Skip to the main content

Korfbal Challenge trekt vijftienduizend liefhebbers

De twintigste editie van de Korfbal Challenge is een feit. Van vrijdag tot en met maandag was Topsportcentrum Rotterdam het epicentrum van ‘s lands top- en breedtekorfbal.

Ruim tienduizend korfballers en fans bezochten overdag Topsportcentrum Rotterdam voor onder andere de Talenten Challenges, de Jeugd Challenge, de TeamNL Korfbal Fandag en de G-korfbalclinic door TeamNL Korfbal. Het avondprogramma met de beste teams van Nederland en de wereld trok ook nog eens vijfduizend toeschouwers, waarvan tweeduizend tijdens de finaleavond. De finale had op de livestream ook nog zo’n drieduizend views.

Die finale werd gewonnen door PKC/SWKGroep, dat afrekende met Fortuna/Delta Logistiek (21-16). Derde werd TeamNL Korfbal, dat te sterk was voor Talent TeamNL Korfbal (27-17). De strijd om de vijfde plaats, tussen België en China, werd gewonnen door België (30-19).

Dagprogramma

Tijdens de Talenten Challenges kwamen de beste jonge korfballers van Nederland in actie. Ze streden met Regionale Talenten Centra U13, U15, U17 en U19 onderling tegen elkaar. Bij U17 en U19 leidde dit tot een nieuw Nederlands team. Tijdens de Jeugd Challenge speelden vele A-, B-, C- en D-teams een 4Korfbaltoernooi. De TeamNL Korfbal Fandag trok zo’n honderdvijftig kinderen en aan de G-korfbalclinic deden zo’n veertig enthousiastelingen mee.

Dankwoord

Het KNKV bedankt de vele vrijwilligers, deelnemers en partners voor hun bijdrage aan deze jubileumeditie van de Korfbal Challenge. KNKV-voorzittter Rob Meijer: “Het is geweldig om te zien hoe tientallen vrijwilligers zich dagenlang inzetten om al die korfbal(liefhebb)ers mooie dagen te bezorgen. De Korfbal Challenge heeft weer bewezen werkelijk elke korfballiefhebber iets te bieden; topsport en breedtesport versterken elkaar. Een speciaal woord van dank gaat uit naar Topsportcentrum Rotterdam en Rotterdam Topsport voor twintig jaar samen werken aan een geweldig evenement.”

Foto: Gertrude de Vries, korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Acties om je vereniging te steunen
Best practice Financiën
Acties om je vereniging te steunen
In deze bijzondere tijd zijn er bij veel verenigingen diverse acties opgezet om extra inkomsten te genereren en zo de vereniging te steunen. Laat je inspireren door deze mooie voorbeelden!
Lees meer
Wijzigingen in het Nationaal Doping Reglement
Bestuurders
Wijzigingen in het Nationaal Doping Reglement
Het KNKV is sinds het begin van dit seizoen aangesloten bij het Instituut Sport Rechtspraak (ISR). Alle tuchtzaken op het gebied van seksuele intimidatie, grensoverschrijdend gedrag, matchfixing en doping worden daarom door het ISR behandeld. Voor deze behandeling werkt het ISR met het Nationaal Doping Reglement (NDR). Het NDR is recentelijk vernieuwd. Het vernieuwde document […]
Lees meer
Rusland in de ban: KNKV staat achter IKF en NOC*NSF
Rusland in de ban: KNKV staat achter IKF en NOC*NSF
De Internationale Korfbal Federatie (IKF) sluit Rusland uit van het organiseren van en het deelnemen aan internationale korfbalwedstrijden. Dit besluit, naar aanleiding van de inval in Oekraïne, maakte de IKF dinsdagavond wereldkundig.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt