Skip to the main content

KNKV en korfbalverenigingen komen in actie voor voedselbank

Bestuurders Verenigingsservice

Een aantal landelijke sportbonden en hun aangesloten verenigingen komen in april in actie voor donaties aan de voedselbank. Er worden boodschappen ingezameld en aan sportclubs wordt gevraagd om de mensen die gebruikmaken van de voedselbank een uitnodiging mee te geven om te komen sporten. Het KNKV heeft zich aangesloten bij deze actie. Doet jouw vereniging ook mee?

De voedselbanken in Nederland hebben het in april vaak moeilijk om voldoende boodschappen beschikbaar te hebben. In december wordt er rondom de feestdagen heel veel ingezameld, maar die voorraad raakt in april op. Daarom roepen we korfbalverenigingen op om in deze maand boodschappen in te zamelen voor de lokale voedselbank.

Iedereen is welkom om te korfballen

We vragen verenigingen om, bij de gevulde kratten voor de voedselbank, uitnodigingen toe te voegen voor het kosteloos volgen van één of meerdere korfbaltrainingen. Huishoudens die gebruikmaken van de voedselbank zijn vaak nog niet aangesloten bij een vereniging, bijvoorbeeld omdat ze bang zijn om extra kosten te maken of omdat er geen routine is om te sporten of bewegen. We willen deze gezinnen laten merken dat ze welkom zijn bij onze korfbalverenigingen.

Doet jouw vereniging mee?

Alle korfbalverenigingen kunnen meedoen met de actie voor de voedselbank. Hoe je dit vormgeeft, is vrij in te vullen. Doet jouw vereniging mee? Meld je dan aan bij Marsha Riga via marsha.riga@knkv.nl. Hier kun je ook terecht met vragen.

Regelingen voor tegemoetkoming voor sportcontributie

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie van de sportclub voor kinderen en jongeren uit gezinnen met te weinig geld. Ouders kunnen via kieseenclub.nl hulp vragen. Het Jeugdfonds brengt ouders in contact met een intermediair (bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, medewerker van een wijkteam of Stichting Leergeld) die een aanvraag voor het gezin kan doen. Is het Jeugdfonds niet actief in de woonplaats van het gezin, dan worden zij doorverwezen naar lokale regelingen of Stichting Leergeld.

Gerelateerde artikelen

Dat is ook korfbal met Laura Dijkema en Esther Cordus
Nationale selecties
Dat is ook korfbal met Laura Dijkema en Esther Cordus
Om korfbal in de aanloop naar het WK in Taiwan onder de aandacht te brengen bij sportliefhebbers, zijn we gestart met de campagne ‘Dat is ook korfbal’. Onderdeel van deze campagne zijn de battles die TeamNL Korfbal-spelers en -speelsters aangaan met andere topsporters. In de eerste battle nam Harjan Visscher het op tegen topschaatser Kjeld […]
Lees meer
Vrijdag 17 november: vrouwelijke coaches aan zet!
Trainers
Vrijdag 17 november: vrouwelijke coaches aan zet!
Op vrijdagavond 17 november organiseren we op Papendal een inspirerende en informatieve avond speciaal voor vrouwelijke korfbalcoaches. Deze avond staat in het teken van kennisdeling, netwerken en empowerment. Een geweldige kans om jezelf als korfbalcoach verder te ontwikkelen, je te laten inspireren door succesvolle vrouwen in de sport en te netwerken met gelijkgestemden. Programma 17:30 […]
Lees meer
Week van de Scheidsrechter
Arbitrage
Week van de Scheidsrechter
Van zaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober is de Week van de Scheidsrechter 2023. Hét jaarlijkse moment waarop we met en namens de gezamenlijke sport onze scheidsrechters, juryleden en officials bedanken voor hun inzet.  Ook als KNKV moedigen we korfballers en verenigingen aan om hun scheidsrechters en officials tijdens de Week van […]
Lees meer

Topartikelen

Nationale selecties
Dat is ook korfbal met Laura Dijkema en Esther Cordus
Trainers
Vrijdag 17 november: vrouwelijke coaches aan zet!
Nationale selecties
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal