Skip to the main content

KNKV-waarnemer/beoordelaar

Arbitrage Opleidingen

Als KNKV-waarnemer of -beoordelaar neem je het handelen en het functioneren van de scheidsrechter waar. Je analyseert, beoordeelt en bespreekt dit. Heb jij ervaring als scheidsrechter binnen het wedstrijdkorfbal en lijkt het je leuk om te kijken hoe andere scheidsrechters het doen en ze te beoordelen? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Wij verwachten dat je als waarnemer/beoordelaar de ontwikkeling en het leerproces van de scheidsrechter centraal stelt. Je bent ook bereid om naast waarnemen of beoordelen de rol als begeleider op te pakken bij scheidrechters in opleiding.

Wat komt er aan bod tijdens de bijeenkomst en de praktijk?
  • Kijken en waarnemen;
  • Gebruik van formulieren;
  • Bespreken praktijkopdrachten;
  • Gesprekstechnieken;
  • Rubrics;
  • Geven en ontvangen van feedback.
Opleidingsduur

Als waarnemer volg je twee bijeenkomsten en ga je samen met de docent twee wedstrijden bezoeken. De beoordelaar volgt nog drie bijeenkomsten en bezoekt minimaal twee wedstrijden samen met een ervaren beoordelaar. Tussen alle bijeenkomsten worden praktijkopdrachten uitgewerkt tot een portfolio.

Start en toelating

De opleiding start bij acht deelnemers. Om te starten aan deze opleiding dien je minimaal 21 jaar te zijn, dien je in het bezit te zijn van het spelregelbewijs of een daaraan gelijk gesteld diploma, ben je bereid actief deel te nemen aan alle cursusbijeenkomsten en alle opdrachten uit te voeren en heb je minimaal vijftien wedstrijden gefloten in de wedstrijdcompetitie (senioren- of juniorenwedstrijden).

Examen (Proeve van Bekwaamheid)

Het examen (PvB) bestaat uit de beoordeling door de docent van het portfolio van de cursist. Diegenen waarvan het portfolio als voldoende wordt beoordeeld, ontvangen het certificaat KNKV-waarnemer/beoordelaar. Als het portfolio als onvoldoende wordt beoordeeld geeft de docent aan welk onderdeel/onderdelen van het portfolio verbeterd moet(en) worden.

Als ook de tweede beoordeling van het portfolio als onvoldoende wordt beoordeeld heeft de kandidaat geen recht op een derde beoordeling. De kandidaat kan zich opnieuw aanmelden voor de betreffende module en dient dan het cursusgeld opnieuw te betalen.

Kosten

Beoordelaar € 100,00. Waarnemer € 65,00. Ben je al waarnemer en wil je beoordelaar worden dan zijn de kosten € 55,00.

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal is via een download beschikbaar.

Aanmelden en betalen

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met team Opleidingen via arbitrageopleidingen@knkv.nl.

Een overzicht van alle arbitrale opleidingen vind je hier.

Gerelateerde Items

Verenigingsscheidsrechter
Arbitrage Opleidingen
Verenigingsscheidsrechter

Ben jij diegene die elke week op het veld staat om wedstrijden te fluiten in het breedtekorfbal en wil jij jezelf ontwikkelen? Ga dan aan de slag om je diploma verenigingsscheidsrechter te …

Lees meer
Korfbaltrainer 3
Opleidingen Trainers
Korfbaltrainer 3

Wil jij aan de slag met oefenvormen die bijdragen aan de ontwikkeling van spelers, die wedstrijdecht zijn en die oproepen wat spelers moeten leren? Dan is de KT3-opleiding wat voor jou!

Lees meer
Arbitrage
KNKV Scheidsrechter

Hier vind je de nodige informatie over KNKV-scheidsrechters.

Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download