KorfbalPlus 60

“Oude tijden herleven en nieuwe kansen liggen voor het grijpen.”                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Korfbal is een geweldige sport voor alle leeftijden. Van de Kangoeroe Klup tot en met KorfbalPlus 60. Iedereen kan op zijn eigen niveau en met z’n eigen leeftijdsgenoten genieten van gezonde sport en goed gezelschap. Een leven lang genieten van korfbal. KorfbalPlus 60 biedt de wat oudere doelgroep de mogelijkheid om hun conditie op peil te houden, te werken aan een gezonde levensstijl, en sociaal netwerk en een nuttige invulleing van hun vrije tijd.

Doelgroep
KorfbalPlus60 is geschikt voor oud-korfballers die gestopt zijn, maar ook voor senioren die nog nooit hebben gekorfbald maar nu wel op zoek zijn naar een gezonde en sportieve invulling van hun vrije tijd en gezelschap van gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Deze korfbalvorm bindt de leeftijdsgroep van de senioren aan onze sport. Hiermee bieden we een extra aanbod aan voor zoveel mogelijk (potentiële) sporters. Maar we bieden de doelgroep ook een platform om eenzaamheid tegen te gaan. KorfbalPlus 60 is een onderdeel van de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor een gezonde samenlevingeven die wij met elkaar hebben.

De vereniging
Voor de vereniging is het aanbod van KorfbalPlus 60 een goede kans om deze leeftijdsgroep actief te benaderen. Zowel de nog actieve en voormalige korfballers, als de niet korfballers. De nog actieve korfballers, die op leeftijd geraken, krijgen met dit aanbod een prachtige kans om bij de vereniging actief te blijven. Deze binding is ook goed voor het kader waarin zij actief zijn of het vrijwilligerswerk dat zij uitvoeren. Voor hen zelf geldt dat zij hun conditie op peil houden en werken aan een gezonde levensstijl.

Dit geldt natuurlijk ook voor de korfballers die eerder zijn afgehaakt omdat zij geen passend aanbod vonden binnen de sport. Nu kunnen zij weer aanhaken met alle voordelen voor zowel hen persoonlijk als de verenigingen.

De niet-korfballers binnen deze leeftijdsgroep verdienen extra aandacht van de verenigingen. Fitheid en een gezonde levensstijl maken steeds meer een belangrijk onderdeel uit van de leefstijl van senioren. Tel daarbij op dat het korfbal een sociale omgeving biedt met volledige sportieve gelijkschakeling tussen mannen en vrouwen die uniek is binnen de sportwereld.

KorfbalPlus 60 binnen jouw vereniging?
Wil je als vereniging succesvol aan de slag? In het complete handboek met handvatten vind je alles over KorfbalPlus 60. De sportieve aspecten krijgen hierin de aandacht maar ook de organisatorische en sociale onderdelen. En voor de communicatie die een cruciale rol speelt om met deze nieuwe korfbalvorm aan de slag te gaan hebben we materiaal beschikbaar die je als vereniging kunt gebruiken.

 

Voor vragen of meer informatie kun je contact met ons opnemen via het ticketsysteem.

 

     

 

KorfbalPlus60 wordt mede mogelijk gemaakt door: