Skip to the main content

KNKV en Herzog Medical verlengen samenwerking

(Sport) Medische zaken Partners

TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal kunnen ook de komende twee jaren rekenen op de compressiekousen van Herzog Medical. Het KNKV en het Nederlandse Herzog Medical werken sinds 2018 samen en hebben onlangs besloten om de goede samenwerking voort te zetten.

“Wij zijn blij om de samenwerking met het KNKV de komende twee jaar te continueren en opnieuw een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het herstel- en prestatievermogen van de selecties van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal. Wij hebben gemerkt dat de korfballers onze compressiekousen intensief gebruiken om veel voorkomende blessures tegen te gaan”, aldus Harald Herzog, directeur van Herzog Medical.

Beter presteren en herstellen

Een korfballer levert tijdens een training of wedstrijd korte en intensieve inspanningen, die een aanslag vormen op de onderbenen. Om de sporters zowel tijdens als na de wedstrijd of training te ondersteunen heeft Herzog, specialist op het gebied van compressiekousen binnen de sportwereld, de Herzog PRO Compressiekousen ontworpen. Deze ondersteunen en stimuleren de kuitspier, waardoor er een betere doorbloeding plaatsvindt en dit leidt tot een beter herstel en betere prestaties.

Harjan Visscher, speler TeamNL Korfbal: “Ik draag sinds enkele jaren compressiekousen van Herzog Medical en daar heb ik baat bij. Hierdoor kan ik maximaal presteren en sneller herstellen.” Het KNKV zet zich zowel in voor de top- als breedtesport en diens medische staf gebruikt op dit moment de Herzog PRO Compressiekousen vooral blessurepreventief. Ada Jansen (fysiotherapeut en manueel therapeut KNKV): “De Herzog-compressiekousen van Herzog Medical leveren een positieve bijdrage aan het herstel van de spelers van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal.”

De compressiekousen van Herzog Medical vind je op Korfbalshop.nl. Meer over Herzog Medical vind je op herzogmedical.com.

Gerelateerde artikelen

Koninklijke onderscheiding Frank Backx
(Sport) Medische zaken Vrijwilligers
Koninklijke onderscheiding Frank Backx
Frank Backx, voorzitter van de medische commissie van het KNKV, oud-international en oud-bestuurder van CKV OVVO, is benoemd tot Officier in Orde van  Oranje-Nassau. Backx ontving zijn Koninklijke onderscheiding op 11 mei tijdens zijn afscheid als hoogleraar klinische sportgeneeskunde bij de Universiteit van Utrecht uit handen van de burgemeester van Maarssen. Backx kreeg de onderscheiding […]
Lees meer
Nieuw dopingreglement gepubliceerd   
(Sport) Medische zaken
Nieuw dopingreglement gepubliceerd  
Tijdens de bondsraadvergadering van 12 december 2020 is het nieuwe dopingreglement vastgesteld. Het KNKV is verplicht de versie van de World Anti-Doping Agency (WADA) ongewijzigd over te nemen. Het vernieuwde dopingreglement vind je hier. Enkele belangrijke wijzigingen zijn dat er nu onderscheid is gemaakt voor minderjarige sporters en niet tot de top behorende sporters. Medeplichtigheid […]
Lees meer
‘Mizuno streeft ernaar om de beste prestaties naar boven te halen’
Partners
‘Mizuno streeft ernaar om de beste prestaties naar boven te halen’
Als schoenenpartner van het KNKV voorziet Mizuno sinds 2015 de spelers en staf van TeamNL Korfbal, Talent TeamNL Korfbal (U21), U19 en U17 van indoor- (en running)schoenen. Verder leiden sinds dit seizoen de Korfbal Leaguescheidsrechters hun wedstrijden op Mizuno-schoenen. Maar aan welke sporten is Mizuno naast korfbal nog meer verbonden, waarom levert Mizuno sinds dit […]
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd