Skip to the main content

KV VERS: ODO (M) en Wit-Blauw doen mee

Gezondere sportomgeving

In september gaan ODO Maasland en Wit-Blauw/Green Organics van start met het KV VERS-programma. Van alle verenigingen die een bidbook hebben ingestuurd zijn zij uitgekozen om mee te doen aan dit project. De verenigingen gaan op weg naar een gezondere sportomgeving, worden hierbij twee jaar lang begeleid en gaan fungeren als modelverengingen.

KV VERS is onderdeel van het SV VERS-project dat ontstaan is vanuit het Nationaal Preventieakkoord om sportverenigingen te stimuleren aan de slag te gaan met een gezondere sportomgeving. Een verantwoord assortiment staat centraal en er is ook aandacht voor roken, alcohol, uitstraling en gastvrijheid van de kantine. In september is de gezamenlijke kick-off met voetbal-, hockey-, tennisverenigingen en de Team:Fit-coaches.

Het juiste moment

Voor zowel ODO als Wit-Blauw kwam dit project op het juiste moment. De vereniging uit Maasland is aan het kijken naar de herindeling van de kantine. “We kijken naar de functie van de kantine en streven naar een positieve, sociale en maatschappelijke impact voor korfballers en gasten. Daarom focussen we op wat we in de kantine doen, wat we aanbieden, hoe we dit aanbieden en hoe we ons aanbod gezond en duurzaam kunnen maken”, aldus Bestuurslid Barbara Hanemaaijer-van Nierop.

Wit-Blauw bestaat honderd jaar en is bezig met veranderingen en verbeteringen. Een nieuw logo, nieuw kunstgras en een verbouwing van de kantine. “De huidige kantinebeheerder draagt het stokje over en samen met de verbouwing van de kantine is het een mooi moment om aan de slag te gaan met KV VERS. We willen voor jong en oud een gezonde sportomgeving bieden. Door onze centrale ligging kunnen wij de rol als modelvereniging goed vertolken”, aldus Brendy Wilkens van Wit-Blauw.

Ook aan de slag

Wil je ook aan de slag met en gezondere sprtomgeving? Ook jouw vereniging kan ondersteuning krijgen van Team:Fit. Interesse? Neem dan contact op. Wil je weten hoe jouw kantine er voor staat? Doe dan de kantinescan. Met deze tool kun je zien hoe gezond het aanbod is, wat de uitstraling van de kantine is en wat je kunt verbeteren. Bij vragen kun je contact opnemen met jouw verenigingsadviseur.

Gerelateerde artikelen

KNKV en JOGG samen voor gezondere sportomgeving
Gezondere sportomgeving KNKV Organisatie
KNKV en JOGG samen voor gezondere sportomgeving

Het KNKV tekende op 13 april tijdens het Korfbalcongres 2019 in Ziggo Dome met Team:Fit een samenwerkingsovereenkomst waarmee zij verenigingen in het land helpen hun kantine gezonder te maken.

Lees meer
Aanpak verantwoord alcoholbeleid bij ODO Maasland in beeld
Gezondere sportomgeving
Aanpak verantwoord alcoholbeleid bij ODO Maasland in beeld

Binnen de sport wordt veel aandacht gegeven aan verantwoord alcoholbeleid. Verenigingen krijgen steeds meer te maken met (veranderende) wet- en regelgeving, bijbehorende opleidingen en handhaving. Bij korfbalvereniging ODO Maasland heeft een goed …

Lees meer
De successen van ODO Maasland op weg naar gezondere sportomgeving
Gezondere sportomgeving
De successen van ODO Maasland op weg naar gezondere sportomgeving

Korfbalvereniging ODO Maasland is één van de verenigingen die vorig jaar op weg ging naar een gezondere sportomgeving en startte met het project KV VERS. Het afgelopen jaar heeft de vereniging ondanks …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders