Skip to the main content

KNKV en Rotterdam Topsport bundelen opnieuw krachten

KNKV Organisatie

Het KNKV en Rotterdam Topsport werken de komende vijf jaar samen om de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy tot grote hoogten te doen laten stijgen. Op de slotdag van de Korfbal Challenge in Topsportcentrum Rotterdam tekenden KNKV-voorzitter Rob Meijer en Rotterdam Topsport-directeur Peter Blangé het contract, dat beide partijen – opnieuw en nog intensiever – aan elkaar verbindt.

De verbintenis is een – hernieuwde – uitbreiding van de samenwerking, aangezien de Korfbal Leaguefinale een rijke historie in Rotterdam heeft én het KNKV en Rotterdam Topsport rondom de Korfbal Challenge ook al met elkaar samenwerken.

Korfbal Leaguefinale keert terug naar Rotterdam Ahoy

Na vier edities in de Ziggo Dome keert de apotheose van de Cashback World Korfbal League op 4 april terug in Rotterdam Ahoy, dat al decennia lang de thuishaven van de finale was. Ook in 2021, 2022, 2023 en 2024 vindt de Korfbal Leaguefinale plaats in de Rotterdamse sporttempel.

De samenwerking met Rotterdam Topsport stelt het KNKV in staat om de korfbalsport nationaal en internationaal – in het bijzonder de regio Rotterdam – onder de aandacht te brengen. Voor Rotterdam Topsport gaat het onder meer om de profilering en positionering van Rotterdam als sportstad (Rotterdam. Make it Happen.) en de promotionele en economische spin-off voor Rotterdam.

Verder richten beide partijen zich op het stimuleren van organisatiekader, sportbeoefening en topsport en de hospitality/betrokkenheid voor/van sponsors en andere relaties. Om die doelstellingen gezamenlijk te bereiken hebben het KNKV en Rotterdam Topsport afspraken gemaakt op het gebied van organisatie, promotie en communicatie, side-events en social return.

Uitstekende samenwerking

KNKV-voorzitter Rob Meijer: “De samenwerking met Rotterdam Topsport voelt voor ons vertrouwd. Rondom de Korfbal Leaguefinale hebben we al jarenlang uitstekend met elkaar opgetrokken en rondom de Korfbal Challenge, die onlangs z’n twintigste editie beleefde, is die samenwerking altijd doorgegaan. We weten wat we aan elkaar hebben, hoe we elkaar kunnen versterken en ik weet zeker dat we op 4 april en in de jaren erna weer een geweldig evenement neer zullen zetten in Rotterdam Ahoy.”

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kom jij het bondsbestuur versterken?
KNKV Organisatie
Kom jij het bondsbestuur versterken?

Ben jij ambitieus en wil je je talenten inzetten om mee te denken over de toekomst van de korfbalsport? Vanwege het aftreden van een van de zittende leden van het bondsbestuur – …

Lees meer
KNKV en RCN breiden samenwerking uit
KNKV Organisatie
KNKV en RCN breiden samenwerking uit

Het KNKV en RCN Vakantieparken verlengden vorige maand, tijdens de slotdag van de Korfbal Challenge in Rotterdam, hun contract met een jaar. De vrijwilligersacties en het zomerprogramma Tour de Camping draait in 2020 dus door.

Lees meer
Interview met Irene van Rijsewijk op Sport Knowhow XL   
KNKV Organisatie
Interview met Irene van Rijsewijk op Sport Knowhow XL  

Vandaag verscheen op Sport Knowhow XL een uitgebreid interview met kersverse KNKV-voorzitter Irene van Rijsewijk. Op dit informatieplatform voor de zakelijke sportmarkt vertelt ze onder andere over gender …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Voortgang zaalcompetitie 2021/2022
Vanaf zondagavond beperkingen voor de sport
Bestuurders Vrijwilligers
Dringende oproep: controleer het coronatoegangsbewijs