Skip to the main content

KNKV en Herzog Medical verlengen samenwerking

(Sport) Medische zaken Partners

TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal kunnen ook de komende twee jaren rekenen op de compressiekousen van Herzog Medical. Het KNKV en het Nederlandse Herzog Medical werken sinds 2018 samen en hebben onlangs besloten om de goede samenwerking voort te zetten.

“Wij zijn blij om de samenwerking met het KNKV de komende twee jaar te continueren en opnieuw een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het herstel- en prestatievermogen van de selecties van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal. Wij hebben gemerkt dat de korfballers onze compressiekousen intensief gebruiken om veel voorkomende blessures tegen te gaan”, aldus Harald Herzog, directeur van Herzog Medical.

Beter presteren en herstellen

Een korfballer levert tijdens een training of wedstrijd korte en intensieve inspanningen, die een aanslag vormen op de onderbenen. Om de sporters zowel tijdens als na de wedstrijd of training te ondersteunen heeft Herzog, specialist op het gebied van compressiekousen binnen de sportwereld, de Herzog PRO Compressiekousen ontworpen. Deze ondersteunen en stimuleren de kuitspier, waardoor er een betere doorbloeding plaatsvindt en dit leidt tot een beter herstel en betere prestaties.

Harjan Visscher, speler TeamNL Korfbal: “Ik draag sinds enkele jaren compressiekousen van Herzog Medical en daar heb ik baat bij. Hierdoor kan ik maximaal presteren en sneller herstellen.” Het KNKV zet zich zowel in voor de top- als breedtesport en diens medische staf gebruikt op dit moment de Herzog PRO Compressiekousen vooral blessurepreventief. Ada Jansen (fysiotherapeut en manueel therapeut KNKV): “De Herzog-compressiekousen van Herzog Medical leveren een positieve bijdrage aan het herstel van de spelers van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal.”

De compressiekousen van Herzog Medical vind je op Korfbalshop.nl. Meer over Herzog Medical vind je op herzogmedical.com.

Gerelateerde artikelen

Nieuw dopingreglement gepubliceerd   
(Sport) Medische zaken
Nieuw dopingreglement gepubliceerd  

Tijdens de bondsraadvergadering van 12 december 2020 is het nieuwe dopingreglement vastgesteld. Het KNKV is verplicht de versie van de World Anti-Doping Agency (WADA) ongewijzigd over te nemen. Het vernieuwde dopingreglement vind …

Lees meer
Samen sterk met Sportstroom
Accommodatie Partners
Samen sterk met Sportstroom

Wil je een TVL-subsidie aanvragen omdat je door de coronamaatregelen minimaal dertig procent omzetverlies hebt geleden van oktober tot en met december, wil je weten of je kunt besparen op je vaste lasten door deel te nemen aan een energiecollectief of wil je gratis advies of begeleiding bij het verduurzamen van je accommodatie? SportStroom kan je helpen bij al deze onderwerpen.

Lees meer
Melden ernstige calamiteiten
(Sport) Medische zaken
Melden ernstige calamiteiten

Vindt er een medische calamiteit plaats op jouw vereniging, meld het dan bij de Medische Commissie van het KNKV. Bij een medische calamiteit gaat het primair om levensbedreigende situaties.

Lees meer

Topartikelen

Vrijwilligers
MDT Sport biedt kansen voor verenigingen en jongeren
Opleidingen Trainers
Volg een KT3-opleiding op één van de tien locaties
Trainers
Sessies trainersbegeleiding in oktober