Skip to the main content

Korfballen onder schooltijd in Dordrecht, Groningen en Veenendaal

Korfbalaanbod Talentontwikkeling

Middelbare scholieren uit de omgeving van Dordrecht, Groningen en Veenendaal kunnen volgend schooljaar hun lesprogramma combineren met korfbal. In september start er bij RTC Dordt Sport, Topsport Talentschool Groningen en Sporthighschool Veenendaal een programma waarbij scholieren onder schooltijd korfbaltraining kunnen volgen, om zichzelf zo onder leiding van professionele korfbaltrainers verder te ontwikkelen. Aanmelden hiervoor kan nu. 

Op de drie locaties wordt volgend schooljaar een speciaal korfbalprogramma aangeboden, waardoor het voor middelbare scholieren van verschillende scholen, verenigingen en niveaus mogelijk is om onder schooltijd te korfballen. De trainingen staan onder leiding van professionele korfbaltrainers, zoals KNKV-bondscoaches en high performance coaches en zijn verenigingsneutraal. De deelnemers blijven dus naast de trainingen onder schooltijd gewoon trainen en spelen bij hun eigen vereniging.   

RTC Dordt Sport 

Eén van de locaties waar middelbare scholieren school en korfbal kunnen combineren, is RTC Dordt Sport. Dit RTC biedt twee ochtenden in de week een korfbaltraining aan, bedoeld voor middelbare scholieren die school en korfbal willen combineren en zo het maximale uit zichzelf willen halen. Dit programma is niet gelieerd aan een school. Aanmelden voor RTC Dordt Sport doe je hier. Vragen kun je mailen naar rtc.zuidwest@knkv.nl. 

Topsport Talentschool Groningen 

Ook in Groningen kunnen middelbare scholieren school en korfbal combineren. Hoe het programma er bij Topsport Talentschool Groningen uitziet wordt uitgelegd in de korfbalvideo op deze pagina.  Aanmelden voor de Topsport Talentschool Groningen doe je hier. Vragen kun je mailen naar mike.vlietstra@knkv.nl.  

Sporthighschool Veenendaal 

Het CLV Sporthighschoolprogramma biedt korfballers de gelegenheid om een korfbalmodule volgen, waarbij zij twee ochtenden in de week een korfbaltraining volgen. Daarnaast krijgen zij één uur in de week les over het Atletics Skills Model. Ook studiebegeleiding, maatwerkcoaching en begeleiding van een fysiotherapeut zitten bij de module inbegrepen. Meer hierover lees je hier. Vragen kun je mailen naar rtc.oost@knkv.net. 

Regionale Talentencentra
Naast deze drie locaties, waar middelbare scholieren kunnen korfballen onder schooltijd, telt het KNKV zes reguliere Regionale Talentencentra (RTC’s). Voor deze RTC’s dienen talenten geselecteerd te worden. Meer hierover lees je hier. Meer over talentontwikkeling lees je hier. 

Gerelateerde artikelen

Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
KNKV Organisatie Korfbalaanbod
Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
In het weekend van 10 en 11 februari vindt de eerste IKF Korfbal Champions Leaguefinale plaats. Nederland is het organiserende land en wij hebben samen met Fortuna/Delta Logistiek de handen ineen geslagen om deze eerste editie van de IKF Champions League Finals te organiseren. De IKF Champions League is een nieuw concept en vervangt de […]
Lees meer
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Vrijwilligers
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Lijkt het jou leuk om samen met een enthousiast team van vrijwilligers mee te helpen bij diverse evenementen, zoals de Korfbal Challenge en de Kenonz Korfbal Leaguefinale? Dan is dit je kans! Wij zoeken namelijk uitbreiding voor onze eventcrew. Het is niet alleen ontzettend gezellig en heel leuk om lid te zijn van onze eventcrew, […]
Lees meer
Geschiedenis van korfbal in het Leids Jaarboek 2022
Geschiedenis van korfbal in het Leids Jaarboek 2022
In het historisch tijdschrift Leids Jaarboek 2022 is een artikel geplaatst over de geschiedenis van korfbal. Hier wordt beschreven hoe de eerste aanrakingen met de Olympische Spelen verliepen. Korfballers uit met name Amsterdam en Leiden maakten op de Spelen van 1920 in Antwerpen zoveel enthousiasme los, dat de Belgen ook aan het korfbal begonnen. Je […]
Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie Korfbalaanbod
Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
Vrijwilligers
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Korfbalaanbod Nationale selecties Talentontwikkeling
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart