Skip to the main content

KOAG pakt door met externe hulp

Best practice

Korfbalvereniging KOAG zocht het afgelopen jaar uit wat externe partijen kunnen bieden aan de vereniging. Er bleek veel mogelijk en inmiddels krijgt KOAG via het Sportakkoord ondersteuning bij het opstellen van een nieuw beleid en de financiering van opleidingen. Ook krijgt KOAG via het KNKV ondersteuning bij arbitrage en technisch beleid en blijkt de lokale sportservice-organisatie ondersteuning te kunnen bieden bij activiteiten op scholen en het organiseren van een open dag.

“KOAG was nooit zo extern gericht maar dit coronajaar heeft onze ogen geopend. Het is prettig is als een extern persoon of organisatie je helpt om concreet te worden of om echt door te pakken”, aldus bestuurslid Chris Nugteren. Naast dat de vereniging met externe ondersteuning aan de slag ging met het arbitragevraagstuk, een nieuw beleid en het vormen van een jeugd-TC, werd KOAG door andere verenigingen geïnspireerd over nieuwe wervingsactiviteiten en het organiseren van een grote loterij.

‘Het wiel niet zelf uitvinden’

Zo kwam KOAG er bijvoorbeeld achter dat Valto jaarlijks een succesvolle loterij organiseert. Dat inspireerde KOAG om hier ook zelf mee aan de slag te gaan. Een half jaar later had KOAG een geweldige loterij achter de rug en zo’n 8500 euro opgehaald. “Het wiel gaan wij zeker niet meer zelf uitvinden, want alles is in verenigingsland al wel een keer bedacht of georganiseerd”, aldus Nugteren. Meer over KOAG en de mogelijkheden die externe partijen kunnen bieden lees je in het KNKV Magazine.

Gerelateerde artikelen

Samenwerken loont voor Oost-Arnhem
Accommodatie Best practice
Samenwerken loont voor Oost-Arnhem

De nieuwe kantine van Oost-Arnhem is het resultaat van goede samenwerkingen. De kantine heeft een maatschappelijke functie en is een ‘clubhuis van de buurt’. Hoe kreeg de vereniging dit voor elkaar?

Lees meer
Hulpvraag stellen helpt Mélynas vooruit
Best practice Bestuurders
Hulpvraag stellen helpt Mélynas vooruit

Twee jaar geleden kampte Mélynas met een gebrek aan bestuursleden, vrijwilligers en visie en daalde het ledenaantal flink. De vereniging besloot de hulp van het KNKV in te schakelen en mede door …

Lees meer
Opleidingsprogramma bij DOS'46
Best practice Opleidingen
Opleidingsprogramma bij DOS'46

DOS’46 timmert aan de weg met de jeugdopleiding ‘Korfbal Instituut DOS’46’. Dit opleidingsprogramma voor jeugdkorfballers, -trainers en -coaches richt zich op talentontwikkeling en plezier.

Lees meer

Topartikelen

Accommodatie Gezonde sportomgeving
Op weg naar een gezondere sportomgeving
Best practice Bestuurders
Inspirerende verhalen in het zevende KNKV Magazine
KNKV Organisatie
Nieuwe bondsraadsleden in elke regio