Skip to the main content

Verenigingsbegeleider

Arbitrage Opleidingen

Het KNKV biedt diverse opleidingen aan en deze vinden plaats bij de verenigingen. In verband met het coronavirus is er besloten om geen KNKV-bijeenkomsten meer bij verenigingen te organiseren. Dit heeft tot gevolg dat alleen individuele opleidingstrajecten door gaan, dit betreft de opleidingen tot KNKV-scheidsrechter en verenigingsscheidsrechter. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met team Opleidingen via arbitrageopleidingen@knkv.nl.

Zit opleiden en begeleiden in jouw bloed? Wil jij scheidsrechters verder helpen en ben je in staat het leerproces vragende wijs te ondersteunen? Dan ben jij de aangewezen persoon om het certificaat verenigingsbegeleider te behalen! De opleiding is geschikt voor iedereen die in het bezit van het spelregelbewijs en ervaring heeft als scheidsrechter.

Wij verwachten van de verenigingsbegeleider een open en coachende houding, stemt verwachtingen af en biedt een veilige en plezierige leeromgeving. Je ondersteunt. Communiceert positief en effectief en geeft het goede voorbeeld. Je kan waargenomen gedrag observeren en analyseren, trekt hieruit conclusie en zoekt daarbij passende leer en oefenopdrachten. Je geeft positief feed back.

Wat komt er aan bod tijdens de bijeenkomst en de praktijk?
  • Betekenis van begeleiden;
  • Het voeren van gesprekken, gesprekstechnieken;
  • Zelfreflectie;
  • Bespreken praktijk opdrachten;
  • Intervisie medecursisten.
Opleidingsduur

De opleiding omvat drie bijeenkomsten van 2,5 uur met tussenperiodes van drie weken.

Start en toelating

De opleiding start bij minimaal acht deelnemers. Als je start aan deze opleiding dien je bij begeleiding van jeugdscheidsrechters minimaal zeventien jaar te zijn en bij overige scheidsrechters minimaal 21 jaar. Je dient ook in het bezit te zijn van het spelregelbewijs en ervaring te hebben als KNKV-scheidsrechter en lid te zijn van het KNKV.

Examen (Proeve van Bekwaamheid)

Het examen (Proeve van Bekwaamheid) bestaat uit de beoordeling (door de docent) van het door de cursist gemaakte logboek. Het logboek bevat tenminste twee rapporten van een in de praktijk begeleide verenigings- of jeugdscheidsrechter.

Als de Proeve van Bekwaamheid als ‘niet voldaan’ wordt beoordeeld, heeft de kandidaat geen recht op een herkansing. De kandidaat kan zich opnieuw aanmelden voor de betreffende module en dient dan het cursusgeld nogmaals te betalen.

Diegenen die het praktijkexamen met goed gevolg hebben afgelegd, ontvangen het certificaat Verenigingsbegeleider.

Kosten

€ 75.00

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal is via een download beschikbaar.

Aanmelden en betalen

Vanwege het coronavirus is aanmelden op dit moment helaas niet mogelijk. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met team Opleidingen via arbitrageopleidingen@knkv.nl.

Een overzicht van alle arbitrale opleidingen vind je hier.

Gerelateerde Items

KNKV Beoordelaar
Arbitrage
KNKV Beoordelaar

Hier vind je de nodige informatie over KNKV-beoordelaars en rapporteurs.

Lees meer
Scheidsrechterskleding
Arbitrage
Scheidsrechterskleding

In samenwerking met Erima heeft KNKV een kledinglijn gericht op de arbitrage.

Lees meer
KNKV-waarnemer/beoordelaar
Arbitrage Opleidingen
KNKV-waarnemer/beoordelaar

Als KNKV-waarnemer of -beoordelaar neem je het functioneren van de scheidsrechter waar. Je analyseert, beoordeelt en bespreekt dit. Heb jij ervaring als scheidsrechter? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download