Skip to the main content

KNKV en korfbalverenigingen komen in actie voor voedselbank

Bestuurders Verenigingsservice

Een aantal landelijke sportbonden en hun aangesloten verenigingen komen in april in actie voor donaties aan de voedselbank. Er worden boodschappen ingezameld en aan sportclubs wordt gevraagd om de mensen die gebruikmaken van de voedselbank een uitnodiging mee te geven om te komen sporten. Het KNKV heeft zich aangesloten bij deze actie. Doet jouw vereniging ook mee?

De voedselbanken in Nederland hebben het in april vaak moeilijk om voldoende boodschappen beschikbaar te hebben. In december wordt er rondom de feestdagen heel veel ingezameld, maar die voorraad raakt in april op. Daarom roepen we korfbalverenigingen op om in deze maand boodschappen in te zamelen voor de lokale voedselbank.

Iedereen is welkom om te korfballen

We vragen verenigingen om, bij de gevulde kratten voor de voedselbank, uitnodigingen toe te voegen voor het kosteloos volgen van één of meerdere korfbaltrainingen. Huishoudens die gebruikmaken van de voedselbank zijn vaak nog niet aangesloten bij een vereniging, bijvoorbeeld omdat ze bang zijn om extra kosten te maken of omdat er geen routine is om te sporten of bewegen. We willen deze gezinnen laten merken dat ze welkom zijn bij onze korfbalverenigingen.

Doet jouw vereniging mee?

Alle korfbalverenigingen kunnen meedoen met de actie voor de voedselbank. Hoe je dit vormgeeft, is vrij in te vullen. Doet jouw vereniging mee? Meld je dan aan bij Marsha Riga via marsha.riga@knkv.nl. Hier kun je ook terecht met vragen.

Regelingen voor tegemoetkoming voor sportcontributie

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie van de sportclub voor kinderen en jongeren uit gezinnen met te weinig geld. Ouders kunnen via kieseenclub.nl hulp vragen. Het Jeugdfonds brengt ouders in contact met een intermediair (bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, medewerker van een wijkteam of Stichting Leergeld) die een aanvraag voor het gezin kan doen. Is het Jeugdfonds niet actief in de woonplaats van het gezin, dan worden zij doorverwezen naar lokale regelingen of Stichting Leergeld.

Gerelateerde artikelen

Factsheet verenigingsmonitor
Verenigingsservice
Factsheet verenigingsmonitor
Gaat jouw vereniging aan de slag met financiën, visie en strategie, ledenbeleid, vrijwilligersbeleid, technische zaken of accommodatiezaken? Dan is het benchmark dashboard van de verenigingsmonitor ook voor jouw vereniging erg interessant. Maar wat voor informatie vind je in het dashboard? Om je hiervan een goed beeld te geven, hebben we een factsheet ontwikkeld. Deze vind […]
Lees meer
Koninklijke onderscheiding voor Anita Derks
KNKV Organisatie Vrijwilligers
Koninklijke onderscheiding voor Anita Derks
Anita Derks, die afgelopen december is afgetreden als Bondsbestuurslid bij het KNKV, ontving op zaterdag 18 maart een koninklijke onderscheiding tijdens haar afscheidsreceptie. Ze werd door burgemeester Dijsselbloem van de gemeente Eindhoven benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Anita kreeg de onderscheiding voor haar uitzonderlijke inzet voor de korfbalsport. Anita heeft veel betekend […]
Lees meer
CKC Rheko genomineerd voor ‘Sportaccommodatie van het jaar 2023’
Accommodatie
CKC Rheko genomineerd voor ‘Sportaccommodatie van het jaar 2023’
CKC Rheko uit Rheden is genomineerd voor de titel van ‘Sportaccommodatie van het jaar 2023’ en is daarmee een van de vijf verenigingen die kans maakt op deze prijs. Het is de vierde keer dat deze prijs wordt uitgereikt en dit jaar waren er ruim zestig inschrijvingen. Op 10 mei wordt bekend wie er met […]
Lees meer

Topartikelen

Verenigingsservice
Met jouw vereniging naar de Kenonz Korfbal Leaguefinale?
Competitie
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Bestuurders Verenigingsservice
KNKV en korfbalverenigingen komen in actie voor voedselbank