Skip to the main content

KV VERS: ODO (M) en Wit-Blauw doen mee

Gezonde sportomgeving

In september gaan ODO Maasland en Wit-Blauw/Green Organics van start met het KV VERS-programma. Van alle verenigingen die een bidbook hebben ingestuurd zijn zij uitgekozen om mee te doen aan dit project. De verenigingen gaan op weg naar een gezondere sportomgeving, worden hierbij twee jaar lang begeleid en gaan fungeren als modelverengingen.

KV VERS is onderdeel van het SV VERS-project dat ontstaan is vanuit het Nationaal Preventieakkoord om sportverenigingen te stimuleren aan de slag te gaan met een gezondere sportomgeving. Een verantwoord assortiment staat centraal en er is ook aandacht voor roken, alcohol, uitstraling en gastvrijheid van de kantine. In september is de gezamenlijke kick-off met voetbal-, hockey-, tennisverenigingen en de Team:Fit-coaches.

Het juiste moment

Voor zowel ODO als Wit-Blauw kwam dit project op het juiste moment. De vereniging uit Maasland is aan het kijken naar de herindeling van de kantine. “We kijken naar de functie van de kantine en streven naar een positieve, sociale en maatschappelijke impact voor korfballers en gasten. Daarom focussen we op wat we in de kantine doen, wat we aanbieden, hoe we dit aanbieden en hoe we ons aanbod gezond en duurzaam kunnen maken”, aldus Bestuurslid Barbara Hanemaaijer-van Nierop.

Wit-Blauw bestaat honderd jaar en is bezig met veranderingen en verbeteringen. Een nieuw logo, nieuw kunstgras en een verbouwing van de kantine. “De huidige kantinebeheerder draagt het stokje over en samen met de verbouwing van de kantine is het een mooi moment om aan de slag te gaan met KV VERS. We willen voor jong en oud een gezonde sportomgeving bieden. Door onze centrale ligging kunnen wij de rol als modelvereniging goed vertolken”, aldus Brendy Wilkens van Wit-Blauw.

Ook aan de slag

Wil je ook aan de slag met en gezondere sprtomgeving? Ook jouw vereniging kan ondersteuning krijgen van Team:Fit. Interesse? Neem dan contact op. Wil je weten hoe jouw kantine er voor staat? Doe dan de kantinescan. Met deze tool kun je zien hoe gezond het aanbod is, wat de uitstraling van de kantine is en wat je kunt verbeteren. Bij vragen kun je contact opnemen met jouw verenigingsadviseur.

Gerelateerde artikelen

Aan de slag met een gezondere sportkantine
Gezonde sportomgeving
Aan de slag met een gezondere sportkantine

Nu sportkantines weer open mogen, kan het een mooi moment zijn om aan de slag te gaan met een gezondere sportkantine. Synergo is inmiddels in het bezit van een zilveren Team:Fit-certificaat. Hier lees je meer over Synergo.

Lees meer
Synergo: 'Meer omzet dan vroeger'
Best practice Gezonde sportomgeving
Synergo: 'Meer omzet dan vroeger'

‘De gezondere sportkantine heeft ook de korfbalverenigingen in Nederland bereikt. Daar is Synergo uit Utrecht een mooi voorbeeld van. Begin dit jaar kreeg de vereniging uit handen van wethouder Maarten van Ooijen het zilveren Team:Fit-certificaat uitgereikt. Een waardering die uitdrukt hoe gezond het voedingsaanbod in de kantine is.’

Lees meer
KNKV en JOGG samen voor gezondere sportomgeving
Gezonde sportomgeving KNKV Organisatie
KNKV en JOGG samen voor gezondere sportomgeving

Het KNKV tekende op 13 april tijdens het Korfbalcongres 2019 in Ziggo Dome met Team:Fit een samenwerkingsovereenkomst waarmee zij verenigingen in het land helpen hun kantine gezonder te maken.

Lees meer

Topartikelen

Accommodatie Financiën
Gratis begeleiding bij verduurzaming
Accommodatie Best practice
Samenwerken loont voor Oost-Arnhem
Financiën
Extra inkomsten met Grote Clubactie: meedoen kan nog steeds