Skip to the main content

KNKV en JOGG samen voor gezondere sportomgeving

Gezondere sportomgeving KNKV Organisatie

Kosteloos een coach op bezoek die jouw vereniging helpt bij het organiseren van een gezonder aanbod in de sportkantine? Dat kan! Het KNKV tekende op 13 april tijdens het Korfbalcongres 2019 in Ziggo Dome met Team:Fit een samenwerkingsovereenkomst waarmee zij verenigingen in het land helpen hun kantine gezonder te maken.

Als het aan Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en korfbalverbond KNKV ligt, kunnen bezoekers van korfbalverenigingen binnenkort meer gezonde producten in de kantine vinden. Het KNKV gaat samenwerken met Team:Fit, een initiatief van JOGG. Team:Fit maakt zich sterk voor een gezondere sportomgeving, waarbij samen wordt opgetrokken met gemotiveerde ouders, sportverenigingen, vrijwilligers, accommodaties, experts en partners.   

Samenwerkingsovereenkomst

Sporten is leuk en gezond. Een lekker en gevarieerd aanbod in de sportkantine hoort hierbij. Daarom gaan het KNKV en Team:Fit een samenwerking aan waarmee zij verenigingen in het land helpen hun kantine gezonder te maken. Op 13 april tekenden Marjolein Bolhuis, manager Gezonde Omgeving JOGG, en Henry van Meerten, directeur KNKV de samenwerkingsovereenkomst tijdens het Korfbalcongres in de Ziggo Dome. 

Er is steeds meer aandacht voor een gezonde omgeving, ook in de sport. Vanuit de kantinebezoeker groeit de vraag naar gezondere voeding in sportkantine. Maar liefst 60% van de kantinebezoekers wil meer gezonde producten in de sportkantine. * “Met het initiatief Team:Fit laten we sportverenigingen en -accommodaties zien hoe je het kantineaanbod gezonder kan maken, zonder verlies van omzet. Korfbalverenigingen kunnen zo heel makkelijk voldoen aan de groeiende vraag van hun leden en creëren hiermee ook een gezondere omgeving voor kinderen, dubbele winst dus”, aldus Marjolein Bolhuis, manager Gezonde Omgeving Jongeren Op Gezond Gewicht.  

Gert-Jan Kraaijeveld, Manager Korfbalparticipatie KNKV: “Vanuit het KNKV traject Vereniging Centraal hebben wij de mogelijkheid verenigingen te ondersteunen bij het creëren van een gezonde sportomgeving. Dat staat in verbinding met het preventieakkoord waar vanuit de overheid gestimuleerd wordt om op een goede manier om te gaan met alcohol, voeding en het rookvrij maken van de sportomgeving.” 

Gratis coach

Sportverenigingen die zich aansluiten bij Team:Fit krijgen kosteloos een coach op bezoek. Deze coach helpt de verenigingen bij het organiseren van een gezonder aanbod in de sportkantine volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Hiernaast ontvangen de verenigingen advies over hoe zij hun clubkas gezond kunnen houden en tips over het enthousiasmeren van kantinebezoekers voor het gezondere aanbod. Aan de slag? Lees hier meer over de gezonde sportkantine.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Bondsraadvergadering
KNKV Organisatie
Bondsraadvergadering

Zaterdag 26 september vindt de tweede bondsraadvergadering van dit jaar plaats. De agenda en bijbehorende stukken zijn verstuurd naar alle verenigingen. Meer informatie over de bondsraadvergadering vind je hier.

Lees meer
Aangepaste telefonische bereikbaarheid
KNKV Organisatie
Aangepaste telefonische bereikbaarheid

In verband met de feestdagen is de telefonische bereikbaarheid van het KNKV de komende weken aangepast. Normaal gesproken is het KNKV van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 uur …

Lees meer
De bestuurlijke KNKV-organisatie ingericht voor verenigingen
Bestuurders KNKV Organisatie
De bestuurlijke KNKV-organisatie ingericht voor verenigingen

Door een heldere en transparante organisatie kun je op de meest effectieve en efficiënte manier relaties onderhouden met leden. Dit was een reden voor het KNKV om de organisatiestructuur onder de loep …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Hervorming zaalcompetitie (standaardklassen)
Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd