Skip to the main content

KNKV Magazine #6: ledenwerving en ledenbehoud

Ledenwerving/-behoud Verenigingsservice

Vandaag is een nieuwe editie van het KNKV Magazine gepubliceerd. Deze editie staat in het teken van ledenwerving en ledenbehoud. Je leest goede voorbeelden van verenigingen die in de coronatijd aan de slag zijn gegaan met deze thema’s en mooie resultaten hebben behaald. Hoe kun je deze periode gebruiken voor organisatorische ontwikkelingen? Wat zijn de succesfactoren om goed te scoren op ledenbehoud? Wat kun je doen om ledengroei te realiseren in deze periode?

Je leest hoe verenigingen kansen in deze periode optimaal benutten. Zo lees je hoe Weidevogels zich aansloot bij het Sportakkoord, hoe Rheko en De Voltreffers organisatorisch aan de slag gingen en hoe Maassluis deze periode gebruikte om tot een nieuwe visie en nieuw beleidsplan te komen. Ook lees je welke factoren bij Oxalis, De Peelkorf en Spirit bijdragen aan de successen op het gebied van ledenbehoud en hoe Noordenveld zelfs ledenwinst wist te boeken. Verder lees je waarom het invullen van de verenigingsmonitor zo waardevol is voor KVS/Maritiem. Je vindt het magazine hier.

KNKV Magazines

Het online KNKV Magazine verschijnt ongeveer één keer per twee maanden. Met de verhalen in het magazine inspireert en informeert het KNKV verenigingen, bestuurders, vrijwilligers, ouders en met relevante verhalen uit de praktijk. De verhalen kunnen ideeën geven voor acties bij je eigen vereniging. Een overzicht van alle magazines vind je hier.

KNKV Magazine direct in je mailbox

Als je het magazine rechtstreeks in je mailbox wilt ontvangen dan kun je je aanmelden via Mijn Korfbal. Na het inloggen kun je je via de optie ‘nieuwsbrieven’ (links) inschrijven voor het magazine. Je dient hiervoor geregistreerd te zijn voor Mijn Korfbal. Ben je dat nog niet, registreer je dan eerst.

Optimale leesbaarheid

Voor een optimale leesbaarheid van dit responsive magazine op een pc of laptop kan het wijzigen van je beeldschermverhoudingen in enkele gevallen gewenst zijn. Lees je het magazine op je mobiel dan geeft het in horizontale stand de beste weergave.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Leon Simons: 'Trots op verenigingen'
KNKV Organisatie Verenigingsservice
Leon Simons: 'Trots op verenigingen'

Leon Simons heeft een rijk topkorfbalverleden en werkt al ruim twintig jaar bij het KNKV. Na werkzaam te zijn geweest als sportconsulent en coördinator Talentontwikkeling is hij sinds 1 december naast bondscoach…

Lees meer
Ontvangen leden een Koninklijke onderscheiding? Laat het weten!
Verenigingsservice
Ontvangen leden een Koninklijke onderscheiding? Laat het weten!

Koningsdag is in aantocht en dat betekent ook dat burgers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving een Koninklijke onderscheiding ontvangen tijdens de lintjesregen. Dit jaar worden naar schatting 2750 burgers…

Lees meer
Nationale Sport Vakbeurs (On Tour)
Verenigingsservice
Nationale Sport Vakbeurs (On Tour)

Dit jaar vindt de Nationale Sport Vakbeurs plaats in Gorinchem én in Zwolle. Op de beurs kunnen bestuurders diverse dienstverleners en leveranciers uit de sportwereld ontmoeten en kennis opdoen over actuele thema’s.

Lees meer

Topartikelen

Ledenwerving/-behoud Verenigingsservice
KNKV Magazine #6: ledenwerving en ledenbehoud
Competitie
Geen veldcompetitie in het voorjaar
Bestuurders Verenigingsservice
Vanaf nu mogelijk: invullen verenigingsmonitor 2020-2021