Skip to the main content

Korfbaladviseurs gaan verenigingen korfbalinhoudelijk ondersteunen

KNKV Organisatie Verenigingsservice

Sinds september 2019 investeert het KNKV onder de noemer Vereniging Centraal extra in de relatie met verenigingen. Inmiddels zoeken verenigingen steeds vaker contact met de verenigingsadviseurs, die verenigingen voornamelijk ondersteunen op beleidsmatige onderwerpen. Om verenigingen óók op korfbalinhoudelijk vlak beter en sneller te kunnen adviseren, telt het KNKV per 1 december 2020 naast de zeven verenigingsadviseurs ook vijf korfbaladviseurs.

De verenigingsadviseurs ondersteunen verenigingen bij beleidsmatige vragen op het gebied van vrijwilligers, bestuurlijke organisatie of ledenwerving. Korfbalinhoudelijke vragen werden door de verenigingsadviseur intern uitgezet. Met de komst van de korfbaladviseurs, die uit de KNKV-gelederen komen en met het oog op het verder toekomstbestendig maken van de organisatie deze rol gaan invullen, is er nu een vast korfbalinhoudelijk aanspreekpunt per cluster. De korfbaladviseurs gaan verenigingen adviseren en ondersteunen bij onderwerpen zoals technisch beleid, korfbal op school, korfbal voor ouderen en korfbaltechnische opleidingen.

Korfbaladviseurs en clusters

De korfbaladviseurs zijn gekoppeld aan een cluster en gaan samen met de Regionale Werkgroep Vereniging Centraal vorm en inhoud geven aan de verenigingsservice binnen het cluster. De korfbaladviseurs zijn Eric Geijtenbeek (cluster D), Dolf Nijbroek (cluster B en F), Barry Schep (cluster C), Leon Simons (cluster E) en Kees Vlietstra (cluster A). Als je vragen hebt dan kun je contact opnemen met je verenigings- of korfbaladviseur.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Update: KNKV verwijst naar protocol NOC*NSF
Verenigingsservice
Update: KNKV verwijst naar protocol NOC*NSF
In navolging op de op 24 juni aangekondigde versoepelingen van het kabinet heeft NOC*NSF op 26 juni een nieuw algemeen sportprotocol opgesteld. Dit protocol is te vinden op nocnsf.nl/sportprotocol. Korfbalverenigingen zullen geen korfbalspecifiek protocol ontvangen.
Lees meer
KNKV en JOGG samen voor gezondere sportomgeving
Gezondere sportomgeving KNKV Organisatie
KNKV en JOGG samen voor gezondere sportomgeving
Het KNKV tekende op 13 april tijdens het Korfbalcongres 2019 in Ziggo Dome met Team:Fit een samenwerkingsovereenkomst waarmee zij verenigingen in het land helpen hun kantine gezonder te maken.
Lees meer
Nationale Sport Vakbeurs (On Tour)
Verenigingsservice
Nationale Sport Vakbeurs (On Tour)
Dit jaar vindt de Nationale Sport Vakbeurs plaats in Gorinchem én in Zwolle. Op de beurs kunnen bestuurders diverse dienstverleners en leveranciers uit de sportwereld ontmoeten en kennis opdoen over actuele thema’s.
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd