA) is voor 2019 nog niet uitgeput. Van het beschikbare bedrag is nog zestien miljoen euro over. Verenigingen kunnen nog steeds een aanvraag indienen.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Hervorming zaalcompetitie (standaardklassen)
Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd