Skip to the main content

KNKV aan de slag met diversiteit

KNKV Organisatie

Nederlandse sportbonden gaan zich de komende jaren inzetten voor meer diversiteit binnen hun sport en hun organisatie. Het KNKV heeft samen met 25 andere sportbonden op het online symposium ‘Diversiteit en Inclusie’ van 14 januari haar handtekening gezet onder het Charter Diversiteit dat door NOC*NSF en de sportbonden is opgesteld.

Manager Korfbalparticipatie Gert-Jan Kraaijveld woonde het symposium bij en zette zijn handtekening namens het KNKV. “Gelijkwaardigheid is één van onze kernwaarden, dus het is niet meer dan logisch dat wij hierbij aansluiten. Of het nu gaat om ras, kennis of seksuele voorkeur, er mag geen verschil zijn. Met de ondertekening hebben we de intentie uitgesproken om aan de slag te gaan met diversiteit. We gaan dit koppelen aan ons eigen programma vanuit het jaarplan en samen met NOC*NSF gaan we dit uitwerken”, aldus Kraaijeveld.

Inclusie bij (top)korfbal en workshop LHBTI+

Afgelopen zomer verscheen op Korfbal.nl het artikel ‘Inclusie, nog veel winst te behalen’, waarin aan de orde kwam hoe het inclusiedebat in de (top)korfbalwereld gevoerd wordt en wat het KNKV doet om iedereen zich thuis te laten voelen in de sport. Korfbalvereniging Swift uit Amsterdam heeft in september als eerste korfbalvereniging een workshop acceptatie LHBTI+ gehad. Je leest hierover in het KNKV Magazine. Het volledige bericht over de ondertekening lees je hier.

Foto: Wim de Bruijne, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Terugblik extra bondsraad 22 april
KNKV Organisatie
Terugblik extra bondsraad 22 april
Op donderdag 22 april vond een extra online bondsraad plaats over het thema ISR. Het bondsbestuur gaf nadere uitleg over het thema en behandelde de input die vanuit de onafhankelijke commissies was binnengekomen. Op donderdag 6 mei volgt een volgende extra online bondsraad over de aansluiting van het KNKV bij het ISR.
Lees meer
KNKV en RCN verlengen succesvolle samenwerking
KNKV Organisatie Partners
KNKV en RCN verlengen succesvolle samenwerking
Ook de komende jaren bundelen het KNKV en RCN Vakantieparken hun krachten. Onlangs tekenden beide partijen een contract, dat ze tot 2024 aan elkaar verbindt. De komende jaren verbindt RCN Vakantieparken zich aan de Kangoeroe Klup en de Giga Kangoeroedagen. De Kangoeroe Klup is een bewegingsvorm met een knipoog naar het korfbal, die verenigingen aanbieden […]
Lees meer
Bondsraadsvergadering 11 december
KNKV Organisatie
Bondsraadsvergadering 11 december
Zaterdag 11 december vindt er weer een bondsraadvergadering plaats. Tijdens deze vergadering wordt onder andere teruggekeken op 2020-2021 en worden de topkorfbalontwikkelingen besproken. De volledige agenda en de bijbehorende stukken voor deze vergadering vind je hier. De bondsraad vormt de brug tussen de belangen van de verenigingen en de strategische koers van het KNKV. De bondsraadsleden […]
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd