Skip to the main content

KNKV present bij Walk the Talk

KNKV Organisatie

Korfbalconsulent Leon Simons was afgelopen zondag in het Zwiterse Genève namens het KNKV aanwezig bij Walk the Talk: The Health for All Challenge 2019. Dit is een ‘gezondheidswandeling’ waar hoogwaardigheidsbekleders uit de hele wereld op afkomen en die een aantal sporten telt, waaronder dus korfbal.

De loop werd voor de tweede keer op rij georganiseerd door de World Health Organization, onderdeel van de Verenigde Naties. KNKV-directeur Kees Rodenburg: “Onze aanwezigheid op zo’n podium ondersteunt onze olympische ambitie en verhoogt de zichtbaarheid van onze sport.”

Voorzien van korven en ballen heeft Simons bij het Meer van Genève deelnemers aan de loop warm gemaakt voor korfbal. Simons: “Ik heb met ze gesproken en natuurlijk hebben ze geschoten. Vorig jaar was ik hier met international Jessica Lokhorst. Zo’n samenwerking met zo’n belangrijke instantie als de Wereldgezondheidsorganisatie helpt om onze sport internationaal te profileren.”

Op de foto is Simons in gesprek met minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) en Robbert Nesselaar, de man achter de Generation Games.

Meer informatie over Walk the Talk vind je hier.

Gerelateerde artikelen

NOC*NSF-voorzitter Van Zanen ziet thriller
KNKV Organisatie
NOC*NSF-voorzitter Van Zanen ziet thriller

Dit weekend is het zaalseizoen op vlammende wijze van start gegaan. NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen was vrijdagavond aandachtig toeschouwer bij het openingsduel tussen Fortuna/Delta Logistiek en PKC/SWKGroep.

Lees meer
Livestreams Korfbal League: kijkcijfers en oplossingen
KNKV Organisatie
Livestreams Korfbal League: kijkcijfers en oplossingen

De Korfbal League kent een vliegende start op het gezamenlijke livestreamplatform op Eyecons.com. Dat blijkt uit een analyse van de eerste seizoenshelft. De dertig Korfbal Leaguewedstrijden uit de eerste vijf speelronden zijn samen goed voor bijna zes miljoen kijkminuten. Ondertussen is er ook hard gewerkt aan oplossingen om enkele technische aanloopproblemen te verhelpen.

Lees meer
KNKV en Rotterdam Topsport bundelen opnieuw krachten
KNKV Organisatie
KNKV en Rotterdam Topsport bundelen opnieuw krachten

Het KNKV en Rotterdam Topsport werken de komende vijf jaar samen om de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy tot grote hoogten te doen laten stijgen. Op de slotdag van de Korfbal Challenge tekenden beide partijen het contract.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders