Skip to the main content

KNKV zoekt bondsraadsleden: pak jij deze kans?

Bestuurders

Wil jij in het hart van de sportwereld meedenken over de korfbalsport, je kennis en ervaring inzetten voor de toekomst van korfbal, een groot netwerk in de sport opbouwen, jezelf persoonlijk ontwikkelen op bestuurlijk en strategisch vlak en tegelijkertijd de korfbalverenigingen in je regio vertegenwoordigen? Meld je dan aan als kandidaat bondsraadslid via deze link.

Als lid van de bondsraad ben je een echte ambassadeur van de korfbalsport en kom je op voor de belangen van alle korfballeden in je regio. Je houdt toezicht op de KNKV-directie en het bondsbestuur, stemt in met het strategisch jaarplan en controleert de resultaten. Deze belangrijke functie is veelzijdig en biedt naast de formele taken ook ruimte voor informele betrokkenheid.

Persoonlijke kansen

Naast dat je staat voor de korfbalsport en de korfbalverenigingen kun je jezelf door middel van deze functie ontwikkelen op bestuurlijk vlak en kun je je strategische denkvermogen verder ontwikkelen. Omdat je je bevindt in het hart van de sportwereld, landelijk samenwerkt met verschillende lagen in de sport en je een directe connectie met het bondsbestuur hebt, vergroot je ook je netwerk.

Nieuwe koers

Het KNKV heeft samen met de bondsraadsleden in december gekozen voor een nieuwe vrouwelijke voorzitter en een bestuurlijke herinrichting. Deze nieuwe koers leidt onder andere tot een nieuwe samenstelling van de bondsraad waarbij nadrukkelijk gezocht wordt naar diversiteit. Meer hierover lees je hier. Meer informatie, een profielschets van de functie en de kerndocumenten vind je hier.

Pak jij deze kans?

Je kunt jezelf als lid van het KNKV aanmelden als bondsraadslid voor de regio waarin je vereniging gevestigd is. Aanmelden kan via dit formulier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Breek-de-Weekbijeenkomsten voor bestuurders: inspiratie en verandering
Bestuurders Verenigingsservice
Breek-de-Weekbijeenkomsten voor bestuurders: inspiratie en verandering

De bestuurlijke ontmoetingen in de vorm van Breek-de-Weekbijeenkomsten vinden ook dit jaar weer plaats. Het thema van de online editie van dit jaar is ‘inspiratie en verandering’. We gaan onder andere in…

Lees meer
Benchmark Dashboard: kijk hoe je vereniging ervoor staat
Bestuurders Verenigingsservice
Benchmark Dashboard: kijk hoe je vereniging ervoor staat

Bestuurders die in het voorjaar van 2020 de verenigingsmonitor hebben ingevuld, hebben in het najaar van 2020 toegang gekregen tot een persoonlijk Benchmark Dashboard. Hierin zie je hoe je vereniging ervoor staat…

Lees meer
Internationale Vrouwendag: NOC*NSF interviewt Irene van Rijsewijk
Bestuurders
Internationale Vrouwendag: NOC*NSF interviewt Irene van Rijsewijk

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. In het kader van deze dag heeft NOC*NSF een artikel gepubliceerd over vrouwelijke bestuurders in de sport. In het artikel vertellen drie vrouwelijke voorzitters van diverse sportbonden…

Lees meer

Topartikelen

Ledenwerving/-behoud Verenigingsservice
KNKV Magazine #6: ledenwerving en ledenbehoud
Competitie
Geen veldcompetitie in het voorjaar
Bestuurders Verenigingsservice
Vanaf nu mogelijk: invullen verenigingsmonitor 2020-2021