Skip to the main content

KNKV en Herzog Medical verlengen samenwerking

(Sport) Medische zaken Partners

TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal kunnen ook de komende twee jaren rekenen op de compressiekousen van Herzog Medical. Het KNKV en het Nederlandse Herzog Medical werken sinds 2018 samen en hebben onlangs besloten om de goede samenwerking voort te zetten.

“Wij zijn blij om de samenwerking met het KNKV de komende twee jaar te continueren en opnieuw een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het herstel- en prestatievermogen van de selecties van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal. Wij hebben gemerkt dat de korfballers onze compressiekousen intensief gebruiken om veel voorkomende blessures tegen te gaan”, aldus Harald Herzog, directeur van Herzog Medical.

Beter presteren en herstellen

Een korfballer levert tijdens een training of wedstrijd korte en intensieve inspanningen, die een aanslag vormen op de onderbenen. Om de sporters zowel tijdens als na de wedstrijd of training te ondersteunen heeft Herzog, specialist op het gebied van compressiekousen binnen de sportwereld, de Herzog PRO Compressiekousen ontworpen. Deze ondersteunen en stimuleren de kuitspier, waardoor er een betere doorbloeding plaatsvindt en dit leidt tot een beter herstel en betere prestaties.

Harjan Visscher, speler TeamNL Korfbal: “Ik draag sinds enkele jaren compressiekousen van Herzog Medical en daar heb ik baat bij. Hierdoor kan ik maximaal presteren en sneller herstellen.” Het KNKV zet zich zowel in voor de top- als breedtesport en diens medische staf gebruikt op dit moment de Herzog PRO Compressiekousen vooral blessurepreventief. Ada Jansen (fysiotherapeut en manueel therapeut KNKV): “De Herzog-compressiekousen van Herzog Medical leveren een positieve bijdrage aan het herstel van de spelers van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal.”

De compressiekousen van Herzog Medical vind je op Korfbalshop.nl. Meer over Herzog Medical vind je op herzogmedical.com.

Gerelateerde artikelen

KNKV bestrijdt doping: voorlichting beschikbaar
(Sport) Medische zaken
KNKV bestrijdt doping: voorlichting beschikbaar

Samen met de Dopingautoriteit werkt het KNKV aan een ‘schone’ sport binnen het korfbal door met de Dopingautoriteit voorlichting en educatie te bieden. Het aantal positieve dopinggevallen in korfbal bleef dit jaar op nul.

Lees meer
Melden ernstige calamiteiten
(Sport) Medische zaken
Melden ernstige calamiteiten

Vindt er een medische calamiteit plaats op jouw vereniging, meld het dan bij de Medische Commissie van het KNKV. Bij een medische calamiteit gaat het primair om levensbedreigende situaties.

Lees meer
‘Mizuno streeft ernaar om de beste prestaties naar boven te halen’
Partners
‘Mizuno streeft ernaar om de beste prestaties naar boven te halen’

Als schoenenpartner van het KNKV voorziet Mizuno sinds 2015 de spelers en staf van TeamNL Korfbal, Talent TeamNL Korfbal (U21), U19 en U17 van indoor- (en running)schoenen. Verder leiden sinds dit seizoen …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Hervorming zaalcompetitie (standaardklassen)
Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd