Skip to the main content

KNKV Magazine #6: ledenwerving en ledenbehoud

Ledenwerving/-behoud Verenigingsservice

Vandaag is een nieuwe editie van het KNKV Magazine gepubliceerd. Deze editie staat in het teken van ledenwerving en ledenbehoud. Je leest goede voorbeelden van verenigingen die in de coronatijd aan de slag zijn gegaan met deze thema’s en mooie resultaten hebben behaald. Hoe kun je deze periode gebruiken voor organisatorische ontwikkelingen? Wat zijn de succesfactoren om goed te scoren op ledenbehoud? Wat kun je doen om ledengroei te realiseren in deze periode?

Je leest hoe verenigingen kansen in deze periode optimaal benutten. Zo lees je hoe Weidevogels zich aansloot bij het Sportakkoord, hoe Rheko en De Voltreffers organisatorisch aan de slag gingen en hoe Maassluis deze periode gebruikte om tot een nieuwe visie en nieuw beleidsplan te komen. Ook lees je welke factoren bij Oxalis, De Peelkorf en Spirit bijdragen aan de successen op het gebied van ledenbehoud en hoe Noordenveld zelfs ledenwinst wist te boeken. Verder lees je waarom het invullen van de verenigingsmonitor zo waardevol is voor KVS/Maritiem. Je vindt het magazine hier.

KNKV Magazines

Het online KNKV Magazine verschijnt ongeveer één keer per twee maanden. Met de verhalen in het magazine inspireert en informeert het KNKV verenigingen, bestuurders, vrijwilligers, ouders en met relevante verhalen uit de praktijk. De verhalen kunnen ideeën geven voor acties bij je eigen vereniging. Een overzicht van alle magazines vind je hier.

KNKV Magazine direct in je mailbox

Als je het magazine rechtstreeks in je mailbox wilt ontvangen dan kun je je aanmelden via Mijn Korfbal. Na het inloggen kun je je via de optie ‘nieuwsbrieven’ (links) inschrijven voor het magazine. Je dient hiervoor geregistreerd te zijn voor Mijn Korfbal. Ben je dat nog niet, registreer je dan eerst.

Optimale leesbaarheid

Voor een optimale leesbaarheid van dit responsive magazine op een pc of laptop kan het wijzigen van je beeldschermverhoudingen in enkele gevallen gewenst zijn. Lees je het magazine op je mobiel dan geeft het in horizontale stand de beste weergave.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Aangepaste telefonische bereikbaarheid in mei
Verenigingsservice
Aangepaste telefonische bereikbaarheid in mei

In verband met de aankomende feestdagen is de telefonische bereikbaarheid van het KNKV in mei op een aantal dagen aangepast. Het KNKV is op Bevrijdingsdag (5 mei), Hemelvaartsdag (13 mei) en tweede …

Lees meer
Webinars over de rol van een vertrouwenscontactpersoon
Verenigingsservice
Webinars over de rol van een vertrouwenscontactpersoon

Een vertrouwenscontactpersoon kan bijdragen aan een positieve sportcultuur. In juni organiseert NOC*NSF Centrum Veilige Sport Nederland twee webinars over de rol van een vertrouwenscontactpersoon. Tijdens deze webinars kunnen vertrouwenscontactpersonen en bestuurders hun …

Lees meer
Met je vereniging of team naar het EK?
Verenigingsservice
Met je vereniging of team naar het EK?

Van 25 tot en met 30 oktober speelt TeamNL Korfbal het EK in Antwerpen. Lijkt het je leuk om met je vereniging of team dit toernooi te bezoeken en TeamNL Korfbal aan …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Voortgang zaalcompetitie 2021/2022
Vanaf zondagavond beperkingen voor de sport
Bestuurders Vrijwilligers
Dringende oproep: controleer het coronatoegangsbewijs