Skip to the main content

KNKV doet met deze verenigingen mee aan pilots

Korfbalaanbod

Op zaterdag 24 april vinden twee korfbaltoernooien voor A-jeugd en B-jeugd plaats als onderdeel van een landelijke serie pilots met testbewijzen voor evenementen en activiteiten.

In haar streven de samenleving weer te openen, biedt de overheid de mogelijkheid zogenaamde pilots te organiseren voor sport, cultuur en entertainment. Voor de sport betreft het kleinschalige eendaagse evenementen zonder publiek. Het KNKV heeft op verzoek van NOC*NSF ingeschreven op jeugdtoernooien voor het breedtekorfbal. Indien de grens voor beperkingen voor spelers van 27 jaar en ouder er niet was geweest, zou er gekozen zijn voor een breedtekorfbaltoernooi voor jeugd en senioren. Helaas geldt deze leeftijdsgrens ook bij de pilots. Samen met onder meer de KNVB en de KNHB maakt het KNKV zich nog steeds hard voor het opheffen van deze grens, die verhindert dat teams compleet kunnen trainen en onderling kunnen oefenen.

We koesteren echter wat wel mag en dat is in dit geval een toernooi voor A-jeugd en een toernooi voor B-jeugd. Het topkorfbal heeft via de Korfbal League fantastische mogelijkheden gehad om toch competitie te spelen. Nu een mooie kans om extra aandacht te schenken aan jeugdkorfballers uit het breedtekorfbal.

Keuze teams

Op basis van de puntenscore zoals deze ook in de reguliere breedtekorfbalcompetitie wordt gehanteerd, zijn per toernooi vier verenigingen met twee teams uitgenodigd van vergelijkbaar niveau. De competitiemedewerkers van het KNKV hebben een selectie gemaakt op basis van minimale reisafstand en hebben het niveau bepaald aan de hand van de puntenscore.

In Driebergen spelen van 13.00 uur tot 17.00 uur de volgende teams: Dalto/Klaverblad Verzekeringen A4 en A6, ESDO A1 en A3, Fiducia A2 en A4 en HKC (U) A1 en A2. In Gorredijk spelen van 10.00 uur tot 14.00 uur de volgende teams: De Wâlden B1 en B2, LDODK/Rinsma Modeplein B2 en B3, Mid-Fryslân/Jansma Burdaard B1 en B2 en SIOS/Jumbo Wolvega B1 en B2.

Keuze locatie

De overheid stelt twee belangrijke voorwaarden aan de pilots. In de eerste plaats moeten alle spelers en coaches zich laten testen met een sneltest op één van de honderd locaties van de stichting Open Nederland. Dit kan vanaf veertig uur voor aanvang van het toernooi. Alle kosten en de organisatie hiervoor zijn voor de overheid.

Door de tijdsdruk op het formuleren van een voorstel, namelijk enkele uren, en de voorwaarde van een strak protocol op de wedstrijdlocatie is het KNKV uitgekomen bij twee verenigingen waarmee de lijntjes erg kort zijn, namelijk Dalto/Klaverblad en LDODK/Rinsma Modeplein. Omdat beide verenigingen in de Korfbal League spelen, hebben ze ook al ruimschoots ervaring met dit protocol en kan ook voldaan worden aan de tweede voorwaarde. Daarnaast heeft het KNKV een medewerkster vrijgemaakt om de betrokken verenigingen te helpen met de voorbereiding en het organiseren van deze twee evenementen.

Dankzij deze pilots kunnen op 24 april zestien teams genieten van wedstrijden spelen tegen echte tegenstanders. Helaas is publiek niet toegestaan.

 

Gerelateerde artikelen

Starten met OldStars walking korfball
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Starten met OldStars walking korfball
Vorige maand heeft ook KVC OldStars walking korfball geïntroduceerd. Tijdens de introductiefase biedt de vereniging een cursus aan van tien weken, zodat mensen kennis kunnen maken met deze korfbalvorm. De introductie blijkt een succes: ‘Het enthousiasme van de deelnemers spat er tijdens de trainingen vanaf’, is op Facebook te lezen. Met OldStars walking korfball biedt […]
Lees meer
Japan pakt tijdens en na Paralympics door met G-korfbal
Korfbalaanbod
Japan pakt tijdens en na Paralympics door met G-korfbal
Op 24 augustus starten de Paralympische Spelen in Tokyo. Dit zijn de Olympische Spelen voor mensen met onder meer een lichamelijke handicap, visuele beperking of hersenverlamming. In aanloop naar dit evenement is NOC*NSF gestart met het sociale integratieproject ‘Game Changer’. Dit project richt zich op toegang tot sport voor mensen met een handicap in Japan. […]
Lees meer
Korfballen onder schooltijd: het kan in Dordrecht en Groningen
Korfbalaanbod Talentontwikkeling
Korfballen onder schooltijd: het kan in Dordrecht en Groningen
Ga je (of iemand binnen je vereniging) volgend schooljaar naar de middelbare school? En wil je school en korfbal combineren? Dit kan op de Topsport Talentschool Groningen én op RTC Dordt Sport.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt