Korfbalzomer

Na een periode zonder korfbal beleven we een echte #korfbalzomer! Om korfballers – met name de jeugd – én ook niet-leden in beweging te houden en van onze sport te laten genieten organiseert het KNKV samen met verenigingen zomeractiviteiten, uiteraard met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.

Korfbal Back to School (juni)
Spelers, speelsters en coaches van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal gaan in juni naar hun oude basisschool toe om daar korfbalclinics te verzorgen. Ook de bijbehorende verenigingen worden hierbij betrokken.

 

Vrienden- & vriendinnentraining (20-27 juni)
Tussen 20 en 27 juni hebben (jeugd)internationals en KNKV-trainers bij zo'n vijftig verenigingen een vrienden- & vriendinnentraining gegeven.

Een vrienden- & vriendinnentraining is een ideaal instrument om nieuwe jongens en meisjes op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met korfbal en met jouw vereniging. Bij deze training zijn niet alleen je jeugdspelers welkom, maar ook hun vrienden en vriendinnen. Je kunt ook zelf een vrienden- & vriendinnentraining organiseren. Algemene informatie over een vrienden- & vriendinnentraining vind je op knkv.nl/vrienden.

This is Korfball Tour – summer edition (22 juli)

Op woensdag 22 juli gaan internationals, jeugdinternationals en KNKV-trainers in duo’s langs verenigingen om daar clinics te verzorgen. Tientallen verenigingen worden bezocht en het land zal die dag korfbal ademen. Een mooie activiteit om als vereniging te organiseren voor je jeugdleden en jeugdige niet-leden. De opgavetermijn is inmiddels voorbij en binnenkort wordt duidelijk welke verenigingen verblijd worden met een bezoek.

De This is Korfball Tour wordt sinds 2016 georganiseerd door het KNKV. Ook afgelopen voorjaar zouden internationals verenigingen helpen op het gebied van zichtbaarheid, technisch kader en korfbal op school. Helaas moest deze reguliere This is Korfball Tour-editie in april en mei afgelast worden, maar nu is er dus een mooi alternatief met de summer edition.

Tour de Camping (begin augustus)

Dit jaar vindt de derde editie van Tour de Camping plaats. Van 3 tot en met 6 augustus en 10 tot en met 13 augustus zijn Dolf Nijbroek en Barry Schep (KNKV) met een team vrijwilligers aanwezig op negen RCN Vakantieparken. Daar organiseren zij activiteiten voor jeugd tot en met 18 jaar. Lees hier meer.

NK Beachkorfbal Outdoor (30 augustus)

Zondag 30 augustus is The Hague Beach Stadium in Scheveningen (Den Haag) het decor van het NK Beachkorfbal Outdoor voor de D-, C-, B- A-jeugd en senioren. Dit jaarlijkse succelvolle evenement -dat dit jaar in een afgeslankte vorm plaatsvindt- is een mooie afsluiting van de korfbalzomer. Je kunt je team tot 10 augustus inschrijven via dit formulier. Meld je snel aan! Er kunnen maar een beperkt aantal teams deelnemen.

Aankondiging #korfbalzomer

Beleeft jouw vereniging ook een mooie #korfbalzomer? Doe mee met bovengenoemde zomeractiviteiten of organiseer zelf een leuke activiteit. Kun je hierbij wat advies gebruiken? Neem dan contact op met je verenigingsadviseur.