Skip to the main content

Leon Simons: ‘Trots op verenigingen’

KNKV Organisatie Verenigingsservice

Leon Simons heeft een rijk topkorfbalverleden en werkt al ruim twintig jaar bij het KNKV. Na werkzaam te zijn geweest als sportconsulent en coördinator Talentontwikkeling is hij sinds 1 december naast bondscoach van Nederland U19 ook werkzaam als korfbaladviseur. Vanuit deze rol adviseert en ondersteunt hij verenigingen bij technisch beleid, trainersbegeleiding, korfbal op school, korfbal voor ouderen en technische opleidingen. Alles over de functies van Simons en zijn ervaringen met verenigingen lees je in het KNKV Magazine.

Simons begon zijn KNKV-carrière als sportconsulent. Vanuit die rol gaf hij clinics aan trainers en coaches en korfballessen op scholen. Als coördinator Talentontwikkeling gaf hij de talententak binnen het KNKV vorm en hield hij zich bezig met jeugdkorfbal, schoolkorfbal en het ondersteunen van verenigingen op technisch vlak. De ervaringen vanuit deze functies zet hij sinds 1 december in als korfbaladviseur om samen met de verenigingsadviseur van zijn cluster de verenigingsondersteuning verder te optimaliseren. “Ik kom vaak bij de verenigingen en zie van dichtbij hoe ze fantastisch werk leveren. Ze mogen trots zijn op wat ze doen”, aldus Simons.

Foto: Lieke van der Pijl

Gerelateerde artikelen

KNKV en RCN breiden samenwerking uit
KNKV Organisatie
KNKV en RCN breiden samenwerking uit

Het KNKV en RCN Vakantieparken verlengden vorige maand, tijdens de slotdag van de Korfbal Challenge in Rotterdam, hun contract met een jaar. De vrijwilligersacties en het zomerprogramma Tour de Camping draait in 2020 dus door.

Lees meer
Verkiezing 'Club van het Jaar 2021'
Verenigingsservice
Verkiezing 'Club van het Jaar 2021'

Ben je trots op de veerkracht die jouw vereniging het afgelopen jaar getoond heeft? Nomineer jouw vereniging dan voor de verkiezing ‘Club van het Jaar 2021’. Naast de erkenning en waardering die…

Lees meer
Aangepaste telefonische bereikbaarheid in mei
Verenigingsservice
Aangepaste telefonische bereikbaarheid in mei

In verband met de aankomende feestdagen is de telefonische bereikbaarheid van het KNKV in mei op een aantal dagen aangepast. Het KNKV is op Bevrijdingsdag (5 mei), Hemelvaartsdag (13 mei) en tweede…

Lees meer

Topartikelen

Ledenwerving/-behoud Verenigingsservice
KNKV Magazine #6: ledenwerving en ledenbehoud
Competitie
Geen veldcompetitie in het voorjaar
Bestuurders Verenigingsservice
Vanaf nu mogelijk: invullen verenigingsmonitor 2020-2021