Skip to the main content

Lancering online platform voor sportbestuurders

Bestuurders Verenigingsservice

Bestuurders doen steeds nieuwe kennis en ervaring op. Omdat ze vaak te maken hebben met dezelfde vragen en elkaar daardoor onderling goed kunnen helpen en inspireren, gaat het KNKV samen met NOC*NSF en elf andere sportbonden een online platform voor sportbestuurders faciliteren. Op dit platform kunnen ze elkaar vragen stellen, vragen beantwoorden en met elkaar in gesprek gaan. In februari gaat het platform live en gaat er een pilot van start, waaraan 26 korfbalbestuurders meedoen. Ook andere bestuurders kunnen gedurende het jaar toegang krijgen tot dit platform.

Het sportbestuurdersplatform wordt dé centrale plek waar bestuurders makkelijk, snel en efficiënt goede oplossingen kunnen vinden voor generieke vraagstukken waarbij zij een beroep doen op de kennis van medebestuurders. Hoewel bestuurders altijd vragen kunnen blijven stellen aan de verenigings- en korfbaladviseurs, kan het interessant zijn om een vraag juist via dit platform aan medebestuurders te stellen. Omdat het een generiek platform is, is de kans groot dat een bestuurder meerdere inspirerende antwoorden krijgt vanuit verschillende perspectieven en sporten.

Start pilot in februari

In februari gaan elf bonden van start met een pilot. Tijdens de pilotfase wordt het platform stap voor stap in gebruik genomen door groepen enthousiaste bestuurders die actief een bijdrage gaan leveren aan dit platform. De bestuurders uit de pilotgroep gaan elkaar vragen stellen en vragen beantwoorden en bouwen zo aan een platform waar veel waardevolle informatie te vinden is voor en door sportbestuurders. In februari start de eerste groep korfbalbestuurders op het platform en gedurende het jaar kunnen andere korfbalbestuurders ook toegang krijgen.

Interesse in het platform

Ben je na het lezen van bovenstaande informatie benieuwd naar het platform en heb je vragen en/of kennis? Deel dit dan met medebestuurders en draag bij aan een platform vol kennis over allerlei sport generieke vraagstukken. Om toegang te krijgen tot de volledige inhoud en functionaliteiten van het platform heb je een account nodig. Het KNKV kan een account voor jou aanmaken. Interesse? Stuur dan een mail naar projectleider Mariska Kool (mariska.kool@knkv.nl). Ook met vragen over de pilot en het platform kun je terecht bij Mariska Kool.

Gerelateerde artikelen

Verkiezing 'Club van het Jaar 2021'
Verenigingsservice
Verkiezing 'Club van het Jaar 2021'

Ben je trots op de veerkracht die jouw vereniging het afgelopen jaar getoond heeft? Nomineer jouw vereniging dan voor de verkiezing ‘Club van het Jaar 2021’. Naast de erkenning en waardering die …

Lees meer
Terugblik online Breek-de-Weekbijeenkomsten
Best practice Bestuurders KNKV Organisatie Ledenwerving/-behoud
Terugblik online Breek-de-Weekbijeenkomsten

Afgelopen maandag vond de laatste van de drie Breek-de-Weekbijeenkomsten plaats. Deze bestuurlijke ontmoetingen die in het teken stonden van ‘inspiratie en verandering’ werden dit jaar online gehouden. Ruim 260 deelnemers van zo’n …

Lees meer
‘Ja, we gaan korfballen in de zaal’
Verenigingsservice
‘Ja, we gaan korfballen in de zaal’

Gaat de zaalcompetitie gespeeld worden? Logischerwijs wordt deze vraag ons momenteel vaak gesteld. Ja, is – met de kennis van nu – het antwoord. Op vrijdag 23 oktober gaat de Korfbal League van start en half november volgen alle andere klassen.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders