Skip to the main content

KNKV ontvangt 505.934 euro van Nederlandse Loterij

KNKV Organisatie

Over 2020 ontvangt het KNKV het mooie bedrag van 505.934 euro van Nederlandse Loterij. Dat werd dinsdag bekend tijdens het online evenement Nederlandse Loterij Geeft Door. De totale afdracht van Nederlandse Loterij (NLO) aan de Nederlandse sport – NOC*NSF en 77 sportbonden – bedraagt 45,2 miljoen euro.

KNKV-directeur Henry van Meerten: “Het KNKV is hier uiteraard erg blij mee en zet deze bijdrage in voor de totale ondersteuning van de korfbalsport. Onze dank gaat ook dit jaar weer uit naar Nederlandse Loterij en in het bijzonder de spelers van Nederlandse Loterij.”

Nederlandse Loterij
Nederlandse Loterij is de naam achter de bekende kansspelen Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO.

NLO, tevens partner van TeamNL, draagt jaarlijks een groot deel van de opbrengst af aan de samenleving, sport en achttien goede doelen. De misse van NLO is dan ook om bij te dragen aan een gelukkiger en gezonder Nederland.

Totale afdracht
De totale afdracht van NLO over 2020 bedraagt 168,5 miljoen euro. Naast de 45,2 miljoen euro naar de Nederlandse sport, gaat 17,2 miljoen euro naar achttien goede doelen en 106,1 miljoen naar de staat.

Gerelateerde artikelen

Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Financiën Verenigingsservice
Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Morgen gaat de Grote Clubactie weer van start. Met deze lotenverkoopactie kan iedere vereniging eenvoudig extra inkomsten genereren. Vorig jaar deden 250 korfbalverenigingen mee aan deze actie en haalden zij gemiddeld €2025,- op. Door de vorig jaar geïntroduceerde online verkoopmethode is het verkopen van (veel) loten nóg makkelijker geworden. Wil jouw vereniging extra inkomsten binnenhalen? Meedoen aan de actie kan nog steeds!
Lees meer
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
De maand van ‘Training geven: de basics’ is in volle gang! Deze maand geven KNKV-docenten trainersclinics aan ruim 1750 trainers van 175 verenigingen. Tijdens deze clinics leren beginnende trainers in één avond de basis van het training geven. VZOD is één van de verenigingen die een clinic heeft aangevraagd. De clinic was een groot succes […]
Lees meer
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is het weer de Week van de Scheidsrechter. Dit is hét jaarlijkse moment waarop we scheidsrechters massaal bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor onze sport. Hoewel het altijd goed is om je waardering te laten blijken, is dit een extra mooi moment om […]
Lees meer

Topartikelen

Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage Competitie
Spelregelwijzigingen 2022