Skip to the main content

Koninklijke onderscheiding Frank Backx

(Sport) Medische zaken Vrijwilligers

Frank Backx, voorzitter van de medische commissie van het KNKV, oud-international en oud-bestuurder van CKV OVVO, is benoemd tot Officier in Orde van  Oranje-Nassau. Backx ontving zijn Koninklijke onderscheiding op 11 mei tijdens zijn afscheid als hoogleraar klinische sportgeneeskunde bij de Universiteit van Utrecht uit handen van de burgemeester van Maarssen.

Backx kreeg de onderscheiding vanwege zijn grote wetenschappelijke en maatschappelijke verdiensten. Burgemeester Ap Reinders roemde zijn lange lijst van verdiensten en noemde hem een boegbeeld voor de sportgeneeskunde. Naast zijn hoogleraarschap vervulde en vervult de oud-bestuurder van OVVO veel (bestuurlijke) nevenfuncties waaronder bij het KNKV.

Zo is hij al ruim dertig jaar lid van de medische commissie van het KNKV waarvan hij sinds 2001 voorzitter is. Daarnaast was hij van 2000 tot 2008 sportarts van het nationale team. Hij heeft korfbal onder de aandacht gebracht en gehouden bij de opleiding tot sportarts en was jarenlang coördinator van sportmedische onderzoeken bij officials (waaronder een korfbalspecifieke conditietest). Als sportarts was hij betrokken bij de uitvoering hiervan. Directeur Kees Rodenburg: “We waarderen de inzet van Frank binnen het KNKV en het korfbal enorm. Een belangrijke stap is ook de focus van Frank op preventie en herstel waar hij zich de laatste jaren op gericht heeft.” 

Koninklijke onderscheidingen voor KNKV-leden

Naast de voorzitter van de medische commissie ontvingen meerdere KNKV-leden een lintje. Een overzicht van welke KNKV-leden vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Herzog Medical ondersteunt in prestaties en herstel
(Sport) Medische zaken
Herzog Medical ondersteunt in prestaties en herstel

Herzog Medical steunt vanaf 1 juli 2018 het KNKV en diens sporters bij het leveren van de best mogelijke prestaties. Herzog heeft producten om korfballers zowel tijdens als na de wedstrijd of training te ondersteunen.

Lees meer
Wilson-erebeker voor Henk Lagerwaard, Ria Poelstra en Michel van Gent
Vrijwilligers
Wilson-erebeker voor Henk Lagerwaard, Ria Poelstra en Michel van Gent

Vorige week ontvingen Henk Lagerwaard, Ria Poelstra en Michel van Gent de Wilson-erebeker omdat zij zich inzetten voor het korfbal en het KNKV door het archief op te schonen en te structureren.

Lees meer
KNKV en Nea (Push -Sports- braces) verlengen
(Sport) Medische zaken
KNKV en Nea (Push -Sports- braces) verlengen

Het KNKV en Nea International hebben hun samenwerking met minimaal twee jaar verlengd. Onlangs tekenden KNKV-directeur Henry van Meerten en Nea-directeur Rob Müller een contract, dat beide partijen tot 31 december 2020 aan elkaar bindt.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders