Skip to the main content

KNKV en Rotterdam Topsport bundelen opnieuw krachten

KNKV Organisatie

Het KNKV en Rotterdam Topsport werken de komende vijf jaar samen om de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy tot grote hoogten te doen laten stijgen. Op de slotdag van de Korfbal Challenge in Topsportcentrum Rotterdam tekenden KNKV-voorzitter Rob Meijer en Rotterdam Topsport-directeur Peter Blangé het contract, dat beide partijen – opnieuw en nog intensiever – aan elkaar verbindt.

De verbintenis is een – hernieuwde – uitbreiding van de samenwerking, aangezien de Korfbal Leaguefinale een rijke historie in Rotterdam heeft én het KNKV en Rotterdam Topsport rondom de Korfbal Challenge ook al met elkaar samenwerken.

Korfbal Leaguefinale keert terug naar Rotterdam Ahoy

Na vier edities in de Ziggo Dome keert de apotheose van de Cashback World Korfbal League op 4 april terug in Rotterdam Ahoy, dat al decennia lang de thuishaven van de finale was. Ook in 2021, 2022, 2023 en 2024 vindt de Korfbal Leaguefinale plaats in de Rotterdamse sporttempel.

De samenwerking met Rotterdam Topsport stelt het KNKV in staat om de korfbalsport nationaal en internationaal – in het bijzonder de regio Rotterdam – onder de aandacht te brengen. Voor Rotterdam Topsport gaat het onder meer om de profilering en positionering van Rotterdam als sportstad (Rotterdam. Make it Happen.) en de promotionele en economische spin-off voor Rotterdam.

Verder richten beide partijen zich op het stimuleren van organisatiekader, sportbeoefening en topsport en de hospitality/betrokkenheid voor/van sponsors en andere relaties. Om die doelstellingen gezamenlijk te bereiken hebben het KNKV en Rotterdam Topsport afspraken gemaakt op het gebied van organisatie, promotie en communicatie, side-events en social return.

Uitstekende samenwerking

KNKV-voorzitter Rob Meijer: “De samenwerking met Rotterdam Topsport voelt voor ons vertrouwd. Rondom de Korfbal Leaguefinale hebben we al jarenlang uitstekend met elkaar opgetrokken en rondom de Korfbal Challenge, die onlangs z’n twintigste editie beleefde, is die samenwerking altijd doorgegaan. We weten wat we aan elkaar hebben, hoe we elkaar kunnen versterken en ik weet zeker dat we op 4 april en in de jaren erna weer een geweldig evenement neer zullen zetten in Rotterdam Ahoy.”

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Financiën Verenigingsservice
Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Morgen gaat de Grote Clubactie weer van start. Met deze lotenverkoopactie kan iedere vereniging eenvoudig extra inkomsten genereren. Vorig jaar deden 250 korfbalverenigingen mee aan deze actie en haalden zij gemiddeld €2025,- op. Door de vorig jaar geïntroduceerde online verkoopmethode is het verkopen van (veel) loten nóg makkelijker geworden. Wil jouw vereniging extra inkomsten binnenhalen? Meedoen aan de actie kan nog steeds!
Lees meer
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
De maand van ‘Training geven: de basics’ is in volle gang! Deze maand geven KNKV-docenten trainersclinics aan ruim 1750 trainers van 175 verenigingen. Tijdens deze clinics leren beginnende trainers in één avond de basis van het training geven. VZOD is één van de verenigingen die een clinic heeft aangevraagd. De clinic was een groot succes […]
Lees meer
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is het weer de Week van de Scheidsrechter. Dit is hét jaarlijkse moment waarop we scheidsrechters massaal bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor onze sport. Hoewel het altijd goed is om je waardering te laten blijken, is dit een extra mooi moment om […]
Lees meer

Topartikelen

Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage Competitie
Spelregelwijzigingen 2022