Studentenkorfbalcommissie

De Studentenkorfbalcommissie (SKC) is een stafcommissie van het KNKV. De SKC behartigt de belangen van het studentenkorfbal in Nederland en fungeert als tussenpersoon tussen het KNKV en de studentenkorfbalverenigingen. Studentenkorfbal is korfbal voor én door studenten en wordt om die reden geleid door studenten die zelf lid zijn van studentenkorfbalverenigingen.

De SKC wil het studentenkorfbal graag zoveel mogelijk stimuleren. Zo organiseert de commissie zelf toernooien, zoals het Nederlands studentenkampioenschap korfbal (NSKK). Daarnaast promoot de SKC het studentenkorfbal onder studenten, maar ook bij het KNKV, onder andere door te zorgen voor aparte KNKV-regels voor studenten, zodat zij zowel bij een studentenkorfbalvereniging als bij hun thuisvereniging kunnen spelen. Daarnaast wil de SKC studentenkorfballers en hun verenigingen dichterbij elkaar brengen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het organiseren van een besturendag of van de toernooibarometer. De toernooibarometer is de interne toernooicompetitie van studentenkorfbal in Nederland, waar zowel korfbalprestatie als gezelligheid centraal staat.

Natuurlijk is de SKC hierbij sterk afhankelijk van de diverse studentenkorfbalverenigingen in Nederland, die het studentenkorfbal mogelijk maken. Maar ook als je met een groep studenten bij
een gewone vereniging korfbalt kan de SKC misschien iets voor je betekenen. Heb je vragen over studentenkorfbal of over de verschillende toernooien? Neem dan gerust contact met de SKC op!

Je kunt de SKC bereiken via studentenkorfbalcommissie@gmail.com. Ook kun je kijken op de Facebookpagina en Instagrampagina van de SKC.