Skip to the main content

KV Elburg geeft jongeren vertrouwen, met succes!

Accommodatie Best practice

Al lange tijd leefde bij KV Elburg de wens om een eigen beachkorfbalveld te hebben, met name bij de jonge leden. Het ontbrak de vereniging echter aan middelen en een impuls. Toen bekend werd dat verenigingen een (jongeren)project konden indienen bij de gemeente Elburg en stichting Wiel, kregen jongeren het vertrouwen van het bestuur om aan de slag te gaan met een plan voor de realisatie van een beachkorfbalveld. Dit bleek een groot succes, want binnen vier weken werd het beachkorfbalveld gerealiseerd.

Naast de realisatie van een splinternieuw beachkorfbalveld, heeft het project ook bijgedragen aan het opnieuw inblazen van het verenigingsgevoel. “Het was heel leuk om samen weer ergens naar toe te werken. Helemaal na een lange periode waarin veel leden elkaar niet zagen of spraken door de coronamaatregelen. Samen met veel andere jongeren, ouders en sponsoren hebben we dit in korte tijd voor elkaar gekregen”, vertellen kartrekkers Zoé Smit, Corné Prins en Naomi Eikenaar trots. Meer over het project van de jongeren bij KV Elburg lees je in het KNKV Magazine.

Gerelateerde artikelen

Meer kansen door drempelverlaging BOSA-subsidieregeling
Accommodatie Financiën
Meer kansen door drempelverlaging BOSA-subsidieregeling

Steeds meer korfbalverenigingen en stichtingen maken gebruik van de subsidieregeling Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties (BOSA). In 2022 is 75,5 miljoen euro beschikbaar voor verenigingen en stichtingen die investeren in hun sportaccommodatie. De …

Lees meer
Extra editie online magazine: vrijwilligers
Best practice Verenigingsservice Vrijwilligers
Extra editie online magazine: vrijwilligers

Samen met de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond en het Nederlands Handbal Verbond heeft het KNKV een extra editie van het online magazine samengesteld. Deze editie staat in het teken van vrijwilligers. Verenigingen …

Lees meer
Hoe creëer je betrokkenheid in deze tijd?
Best practice
Hoe creëer je betrokkenheid in deze tijd?

Naast alle mooie acties om extra inkomsten te genereren, komen steeds meer verenigingen met goede initiatieven om leden en sponsoren betrokken te houden. Bekijk hier het overzicht van de initiatieven.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders