Skip to the main content

Korfbaladviseurs gaan verenigingen korfbalinhoudelijk ondersteunen

KNKV Organisatie Verenigingsservice

Sinds september 2019 investeert het KNKV onder de noemer Vereniging Centraal extra in de relatie met verenigingen. Inmiddels zoeken verenigingen steeds vaker contact met de verenigingsadviseurs, die verenigingen voornamelijk ondersteunen op beleidsmatige onderwerpen. Om verenigingen óók op korfbalinhoudelijk vlak beter en sneller te kunnen adviseren, telt het KNKV per 1 december 2020 naast de zeven verenigingsadviseurs ook vijf korfbaladviseurs.

De verenigingsadviseurs ondersteunen verenigingen bij beleidsmatige vragen op het gebied van vrijwilligers, bestuurlijke organisatie of ledenwerving. Korfbalinhoudelijke vragen werden door de verenigingsadviseur intern uitgezet. Met de komst van de korfbaladviseurs, die uit de KNKV-gelederen komen en met het oog op het verder toekomstbestendig maken van de organisatie deze rol gaan invullen, is er nu een vast korfbalinhoudelijk aanspreekpunt per cluster. De korfbaladviseurs gaan verenigingen adviseren en ondersteunen bij onderwerpen zoals technisch beleid, korfbal op school, korfbal voor ouderen en korfbaltechnische opleidingen.

Korfbaladviseurs en clusters

De korfbaladviseurs zijn gekoppeld aan een cluster en gaan samen met de Regionale Werkgroep Vereniging Centraal vorm en inhoud geven aan de verenigingsservice binnen het cluster. De korfbaladviseurs zijn Eric Geijtenbeek (cluster D), Dolf Nijbroek (cluster B en F), Barry Schep (cluster C), Leon Simons (cluster E) en Kees Vlietstra (cluster A). Als je vragen hebt dan kun je contact opnemen met je verenigings- of korfbaladviseur.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

In Memoriam: Ger de Wind
KNKV Organisatie
In Memoriam: Ger de Wind

Ons heeft het bericht bereikt dat oud-erevoorzitter Ger de Wind op vrijdag 16 april op 88-jarige leeftijd is overleden.

De Wind was erevoorzitter van het toenmalige Oost/Gelderland en in bezit van de …

Lees meer
Regionale Werkgroepen Vereniging Centraal
Verenigingsservice
Regionale Werkgroepen Vereniging Centraal

De verenigingsadviseurs zorgen samen met de RWVC’s dat alle advies- en ondersteuningsvragen van verenigingen worden beantwoord. Maar wat kunnen verenigingen van de werkgroepen verwachten?

Lees meer
Update coronamaatregelen: binnensportlocaties dicht
Competitie Verenigingsservice
Update coronamaatregelen: binnensportlocaties dicht

Tijdens de persconferentie heeft het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd. Met ingang van 15 december gaan alle binnensportlocaties dicht en mag er alleen nog buiten worden gesport.

Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie
Kom jij het bondsbestuur versterken?
Vrijwilligers
MDT Sport biedt kansen voor verenigingen en jongeren
Best practice Bestuurders
Succesverhalen over arbitrage en trainers in nieuwste KNKV Magazine