Skip to the main content

KNKV zet met EC-subsidie verder in op internationale ontwikkeling

KNKV Organisatie

Vorige week heeft de Europese Commissie bekendgemaakt dat het KNKV een subsidie van 186.000 euro ontvangt voor het opleiden van coaches en kader in Polen, Spanje en China. Het KNKV-project ‘Korfball 4 gender equality: Coaching and managing korfball’ was één van de 95 ingebrachte projecten en uiteindelijk dus één van de tien projecten, die gesubsidieerd worden. “Een knap staaltje werk van de betrokkenen, dat ons in staat stelt om één van onze twee hoofdambities verder vorm te geven”, aldus KNKV-directeur Kees Rodenburg.

De subsidieoproep van de Europese Commissie, onder de noemer ‘Exchanges and mobility in sport’, is gericht op het bijdragen aan de ontwikkeling van sportorganisaties door het ondersteunen van internationale uitwisseling van medewerkers. Deze subsidieoproep had als specifiek aspect dat samenwerking met andere regio’s dan Europa werd aangemoedigd.

Opleiden in Polen, Spanje en China

In het project ‘Korfball 4 gender equality: Coaching and managing korfball’ staat het opleiden van internationale coaches en kader van korfbal centraal. De partners in dit project zijn de Poolse korfbalbond, Club Korfbal Badalona (Spanje) en de Zhengzhou University (China). Vanuit elke partner nemen twee coaches en een kaderlid deel aan het project. Jan-Sjouke van den Bos en Ben Crum verzorgen vanuit het KNKV de opleiding van de coaches. Tineke Bosch, Helmi Langenhorst en Pleun van Doornik nemen de opleiding van het kader op zich.

Het tweejarige opleidingstraject bestaat uit uitwisselingen tussen de partners, (online) begeleiding en workshops en het project zal dus zes coaches en drie kaderleden opleiden, met een focus op het train-de-trainer principe. Gender equality is een centraal thema, het volledige projectteam bestaat dan ook voor de helft uit vrouwen en voor de helft uit mannen. Naast het geven van een duurzame kwaliteitsimpuls aan het internationale korfballandschap is het bouwen van een duurzaam netwerk van kader en coaches tussen Europa en Azië een van de doeleinden. De opleidingsmaterialen en ontwikkelingsplannen die in dit project gemaakt worden, zullen dan ook vrij beschikbaar zijn voor iedereen in de korfbalwereld.

‘Op duurzame wijze sport doorontwikkelen’

Rodenburg: “Het KNKV heeft twee hoofdambities: zoveel mogelijk mensen laten genieten van korfbal én korfbal naar olympisch niveau brengen. Deze subsidie van de Europese Commissie, die ons ingediende plan volledig gehonoreerd heeft, stelt ons in staat om de sport op duurzame wijze internationaal door te ontwikkelen. Het subsidietraject was uitdagend en dit is een knap staaltje werk van de betrokkenen.”

Gerelateerde artikelen

Bondsbureau KNKV per 1 december op Papendal
KNKV Organisatie
Bondsbureau KNKV per 1 december op Papendal
Zoals eerder aangekondigd is het bondsbureau van het KNKV met ingang van 1 december gevestigd op Sportcentrum Papendal (Arnhem), het hart van de Nederlandse sport.
Lees meer
Korfbaladviseurs gaan verenigingen korfbalinhoudelijk ondersteunen
KNKV Organisatie Verenigingsservice
Korfbaladviseurs gaan verenigingen korfbalinhoudelijk ondersteunen
Om verenigingen op korfbalinhoudelijk vlak beter en sneller te kunnen adviseren, telt het KNKV per 1 december 2020 naast zeven verenigingsadviseurs ook vijf korfbaladviseurs.
Lees meer
Jubilerende verenigingen 2022
KNKV Organisatie
Jubilerende verenigingen 2022
Het nieuwe jaar is begonnen en voor een aantal verenigingen is dit een extra bijzonder jaar. Voor ruim twintig verenigingen is dit jaar namelijk het jaar van hun 100-, 75- of 50-jarige jubileum. Het KNKV feliciteert deze verenigingen met deze mooie mijlpaal en wenst de verenigingen een fijn jubileumjaar toe. Hieronder zie je welke verenigingen […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt