Skip to the main content

Korfballen onder schooltijd in Dordrecht, Groningen en Veenendaal

Korfbalaanbod Talentontwikkeling

Middelbare scholieren uit de omgeving van Dordrecht, Groningen en Veenendaal kunnen volgend schooljaar hun lesprogramma combineren met korfbal. In september start er bij RTC Dordt Sport, Topsport Talentschool Groningen en Sporthighschool Veenendaal een programma waarbij scholieren onder schooltijd korfbaltraining kunnen volgen, om zichzelf zo onder leiding van professionele korfbaltrainers verder te ontwikkelen. Aanmelden hiervoor kan nu. 

Op de drie locaties wordt volgend schooljaar een speciaal korfbalprogramma aangeboden, waardoor het voor middelbare scholieren van verschillende scholen, verenigingen en niveaus mogelijk is om onder schooltijd te korfballen. De trainingen staan onder leiding van professionele korfbaltrainers, zoals KNKV-bondscoaches en high performance coaches en zijn verenigingsneutraal. De deelnemers blijven dus naast de trainingen onder schooltijd gewoon trainen en spelen bij hun eigen vereniging.   

RTC Dordt Sport 

Eén van de locaties waar middelbare scholieren school en korfbal kunnen combineren, is RTC Dordt Sport. Dit RTC biedt twee ochtenden in de week een korfbaltraining aan, bedoeld voor middelbare scholieren die school en korfbal willen combineren en zo het maximale uit zichzelf willen halen. Dit programma is niet gelieerd aan een school. Aanmelden voor RTC Dordt Sport doe je hier. Vragen kun je mailen naar rtc.zuidwest@knkv.nl. 

Topsport Talentschool Groningen 

Ook in Groningen kunnen middelbare scholieren school en korfbal combineren. Hoe het programma er bij Topsport Talentschool Groningen uitziet wordt uitgelegd in de korfbalvideo op deze pagina.  Aanmelden voor de Topsport Talentschool Groningen doe je hier. Vragen kun je mailen naar mike.vlietstra@knkv.nl.  

Sporthighschool Veenendaal 

Het CLV Sporthighschoolprogramma biedt korfballers de gelegenheid om een korfbalmodule volgen, waarbij zij twee ochtenden in de week een korfbaltraining volgen. Daarnaast krijgen zij één uur in de week les over het Atletics Skills Model. Ook studiebegeleiding, maatwerkcoaching en begeleiding van een fysiotherapeut zitten bij de module inbegrepen. Meer hierover lees je hier. Vragen kun je mailen naar rtc.oost@knkv.net. 

Regionale Talentencentra
Naast deze drie locaties, waar middelbare scholieren kunnen korfballen onder schooltijd, telt het KNKV zes reguliere Regionale Talentencentra (RTC’s). Voor deze RTC’s dienen talenten geselecteerd te worden. Meer hierover lees je hier. Meer over talentontwikkeling lees je hier. 

Gerelateerde artikelen

Bloeiende verenigingsactiviteiten in juni
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Bloeiende verenigingsactiviteiten in juni
Met een juni-competitie voor de jeugd en ruim vijftig vrienden- en vriendinnentrainingen hebben veel korfballers het verenigingsleven weer kunnen ervaren in juni. In totaal werden er in juni zo’n 1300 wedstrijden gespeeld en hebben KNKV-trainers vrienden- en vriendinnentrainingen gegeven aan ruim 1250 kinderen. “Met deze activiteiten hebben we dit seizoen mooi kunnen afsluiten. In september […]
Lees meer
RTC’s en nationale (jeugd)selecties
Nationale selecties Talentontwikkeling
RTC’s en nationale (jeugd)selecties
Nadat vorig jaar de internationale jeugdtoernooien noodgedwongen werden geschrapt, zagen Nederland U17, U19 en Talent TeamNL Korfbal (U21) ook hun toernooien voor 2021 niet doorgaan. Hoe zien voor de verschillende leeftijdscategorieën de komende maanden eruit? Ter inleiding: vanaf het ingaan van de beperkingen voor de sport in oktober 2020 hebben TeamNL Korfbal en Talent TeamNL […]
Lees meer
Fotospel voor alle Kangoeroe Klups
Korfbalaanbod
Fotospel voor alle Kangoeroe Klups
Het is december en dat betekent dat het weer tijd is voor het Kangoeroe Klup-fotospel! Trainen er bij jouw vereniging enthousiaste kangoeroes die houden van een uitdaging? Laat dit enthousiasme dan zien en maak een leuke, mooie en originele foto en verwerk hierin zo veel mogelijk elementen uit het fotospel. De teams met de opvallendste […]
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd