Skip to the main content

KV VERS: ODO (M) en Wit-Blauw doen mee

Gezondere sportomgeving

In september gaan ODO Maasland en Wit-Blauw/Green Organics van start met het KV VERS-programma. Van alle verenigingen die een bidbook hebben ingestuurd zijn zij uitgekozen om mee te doen aan dit project. De verenigingen gaan op weg naar een gezondere sportomgeving, worden hierbij twee jaar lang begeleid en gaan fungeren als modelverengingen.

KV VERS is onderdeel van het SV VERS-project dat ontstaan is vanuit het Nationaal Preventieakkoord om sportverenigingen te stimuleren aan de slag te gaan met een gezondere sportomgeving. Een verantwoord assortiment staat centraal en er is ook aandacht voor roken, alcohol, uitstraling en gastvrijheid van de kantine. In september is de gezamenlijke kick-off met voetbal-, hockey-, tennisverenigingen en de Team:Fit-coaches.

Het juiste moment

Voor zowel ODO als Wit-Blauw kwam dit project op het juiste moment. De vereniging uit Maasland is aan het kijken naar de herindeling van de kantine. “We kijken naar de functie van de kantine en streven naar een positieve, sociale en maatschappelijke impact voor korfballers en gasten. Daarom focussen we op wat we in de kantine doen, wat we aanbieden, hoe we dit aanbieden en hoe we ons aanbod gezond en duurzaam kunnen maken”, aldus Bestuurslid Barbara Hanemaaijer-van Nierop.

Wit-Blauw bestaat honderd jaar en is bezig met veranderingen en verbeteringen. Een nieuw logo, nieuw kunstgras en een verbouwing van de kantine. “De huidige kantinebeheerder draagt het stokje over en samen met de verbouwing van de kantine is het een mooi moment om aan de slag te gaan met KV VERS. We willen voor jong en oud een gezonde sportomgeving bieden. Door onze centrale ligging kunnen wij de rol als modelvereniging goed vertolken”, aldus Brendy Wilkens van Wit-Blauw.

Ook aan de slag

Wil je ook aan de slag met en gezondere sprtomgeving? Ook jouw vereniging kan ondersteuning krijgen van Team:Fit. Interesse? Neem dan contact op. Wil je weten hoe jouw kantine er voor staat? Doe dan de kantinescan. Met deze tool kun je zien hoe gezond het aanbod is, wat de uitstraling van de kantine is en wat je kunt verbeteren. Bij vragen kun je contact opnemen met jouw verenigingsadviseur.

Gerelateerde artikelen

KV VERS-programma weer opgestart
Bestuurders Gezondere sportomgeving Verenigingsservice
KV VERS-programma weer opgestart
Voor alle verenigingen is inmiddels de veldcompetitie weer gestart. De clubhuizen zijn weer open en dat betekent ook dat verenigingen weer diverse initiatieven kunnen voortzetten. Zo hebben ODO Maasland, Wit-Blauw/Green Organics en TOP/LITTA het KV VERS-programma weer opgepakt.
Lees meer
De successen van ODO Maasland op weg naar gezondere sportomgeving
Gezondere sportomgeving
De successen van ODO Maasland op weg naar gezondere sportomgeving
Korfbalvereniging ODO Maasland is één van de verenigingen die vorig jaar op weg ging naar een gezondere sportomgeving en startte met het project KV VERS. Het afgelopen jaar heeft de vereniging ondanks dat de kantine gesloten was hard gewerkt. Er zijn nu al mooie successen behaald op het gebied van een gezonder voedingsaanbod, een verantwoord […]
Lees meer
Win € 750,- met NIX18
Accommodatie Gezondere sportomgeving
Win € 750,- met NIX18
In september is NIX18 gestart met de campagne ‘Word ook een club van NIX’, gericht op sportkantines en het verantwoord omgaan met alcohol. Verenigingen kunnen meedoen met deze campagne en met verschillende materialen sporters, ouders, bezoekers en barvrijwilligers laten weten dat NIX de afspraak bij de vereniging is. Geen alcohol onder de achttien jaar. Naast […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt