Skip to the main content

Leon Simons: ‘Trots op verenigingen’

KNKV Organisatie Verenigingsservice

Leon Simons heeft een rijk topkorfbalverleden en werkt al ruim twintig jaar bij het KNKV. Na werkzaam te zijn geweest als sportconsulent en coördinator Talentontwikkeling is hij sinds 1 december naast bondscoach van Nederland U19 ook werkzaam als korfbaladviseur. Vanuit deze rol adviseert en ondersteunt hij verenigingen bij technisch beleid, trainersbegeleiding, korfbal op school, korfbal voor ouderen en technische opleidingen. Alles over de functies van Simons en zijn ervaringen met verenigingen lees je in het KNKV Magazine.

Simons begon zijn KNKV-carrière als sportconsulent. Vanuit die rol gaf hij clinics aan trainers en coaches en korfballessen op scholen. Als coördinator Talentontwikkeling gaf hij de talententak binnen het KNKV vorm en hield hij zich bezig met jeugdkorfbal, schoolkorfbal en het ondersteunen van verenigingen op technisch vlak. De ervaringen vanuit deze functies zet hij sinds 1 december in als korfbaladviseur om samen met de verenigingsadviseur van zijn cluster de verenigingsondersteuning verder te optimaliseren. “Ik kom vaak bij de verenigingen en zie van dichtbij hoe ze fantastisch werk leveren. Ze mogen trots zijn op wat ze doen”, aldus Simons.

Foto: Lieke van der Pijl

Gerelateerde artikelen

‘De verenigingsmonitor biedt veel inzichten en is dit jaar niet zoveel werk’
Bestuurders Verenigingsservice
‘De verenigingsmonitor biedt veel inzichten en is dit jaar niet zoveel werk’
Hoe werken andere verenigingen aan het werven en behouden van vrijwilligers? Hoe hebben andere verenigingen hun sporttechnisch kader ingericht? Hoe zijn bij andere verenigingen de inkomsten en uitgaven verdeeld? Hier kom je achter door de verenigingsmonitor in te vullen.
Lees meer
KNKV en JOGG samen voor gezondere sportomgeving
Gezondere sportomgeving KNKV Organisatie
KNKV en JOGG samen voor gezondere sportomgeving
Het KNKV tekende op 13 april tijdens het Korfbalcongres 2019 in Ziggo Dome met Team:Fit een samenwerkingsovereenkomst waarmee zij verenigingen in het land helpen hun kantine gezonder te maken.
Lees meer
Telefonische bereikbaarheid maandag 1 november   
KNKV Organisatie Verenigingsservice
Telefonische bereikbaarheid maandag 1 november  
Op maandag 1 november 2021 is het KNKV in verband met een personeelsbijeenkomst tussen 11:00 en 15:00 uur telefonisch niet bereikbaar. Vanaf 15:00 uur staat het KNKV weer voor iedereen klaar.  Je kunt je vragen en opmerkingen altijd op ieder gewenst tijdstip indienen via de helpdesk.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt