Skip to the main content

Korfbaladviseurs gaan verenigingen korfbalinhoudelijk ondersteunen

KNKV Organisatie Verenigingsservice

Sinds september 2019 investeert het KNKV onder de noemer Vereniging Centraal extra in de relatie met verenigingen. Inmiddels zoeken verenigingen steeds vaker contact met de verenigingsadviseurs, die verenigingen voornamelijk ondersteunen op beleidsmatige onderwerpen. Om verenigingen óók op korfbalinhoudelijk vlak beter en sneller te kunnen adviseren, telt het KNKV per 1 december 2020 naast de zeven verenigingsadviseurs ook vijf korfbaladviseurs.

De verenigingsadviseurs ondersteunen verenigingen bij beleidsmatige vragen op het gebied van vrijwilligers, bestuurlijke organisatie of ledenwerving. Korfbalinhoudelijke vragen werden door de verenigingsadviseur intern uitgezet. Met de komst van de korfbaladviseurs, die uit de KNKV-gelederen komen en met het oog op het verder toekomstbestendig maken van de organisatie deze rol gaan invullen, is er nu een vast korfbalinhoudelijk aanspreekpunt per cluster. De korfbaladviseurs gaan verenigingen adviseren en ondersteunen bij onderwerpen zoals technisch beleid, korfbal op school, korfbal voor ouderen en korfbaltechnische opleidingen.

Korfbaladviseurs en clusters

De korfbaladviseurs zijn gekoppeld aan een cluster en gaan samen met de Regionale Werkgroep Vereniging Centraal vorm en inhoud geven aan de verenigingsservice binnen het cluster. De korfbaladviseurs zijn Eric Geijtenbeek (cluster D), Dolf Nijbroek (cluster B en F), Barry Schep (cluster C), Leon Simons (cluster E) en Kees Vlietstra (cluster A). Als je vragen hebt dan kun je contact opnemen met je verenigings- of korfbaladviseur.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

‘Ik ben ervan overtuigd dat we de opmars kunnen voortzetten’
KNKV Organisatie
‘Ik ben ervan overtuigd dat we de opmars kunnen voortzetten’

In april 2011 werd Rob Meijer verkozen tot voorzitter van het KNKV. Na bijna tien jaar draagt hij komende zaterdag de hamer over aan zijn beoogde opvolger Irene van Rijsewijk. Een afscheidsinterview.

Lees meer
Jongerenorganisaties en sportbonden roepen kabinet op om een stap te zetten voor jongeren
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Jongerenorganisaties en sportbonden roepen kabinet op om een stap te zetten voor jongeren

Jongerenorganisaties en sportbonden slaan de handen ineen en roepen het kabinet op om zo snel mogelijk jongeren in groepen of teamverband (buiten) te laten sporten op hun vereniging. Het KNKV ondersteunt deze…

Lees meer
In memoriam: Bob de Die
KNKV Organisatie
In memoriam: Bob de Die

Ons heeft het bericht bereikt dat erelid Bob de Die, voormalig vice-voorzitter van het KNKV en voormalig voorzitter van de Internationale Korfbal Federatie, op 86-jarige leeftijd is overleden.

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders
KNKV zoekt bondsraadsleden: pak jij deze kans?
Trainers
Webinar technisch beleid: teamsamenstelling
Bestuurders Verenigingsservice
Breek-de-Weekbijeenkomsten voor bestuurders: inspiratie en verandering