Skip to the main content

Maassluis benut kansen in coronatijd

Best practice

Korfbalvereniging Maassluis heeft het afgelopen jaar gedacht in kansen en zo ontstonden veel mooie initiatieven. Toen alle reguliere activiteiten werden stilgelegd vanwege het coronavirus, ging het bestuur in gesprek met de commissies. Zo kwam de vereniging tot een nieuw beleidsplan en een nieuwe visie. “Met de vernieuwde inzet en koers heeft het bestuur ons en andere commissies een zetje gegeven om te denken in kansen die er liggen in deze tijd”, aldus de technische commissie. 

Zo is de technische commissie gestart met een alternatief programma voor jeugdspelers. Bijna wekelijks zijn er activiteiten zoals trainingen, onderlinge wedstrijden, gasttrainingen en clinics van andere sporten. Naast de technische commissie was ook de commissie jeugdzaken creatief. “Onze uitsmijter van dit jaar was tijdens de Koningsspelen. We organiseerden een Glazen Huis, waarbij een aantal leden zichzelf een aantal dagen opsloten in de kantine. Op deze dagen hebben we een online programma opgezet met allerlei gasten, acties, muziek, een veiling en spelletjes. Dit heeft binding en zichtbaarheid opgeleverd en we hopen dat het op termijn ook nieuwe leden oplevert”, aldus de Leon Kloppenburg van de commissie jeugdzaken. Meer hierover lees je in het KNKV Magazine.

Gerelateerde artikelen

DTS verwelkomt nieuwe leden na #korfbalzomer
Best practice Ledenwerving/-behoud Schoolkorfbal
DTS verwelkomt nieuwe leden na #korfbalzomer

Afgelopen zomer heeft het KNKV samen met verenigingen een mooie #korfbalzomer neergezet. DTS maakte goed gebruik van de korfbalzomer-activiteiten en hield hier zes nieuwe jeugdleden aan over.

Lees meer
Vijf bestuursleden en elf managers
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vijf bestuursleden en elf managers

De wijziging in de organisatiestructuur, die Tempo een aantal jaren geleden heeft ingezet, zorgt voor meer betrokkenheid en dat maakt het leuker voor vrijwilligers. Alles over de wijziging lees je hier.

Lees meer
KVS/Maritiem onderneemt acties aan de hand van verenigingsmonitor
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
KVS/Maritiem onderneemt acties aan de hand van verenigingsmonitor

Eind april is voor het tweede jaar op rij de verenigingsmonitor verstuurd naar alle verenigingen. Het bestuur van KVS/Maritiem heeft de monitor vorig jaar ingevuld en kwam zowel tijdens het invullen van…

Lees meer

Topartikelen

Ledenwerving/-behoud Verenigingsservice
KNKV Magazine #6: ledenwerving en ledenbehoud
Competitie
Geen veldcompetitie in het voorjaar
Bestuurders Verenigingsservice
Vanaf nu mogelijk: invullen verenigingsmonitor 2020-2021