Skip to the main content

Maassluis benut kansen in coronatijd

Best practice

Korfbalvereniging Maassluis heeft het afgelopen jaar gedacht in kansen en zo ontstonden veel mooie initiatieven. Toen alle reguliere activiteiten werden stilgelegd vanwege het coronavirus, ging het bestuur in gesprek met de commissies. Zo kwam de vereniging tot een nieuw beleidsplan en een nieuwe visie. “Met de vernieuwde inzet en koers heeft het bestuur ons en andere commissies een zetje gegeven om te denken in kansen die er liggen in deze tijd”, aldus de technische commissie. 

Zo is de technische commissie gestart met een alternatief programma voor jeugdspelers. Bijna wekelijks zijn er activiteiten zoals trainingen, onderlinge wedstrijden, gasttrainingen en clinics van andere sporten. Naast de technische commissie was ook de commissie jeugdzaken creatief. “Onze uitsmijter van dit jaar was tijdens de Koningsspelen. We organiseerden een Glazen Huis, waarbij een aantal leden zichzelf een aantal dagen opsloten in de kantine. Op deze dagen hebben we een online programma opgezet met allerlei gasten, acties, muziek, een veiling en spelletjes. Dit heeft binding en zichtbaarheid opgeleverd en we hopen dat het op termijn ook nieuwe leden oplevert”, aldus de Leon Kloppenburg van de commissie jeugdzaken. Meer hierover lees je in het KNKV Magazine.

Gerelateerde artikelen

Extra editie online magazine: vrijwilligers
Best practice Verenigingsservice Vrijwilligers
Extra editie online magazine: vrijwilligers
Samen met de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond en het Nederlands Handbal Verbond heeft het KNKV een extra editie van het online magazine samengesteld. Deze editie staat in het teken van vrijwilligers. Verenigingen van diverse bonden delen hun ervaringen en vertellen wat wel en niet werkt. Daarnaast gaat hoogleraar Lucas Meijs in op het denken vanuit […]
Lees meer
Roda ziet Kangoeroe Klup groeien
Best practice Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Roda ziet Kangoeroe Klup groeien
De Kangoeroe Klup van Roda is de laatste jaren flink gegroeid. Door de trainingen naar de gymzaal van een school te verplaatsen, verwelkomde de vereniging in één klap achttien nieuwe kangoeroes.
Lees meer
DTS verwelkomt nieuwe leden na #korfbalzomer
Best practice Ledenwerving/-behoud Schoolkorfbal
DTS verwelkomt nieuwe leden na #korfbalzomer
Afgelopen zomer heeft het KNKV samen met verenigingen een mooie #korfbalzomer neergezet. DTS maakte goed gebruik van de korfbalzomer-activiteiten en hield hier zes nieuwe jeugdleden aan over.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt