Skip to the main content

KNKV zet met EC-subsidie verder in op internationale ontwikkeling

KNKV Organisatie

Vorige week heeft de Europese Commissie bekendgemaakt dat het KNKV een subsidie van 186.000 euro ontvangt voor het opleiden van coaches en kader in Polen, Spanje en China. Het KNKV-project ‘Korfball 4 gender equality: Coaching and managing korfball’ was één van de 95 ingebrachte projecten en uiteindelijk dus één van de tien projecten, die gesubsidieerd worden. “Een knap staaltje werk van de betrokkenen, dat ons in staat stelt om één van onze twee hoofdambities verder vorm te geven”, aldus KNKV-directeur Kees Rodenburg.

De subsidieoproep van de Europese Commissie, onder de noemer ‘Exchanges and mobility in sport’, is gericht op het bijdragen aan de ontwikkeling van sportorganisaties door het ondersteunen van internationale uitwisseling van medewerkers. Deze subsidieoproep had als specifiek aspect dat samenwerking met andere regio’s dan Europa werd aangemoedigd.

Opleiden in Polen, Spanje en China

In het project ‘Korfball 4 gender equality: Coaching and managing korfball’ staat het opleiden van internationale coaches en kader van korfbal centraal. De partners in dit project zijn de Poolse korfbalbond, Club Korfbal Badalona (Spanje) en de Zhengzhou University (China). Vanuit elke partner nemen twee coaches en een kaderlid deel aan het project. Jan-Sjouke van den Bos en Ben Crum verzorgen vanuit het KNKV de opleiding van de coaches. Tineke Bosch, Helmi Langenhorst en Pleun van Doornik nemen de opleiding van het kader op zich.

Het tweejarige opleidingstraject bestaat uit uitwisselingen tussen de partners, (online) begeleiding en workshops en het project zal dus zes coaches en drie kaderleden opleiden, met een focus op het train-de-trainer principe. Gender equality is een centraal thema, het volledige projectteam bestaat dan ook voor de helft uit vrouwen en voor de helft uit mannen. Naast het geven van een duurzame kwaliteitsimpuls aan het internationale korfballandschap is het bouwen van een duurzaam netwerk van kader en coaches tussen Europa en Azië een van de doeleinden. De opleidingsmaterialen en ontwikkelingsplannen die in dit project gemaakt worden, zullen dan ook vrij beschikbaar zijn voor iedereen in de korfbalwereld.

‘Op duurzame wijze sport doorontwikkelen’

Rodenburg: “Het KNKV heeft twee hoofdambities: zoveel mogelijk mensen laten genieten van korfbal én korfbal naar olympisch niveau brengen. Deze subsidie van de Europese Commissie, die ons ingediende plan volledig gehonoreerd heeft, stelt ons in staat om de sport op duurzame wijze internationaal door te ontwikkelen. Het subsidietraject was uitdagend en dit is een knap staaltje werk van de betrokkenen.”

Gerelateerde artikelen

In memoriam: Bob de Die
KNKV Organisatie
In memoriam: Bob de Die

Ons heeft het bericht bereikt dat erelid Bob de Die, voormalig vice-voorzitter van het KNKV en voormalig voorzitter van de Internationale Korfbal Federatie, op 86-jarige leeftijd is overleden.

Lees meer
KNKV verlengt partnership met Simpel.nl
KNKV Organisatie
KNKV verlengt partnership met Simpel.nl

Het KNKV heeft het partnerschap met Simpel.nl, dat al vanaf 2016 supporter is van het Nederlandse korfbal, met een jaar verlengd. Dit werd bekendgemaakt tijdens de ‘Simpel Talents on Tour’-activatie tijdens de This is Korfball Tour – summer edition.

Lees meer
‘Ik ben ervan overtuigd dat we de opmars kunnen voortzetten’
KNKV Organisatie
‘Ik ben ervan overtuigd dat we de opmars kunnen voortzetten’

In april 2011 werd Rob Meijer verkozen tot voorzitter van het KNKV. Na bijna tien jaar draagt hij komende zaterdag de hamer over aan zijn beoogde opvolger Irene van Rijsewijk. Een afscheidsinterview.

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Financiën
Tool voor compensatieregelingen voor sportverenigingen
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Jongerenorganisaties en sportbonden roepen kabinet op om een stap te zetten voor jongeren
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vijfde editie online KNKV Magazine