Skip to the main content

KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers

Opleidingen Trainers

Geef jij korfbaltraining en heb je de ambitie om hoofdcoach te worden? Dan is de KT4-opleiding wat voor jou! Tijdens deze opleiding ontwikkel je jezelf onder leiding van professionals op het gebied van training geven, coachen, trainersbegeleiding en het ontwikkelen van sporttechnisch beleid. De opleiding start in september 2021 en je kunt je hier vanaf nu voor aanmelden.

De KT4-opleiding leidt trainers op tot hoofdcoach. Een hoofdcoach die de verantwoordelijkheid draagt voor het sporttechnische beleid van de vereniging, de aansturing van het overige sporttechnische kader van de vereniging, het managen van een begeleidingsteam en de scouting. Tijdens deze opleiding kom je in contact met experts die actief zijn op het hoogste korfbalniveau.

Opleiding in de praktijk

Een groot deel van de opleiding vindt plaats in de praktijk waar je begeleid wordt door een praktijkbegeleider en stagedocent. Naast deze persoonlijke leerroute zijn er ook twintig bijeenkomsten waarin je kennis deelt, je laat inspireren en jezelf verder specialiseert. Het programma bestaat onder andere uit masterclasses, een intervisiebijeenkomst, collegiale coaching en praktijksessies. Interactie, intervisie en jouw rol als coach staat centraal.

Leren van professionals

Tijdens de opleiding word je begeleid door een stagedocent en komt de bondscoach bij jou op bezoek. De leercoach is mastercoach Jan Sjouke van den Bos. Ook zijn er gastdocenten, de afgelopen jaren waren dit onder andere Peter Beek (Full Professor bij Faculty of Behavioural and Movement Sciences), Sean Mallon (Education course developer bij KNVB), Jan Niebeek (bondscoach), Wim Scholtmeijer (voormalig bondscoach), Jennifer Tromp (voormalig assistent bondscoach) en Afke van der Wouw (Sportpsycholoog en Bewegingswetenschapper).

Start in september

De opleiding gaat bij voldoende aanmeldingen in september 2021 van start en duurt tot en met mei 2022. De bijeenkomsten vinden plaats op het bondsbureau in Papendal, waar het KNKV per 1 december 2020 naartoe is verhuisd. De concrete data worden nog vastgesteld maar de bijeenkomsten vinden in ieder geval plaats op vrijdagavonden en zaterdagochtenden.

Toelating

Om deel te nemen aan de KT4-opleiding dien je een team te coachen op minimaal het niveau van de derde klasse of een stageplaats te realiseren bij een vereniging op minimaal overgangsklasseniveau. De verplichte vooropleiding is een diploma Korfbaltrainer (oude stijl), Korfbaltrainer 3 (nieuwe stijl) of ALO in combinatie met korfbaltrainerservaring. Ook dien je een praktijkbegeleider te hebben. De praktijkbegeleider dient minimaal KT4-niveau te hebben of daaraan gelijkwaardig.

Aanmelden

Voldoe jij aan de toelatingseisen en wil je deelnemen aan de KT4-opleiding? Meld je dan voor 1 juni 2021 aan door een mail te sturen naar opleidingen@knkv.nl met daarin je naam en je Sportlinknummer, onder vermelding van ‘Aanmelding KT4’. Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Vragen kun je mailen naar opleidingen@knkv.nl. Meer informatie vind je hier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Webinar technisch beleid
Trainers
Webinar technisch beleid

Maandag 8 juni organiseert het KNKV een webinar over technisch beleid. Team Opleidingen gaat in gesprek met bondscoach Wim Scholtmeijer en mastercoach Jan-Sjouke van den Bos.

Lees meer
TOPopleiders in de Sport: het opleiden van opleiders
Opleidingen
TOPopleiders in de Sport: het opleiden van opleiders

Vandaag verscheen op Sport KnowHow XL een artikel over het opleiden van opleiders in de sport. In het artikel komt Tineke Bosch (hoofd Opleidingen bij het KNKV) aan het woord.

Lees meer
Webinar 'Wedstrijdklaar in drie weken'
Trainers
Webinar 'Wedstrijdklaar in drie weken'

Dinsdag 7 juli organiseert het KNKV een webinar voor trainers. Tijdens het webinar gaan bondscoach Scholtmeijer, mastercoach Van den Bos en embedded scientist Willemsen in op hoe je het seizoen kunt beginnen zonder overbelasting en blessures.

Lees meer

Topartikelen

Vrijwilligers
MDT Sport biedt kansen voor verenigingen en jongeren
Opleidingen Trainers
Volg een KT3-opleiding op één van de tien locaties
Trainers
Sessies trainersbegeleiding in oktober