Skip to the main content

Koninklijke onderscheiding Frank Backx

(Sport) Medische zaken Vrijwilligers

Frank Backx, voorzitter van de medische commissie van het KNKV, oud-international en oud-bestuurder van CKV OVVO, is benoemd tot Officier in Orde van  Oranje-Nassau. Backx ontving zijn Koninklijke onderscheiding op 11 mei tijdens zijn afscheid als hoogleraar klinische sportgeneeskunde bij de Universiteit van Utrecht uit handen van de burgemeester van Maarssen.

Backx kreeg de onderscheiding vanwege zijn grote wetenschappelijke en maatschappelijke verdiensten. Burgemeester Ap Reinders roemde zijn lange lijst van verdiensten en noemde hem een boegbeeld voor de sportgeneeskunde. Naast zijn hoogleraarschap vervulde en vervult de oud-bestuurder van OVVO veel (bestuurlijke) nevenfuncties waaronder bij het KNKV.

Zo is hij al ruim dertig jaar lid van de medische commissie van het KNKV waarvan hij sinds 2001 voorzitter is. Daarnaast was hij van 2000 tot 2008 sportarts van het nationale team. Hij heeft korfbal onder de aandacht gebracht en gehouden bij de opleiding tot sportarts en was jarenlang coördinator van sportmedische onderzoeken bij officials (waaronder een korfbalspecifieke conditietest). Als sportarts was hij betrokken bij de uitvoering hiervan. Directeur Kees Rodenburg: “We waarderen de inzet van Frank binnen het KNKV en het korfbal enorm. Een belangrijke stap is ook de focus van Frank op preventie en herstel waar hij zich de laatste jaren op gericht heeft.” 

Koninklijke onderscheidingen voor KNKV-leden

Naast de voorzitter van de medische commissie ontvingen meerdere KNKV-leden een lintje. Een overzicht van welke KNKV-leden vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Zaterdag is korfbaldag voor Korfbal League scheidsrechter Peter van der Terp
Arbitrage Vrijwilligers
Zaterdag is korfbaldag voor Korfbal League scheidsrechter Peter van der Terp
Voor Korfbal League scheidsrechter Peter van der Terp is zaterdag korfbaldag. “Ik coach Noveas A1 en als dat ’s ochtends is en ik ’s avonds een Korfbal Leagueduel heb, dan heb ik in de middag vaak nog wel tijd voor een extra wedstrijd. Ik fluit, omdat ik het leuk vind en voor die verenigingen in […]
Lees meer
Wilson-erebeker voor Henk Lagerwaard, Ria Poelstra en Michel van Gent
Vrijwilligers
Wilson-erebeker voor Henk Lagerwaard, Ria Poelstra en Michel van Gent
Vorige week ontvingen Henk Lagerwaard, Ria Poelstra en Michel van Gent de Wilson-erebeker omdat zij zich inzetten voor het korfbal en het KNKV door het archief op te schonen en te structureren.
Lees meer
NLdoet: klussen klaren en vrijwilligers werven
Vrijwilligers
NLdoet: klussen klaren en vrijwilligers werven
Het Oranje Fonds organiseert al jaren NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dit is een mooie kans voor je vereniging om een grote klus te klaren, je vereniging te promoten en nieuwe vrijwilligers te werven. Naast dat de actie zelf veel voordelen met zich meebrengt, kun je ook een financiële bijdrage aanvragen voor je klus. […]
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd