FAQ competitie

Wat zijn afgeschermde foto’s?

Een afgeschermde foto is een foto in de KNKV Wedstrijdzaken app van Sportlink die zijn afgeschermd. Afhankelijk van de privacy status in de applicatie, kan je ervoor kiezen dat jouw naam en foto zichtbaar zijn voor anderen en dus ook op de website getoond worden. Je kan er dus ook voor kiezen om alleen jouw naam te tonen. Jouw foto blijft dan afgeschermd voor andere gebruikers. Je kan ook kiezen voor een volledig afgeschermd profiel waarbij zowel je naam alsook de foto van het profiel afgeschermd zijn.

Gegevens tijdelijk zichtbaar

Ondanks de privacy status van jouw profiel, kan het nodig zijn om de foto’s van leden (tijdelijk) zichtbaar te maken. Dat is bijvoorbeeld het geval in de periode voorafgaand aan een wedstrijd. Voor een scheidsrechter is een foto namelijk noodzakelijk ter voorbereiding op de wedstrijd. Onder meer om te controleren of de opgestelde spelers ook de aangemelde spelers zijn voor die wedstrijd. Ook beide deelnemende teams moeten kunnen inzien wie er vanuit het andere team staan opgesteld. De zichtbaarheid is dan ook nodig voor uitvoering van de wedstrijd waarvoor u zich heeft aangemeld.

Natuurlijk blijft de zichtbaarheid wel beperkt tot de mensen die de foto’s nodig hebben. In dit geval zijn dat de tegen- en medespelers en de scheidsrechters bij die wedstrijd. Vanzelfsprekend worden de foto’s weer afgeschermd, wanneer de wedstrijd is vastgelegd door de scheidsrechter(s)

Voor meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens door KNKV, verwijzen wij naar ons privacy statement. Voor meer informatie over de zichtbaarheid van profielen, verwijzen wij naar de vraag “Hoe kan ik de privacy status in de KNKV Wedstrijdzaken app wijzigen?