Skip to the main content

KNKV aan de slag met diversiteit

KNKV Organisatie

Nederlandse sportbonden gaan zich de komende jaren inzetten voor meer diversiteit binnen hun sport en hun organisatie. Het KNKV heeft samen met 25 andere sportbonden op het online symposium ‘Diversiteit en Inclusie’ van 14 januari haar handtekening gezet onder het Charter Diversiteit dat door NOC*NSF en de sportbonden is opgesteld.

Manager Korfbalparticipatie Gert-Jan Kraaijveld woonde het symposium bij en zette zijn handtekening namens het KNKV. “Gelijkwaardigheid is één van onze kernwaarden, dus het is niet meer dan logisch dat wij hierbij aansluiten. Of het nu gaat om ras, kennis of seksuele voorkeur, er mag geen verschil zijn. Met de ondertekening hebben we de intentie uitgesproken om aan de slag te gaan met diversiteit. We gaan dit koppelen aan ons eigen programma vanuit het jaarplan en samen met NOC*NSF gaan we dit uitwerken”, aldus Kraaijeveld.

Inclusie bij (top)korfbal en workshop LHBTI+

Afgelopen zomer verscheen op Korfbal.nl het artikel ‘Inclusie, nog veel winst te behalen’, waarin aan de orde kwam hoe het inclusiedebat in de (top)korfbalwereld gevoerd wordt en wat het KNKV doet om iedereen zich thuis te laten voelen in de sport. Korfbalvereniging Swift uit Amsterdam heeft in september als eerste korfbalvereniging een workshop acceptatie LHBTI+ gehad. Je leest hierover in het KNKV Magazine. Het volledige bericht over de ondertekening lees je hier.

Foto: Wim de Bruijne, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Vacature: KNKV zoekt verenigingsadviseur   
KNKV Organisatie
Vacature: KNKV zoekt verenigingsadviseur  

Het KNKV is op korte termijn, ter vervanging van een met pensioen gaande verenigingsadviseur, op zoek naar een nieuwe verenigingsadviseur voor de provincies Groningen en Friesland (cluster A). Als verenigingsadviseur beheer je …

Lees meer
Nieuwe bondsraadsleden in elke regio
KNKV Organisatie
Nieuwe bondsraadsleden in elke regio

De afgelopen periode vonden er bondsraadsverkiezingen plaats in verband met de bestuurlijke herinrichting en de nieuw gekozen regiostructuur. Voor alle 24 regio’s is het KNKV op zoek gegaan naar één bondsraadslid die …

Lees meer
Irene van Rijsewijk nieuwe voorzitter KNKV, Meijer benoemd tot erevoorzitter
KNKV Organisatie
Irene van Rijsewijk nieuwe voorzitter KNKV, Meijer benoemd tot erevoorzitter

Tijdens de Bondsraad heeft Irene van Rijsewijk de voorzittershamer van het KNKV overgenomen van Rob Meijer. Ook Marita Verkaik trad toe tot het bestuur. Meijer werd benoemd tot erevoorzitter.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders