Skip to the main content

KNKV en RCN verlengen succesvolle samenwerking

KNKV Organisatie Partners

Ook de komende jaren bundelen het KNKV en RCN Vakantieparken hun krachten. Onlangs tekenden beide partijen een contract, dat ze tot 2024 aan elkaar verbindt.

De komende jaren verbindt RCN Vakantieparken zich aan de Kangoeroe Klup en de Giga Kangoeroedagen. De Kangoeroe Klup is een bewegingsvorm met een knipoog naar het korfbal, die verenigingen aanbieden aan kinderen in de leeftijd van drie tot en met zes jaar. Tijdens de bijbehorende Giga Kangoeroedagen maken veel kleuters op de leukst mogelijke manier kennis met korfbal.

Verder komen het KNKV en RCN met een uitbreiding van de succesformule Tour de Camping. Na vier succesvolle edities met korfbalclinics op de RCN-parken komt er naast een zomervakantie-editie ook een Tour de Camping in de meivakantie. Tenslotte kunnen korfballers gedurende het jaar genieten van diverse kortingsacties van RCN.

Goede samenwerking sinds 2019

Het KNKV startte in 2019 de samenwerking met RCN, dat inmiddels achttien campings en vakantieparken in Nederland, Frankrijk en Duitsland telt. In Nederland en Frankrijk zijn twaalf parken en campings inmiddels uitgerust met een korfbalpaal.

Bibi Terlouw (Marketing KNKV) “We zijn blij met deze 3-jarige verlenging van de goede samenwerking met RCN Vakantieparken. De komende jaren gaan we onze samenwerking verder bekrachtigen met de focus op onze jongste korfballers: de Kangoeroe Klup. Samen met de succesvolle Tour de Camping verdeeld over twee perioden hopen we dit jaar op veel korfbalplezier op de parken van RCN.”

Martin van Schaik (Marketing RCN Vakantieparken): “RCN is heel blij met de verlenging van deze samenwerking. We hebben gemerkt dat steeds meer korfballers onze parken weten te vinden en de mooie omgeving, gezelligheid en verblijfsmogelijkheden op onze parken weten te waarderen. Na de succesvolle Goed voor elkaar-campagne, waarin RCN de korfbalvrijwilliger in het zonnetje zette, staat nu de Kangoeroe Klup centraal. Een hele interessante groep voor RCN, omdat RCN juist voor  kinderen in de basisschoolleeftijd veel te bieden heeft. Denk aan het kennismaken met veel (nieuwe) vriend(innet)jes en het aanbieden van veel buitenspeelactiviteiten. Voor het KNKV is de Kangoeroe Klup een belangrijk initiatief om de ledenwerving in deze doelgroep een extra impuls te geven. Mooi dat RCN daaraan kan bijdragen, want bewegen en sport is voor ieder kind essentieel.”

Over RCN Vakantieparken

RCN biedt al 70 jaar een bijzondere combinatie van kamperen en verblijfsaccommodaties op prachtige locaties. Met achttien vakantieparken in Nederland, Frankrijk en Duitsland zorgt RCN jaarlijks dat zo’n 300.000 gasten een fijne vakantie beleven op de parken. Elk park bij RCN is uniek, heeft een eigen karakter, prachtige ligging in de natuur en een ruime keuze aan kampeermogelijkheden en verhuuraccommodaties.

RCN doet, naast het leveren van heerlijke vakanties, ook iets bijzonders met de winst die het realiseert. De gehele winstuitkering besteedt RCN namelijk aan maatschappelijke projecten en aan mensen voor wie vakantie minder vanzelfsprekend is door eenzaamheid, gebrek aan geld of fysieke omstandigheid. RCN heeft een missie om de vakantiebeleving die zij te bieden hebben te delen met zoveel mogelijk mensen, ook voor wie dit nu niet bereikbaar is.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Competitie-avonden in augustus en september
Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
In het voorjaar heeft team competitie een ronde door Nederland gemaakt om met verenigingen van gedachte te wisselen over het aanpassen van de jeugdcompetitie. Om verder in te zoomen op deze inhoud en dit breder te trekken, organiseren we in augustus en september een nieuwe ronde competitie-avonden. Deze avonden gaan niet alleen over de jeugdcompetitie, […]
Lees meer
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Competitie
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Aan het einde van het afgelopen seizoen heeft het KNKV verenigingen bevraagd over de opzet van de veldcompetitie. Hierbij was de vraag of de huidige opzet van een veldcompetitie in poules van acht ploegen verdeeld over het najaar en voorjaar nog voldeed aan de behoefte van verenigingen en leden. Op basis van de behoefte van […]
Lees meer
Bijeenkomsten ‘Strategisch plan 2022+’
Bestuurders KNKV Organisatie
Bijeenkomsten ‘Strategisch plan 2022+’
Bestuurders en jongeren opgelet! Wil jij meedenken met het KNKV en input leveren voor de weg die het KNKV gaat bewandelen de komende jaren? Pak dan deze unieke kans en meld jezelf aan voor één van de vier bijeenkomsten over het Strategisch Plan 2022+. Hier gaat het KNKV met de aanwezigen in gesprek over het […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
Competitie
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Bestuurders KNKV Organisatie
Bijeenkomsten ‘Strategisch plan 2022+’