Skip to the main content

KNKV ontvangt 505.934 euro van Nederlandse Loterij

KNKV Organisatie

Over 2020 ontvangt het KNKV het mooie bedrag van 505.934 euro van Nederlandse Loterij. Dat werd dinsdag bekend tijdens het online evenement Nederlandse Loterij Geeft Door. De totale afdracht van Nederlandse Loterij (NLO) aan de Nederlandse sport – NOC*NSF en 77 sportbonden – bedraagt 45,2 miljoen euro.

KNKV-directeur Henry van Meerten: “Het KNKV is hier uiteraard erg blij mee en zet deze bijdrage in voor de totale ondersteuning van de korfbalsport. Onze dank gaat ook dit jaar weer uit naar Nederlandse Loterij en in het bijzonder de spelers van Nederlandse Loterij.”

Nederlandse Loterij
Nederlandse Loterij is de naam achter de bekende kansspelen Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO.

NLO, tevens partner van TeamNL, draagt jaarlijks een groot deel van de opbrengst af aan de samenleving, sport en achttien goede doelen. De misse van NLO is dan ook om bij te dragen aan een gelukkiger en gezonder Nederland.

Totale afdracht
De totale afdracht van NLO over 2020 bedraagt 168,5 miljoen euro. Naast de 45,2 miljoen euro naar de Nederlandse sport, gaat 17,2 miljoen euro naar achttien goede doelen en 106,1 miljoen naar de staat.

Gerelateerde artikelen

Terugblik bondsraadsvergadering 19 juni 2021
KNKV Organisatie
Terugblik bondsraadsvergadering 19 juni 2021
Afgelopen zaterdag vond er weer een bondsraadsvergadering plaats. Het hoofdthema van deze bondsraad was ‘Jaarplan en begroting 2021-2022’. Tijdens deze vergadering werd ook aandacht besteed aan de bestuurlijke herinrichting en aan het afzwaaien van enkele bondsraadsleden. Na de bondsraad vond een bijeenkomst plaats met de nieuwe bondsraadsleden. Nadat voorzitter Irene van Rijsewijk de bondsraad opende, volgde […]
Lees meer
(Nieuwe) Verenigingsadviseurs
KNKV Organisatie Verenigingsservice
(Nieuwe) Verenigingsadviseurs
Het KNKV wil alle korfbalverenigingen zo goed mogelijk service verlenen. Hiervoor is een goede relatie het uitgangspunt. Daarom heeft het KNKV vier extra verenigingsadviseurs aangesteld.
Lees meer
Telefonische bereikbaarheid tussen kerst en oud en nieuw
KNKV Organisatie
Telefonische bereikbaarheid tussen kerst en oud en nieuw
Tussen kerst en oud en nieuw is de telefonische bereikbaarheid van het KNKV aangepast. Van 27 tot en met 29 december is het KNKV telefonisch bereikbaar van 9.00 uur tot 12.30 uur. Op 30 en 31 december is het KNKV niet telefonisch bereikbaar. Je kunt je vragen en opmerkingen altijd op ieder gewenst tijdstip indienen […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt