Skip to the main content

KNKV en Herzog Medical verlengen samenwerking

(Sport) Medische zaken Partners

TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal kunnen ook de komende twee jaren rekenen op de compressiekousen van Herzog Medical. Het KNKV en het Nederlandse Herzog Medical werken sinds 2018 samen en hebben onlangs besloten om de goede samenwerking voort te zetten.

“Wij zijn blij om de samenwerking met het KNKV de komende twee jaar te continueren en opnieuw een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het herstel- en prestatievermogen van de selecties van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal. Wij hebben gemerkt dat de korfballers onze compressiekousen intensief gebruiken om veel voorkomende blessures tegen te gaan”, aldus Harald Herzog, directeur van Herzog Medical.

Beter presteren en herstellen

Een korfballer levert tijdens een training of wedstrijd korte en intensieve inspanningen, die een aanslag vormen op de onderbenen. Om de sporters zowel tijdens als na de wedstrijd of training te ondersteunen heeft Herzog, specialist op het gebied van compressiekousen binnen de sportwereld, de Herzog PRO Compressiekousen ontworpen. Deze ondersteunen en stimuleren de kuitspier, waardoor er een betere doorbloeding plaatsvindt en dit leidt tot een beter herstel en betere prestaties.

Harjan Visscher, speler TeamNL Korfbal: “Ik draag sinds enkele jaren compressiekousen van Herzog Medical en daar heb ik baat bij. Hierdoor kan ik maximaal presteren en sneller herstellen.” Het KNKV zet zich zowel in voor de top- als breedtesport en diens medische staf gebruikt op dit moment de Herzog PRO Compressiekousen vooral blessurepreventief. Ada Jansen (fysiotherapeut en manueel therapeut KNKV): “De Herzog-compressiekousen van Herzog Medical leveren een positieve bijdrage aan het herstel van de spelers van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal.”

De compressiekousen van Herzog Medical vind je op Korfbalshop.nl. Meer over Herzog Medical vind je op herzogmedical.com.

Gerelateerde artikelen

Nieuw dopingreglement gepubliceerd   
(Sport) Medische zaken
Nieuw dopingreglement gepubliceerd  

Tijdens de bondsraadvergadering van 12 december 2020 is het nieuwe dopingreglement vastgesteld. Het KNKV is verplicht de versie van de World Anti-Doping Agency (WADA) ongewijzigd over te nemen. Het vernieuwde dopingreglement vind…

Lees meer
KNKV en ERIMA verlengen opnieuw met vier jaar
Nationale selecties Partners
KNKV en ERIMA verlengen opnieuw met vier jaar

ERIMA verzorgt ook de komende vier jaar de kleding van de nationale selecties en scheidsrechters voor het KNKV. Dat zijn beide partijen, die al sinds 2003 samenwerken, onlangs met elkaar overeengekomen. Arian…

Lees meer
Enkelblessures en enkelbraces
(Sport) Medische zaken
Enkelblessures en enkelbraces

De enkel is het meest getroffen lichaamsdeel tijdens en door korfbal. In het KNKV Magazine beantwoordt de medische commissie vragen over enkelblessures en het gebruik van braces.

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Financiën
Tool voor compensatieregelingen voor sportverenigingen
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Jongerenorganisaties en sportbonden roepen kabinet op om een stap te zetten voor jongeren
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vijfde editie online KNKV Magazine