Skip to the main content

Leon Simons: ‘Trots op verenigingen’

KNKV Organisatie Verenigingsservice

Leon Simons heeft een rijk topkorfbalverleden en werkt al ruim twintig jaar bij het KNKV. Na werkzaam te zijn geweest als sportconsulent en coördinator Talentontwikkeling is hij sinds 1 december naast bondscoach van Nederland U19 ook werkzaam als korfbaladviseur. Vanuit deze rol adviseert en ondersteunt hij verenigingen bij technisch beleid, trainersbegeleiding, korfbal op school, korfbal voor ouderen en technische opleidingen. Alles over de functies van Simons en zijn ervaringen met verenigingen lees je in het KNKV Magazine.

Simons begon zijn KNKV-carrière als sportconsulent. Vanuit die rol gaf hij clinics aan trainers en coaches en korfballessen op scholen. Als coördinator Talentontwikkeling gaf hij de talententak binnen het KNKV vorm en hield hij zich bezig met jeugdkorfbal, schoolkorfbal en het ondersteunen van verenigingen op technisch vlak. De ervaringen vanuit deze functies zet hij sinds 1 december in als korfbaladviseur om samen met de verenigingsadviseur van zijn cluster de verenigingsondersteuning verder te optimaliseren. “Ik kom vaak bij de verenigingen en zie van dichtbij hoe ze fantastisch werk leveren. Ze mogen trots zijn op wat ze doen”, aldus Simons.

Foto: Lieke van der Pijl

Gerelateerde artikelen

Telefonische bereikbaarheid zomerperiode
KNKV Organisatie
Telefonische bereikbaarheid zomerperiode

De telefonische bereikbaarheid van het KNKV is aangepast in verband met de vakantieperiode. Sinds 1 juni is het KNKV op werkdagen alleen van 9.00 uur tot 12.30 uur telefonisch bereikbaar.

Lees meer
Bondsbureau KNKV per 1 december op Papendal
KNKV Organisatie
Bondsbureau KNKV per 1 december op Papendal

Zoals eerder aangekondigd is het bondsbureau van het KNKV met ingang van 1 december gevestigd op Sportcentrum Papendal (Arnhem), het hart van de Nederlandse sport.

Lees meer
Consequenties maatregelen verwerkt in FAQ
Verenigingsservice
Consequenties maatregelen verwerkt in FAQ

Wat zijn voor korfbalverenigingen en -fans de consequenties van de additionele kabinetsmaatregelen, die vandaag ingaan? Na overleg met NOC*NSF heeft het KNKV de pagina met veel gestelde vragen en antwoorden – knkv.nl/faqcorona – bijgewerkt.

Lees meer

Topartikelen

Korfbalaanbod Schoolkorfbal
Online kennissessies korfbal op school
Competitie
Streep door zaalcompetitie
Opleidingen Trainers
KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers