Skip to the main content

KNKV en Nea (Push -Sports- braces) verlengen

(Sport) Medische zaken

Het KNKV en Nea International hebben hun samenwerking met minimaal twee jaar verlengd. Onlangs tekenden KNKV-directeur Henry van Meerten en Nea-directeur Rob Müller een contract, dat beide partijen tot 31 december 2020 aan elkaar bindt.

Al sinds 2007 is Nea International met Push Braces en Push Sports braces de official supplier van het KNKV.

Met braces minder kans op blessures

Korfbal is een blessuregevoelige sport en de enkels zijn kwetsbaar. Een korfballer loopt gemiddeld één keer per drie jaar een – lichte tot zware – enkelblessure op. De spelers van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal spelen verplicht met enkelbraces en ook  Nederland U19 en Nederland U17 worden voorzien van de enkelbraces van Push Braces en Push Sports braces, die naast enkelbraces ook tal van andere braces aanbieden.

Professor Frank Backx, voorzitter van de medische commissie van het KNKV: “Door een enkelbrace te dragen verklein je de kans op een enkelverzwikking als ook de schade – dus ernst – wordt beperkt. Als je bewust met je korfbalsport bezig bent, wacht je niet op een nieuw enkelletsel, maar pas je preventief de effectief gebleken enkelbrace toe.” Mick Snel, aanvoerder van TeamNL Korfbal: “Ik draag de Push Braces om mijn enkels optimaal te beschermen.”

De Push Braces en Push Sports braces zijn verkrijgbaar op Korfbaltotaal.nl.

Heb je vragen over het gebruik van braces? De medische commissie van het KNKV voorziet je graag van advies: medischecommissie@knkv.nl.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Zorgverzekering bij Zilveren Kruis
(Sport) Medische zaken
Zorgverzekering bij Zilveren Kruis
Een goede zorgverzekering is belangrijk. Zilveren Kruis biedt speciaal voor korfballers een uitgebreide zorgverzekering met extra vergoedingen waarbij korfballers kunnen profiteren van aantrekkelijke korting en services.
Lees meer
Het KNKV kan ook komende jaren rekenen op Push Braces
(Sport) Medische zaken Partners
Het KNKV kan ook komende jaren rekenen op Push Braces
Het KNKV werkt ook de komende twee jaar samen met Nea International. Het Nederlandse bedrijf levert al sinds 2007 naar volle tevredenheid gewrichts- en spierondersteunende braces (Push braces en Push Sports braces) aan de nationale selecties. “Wij werken bij voorkeur binnen de zogenaamde gouden driehoek van sport, kennisinstellingen en bedrijfsleven”, vertelt Rob Müller, directeur van […]
Lees meer
Melden ernstige calamiteiten
(Sport) Medische zaken
Melden ernstige calamiteiten
Vindt er een medische calamiteit plaats op jouw vereniging, meld het dan bij de Medische Commissie van het KNKV. Bij een medische calamiteit gaat het primair om levensbedreigende situaties.
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd