Skip to the main content

Coachen op sociaal gedrag

Opleidingen Trainers

Het KNKV biedt diverse opleidingen aan. Deze vinden plaats bij de verenigingen. In verband met de huidige periode waarin we volop te maken hebben met de gevolgen van het coronavirus is er besloten om geen KNKV-bijeenkomsten meer bij verenigingen te organiseren. De prioriteit ligt bij de doorgang van de competitie. Wij willen daar omheen alle risico’s vermijden. Dit heeft tot gevolg dat alleen individuele opleidingstrajecten door gaan, dit betreft de opleidingen tot KNKV-scheidsrechter en verenigingsscheidsrechter.  

Voor veel jeugdige sporters is het belangrijk om wedstrijden te winnen. Een trainer/coach wil met zijn sporters zo veel mogelijk winst boeken. Met ‘winst boeken’ duiden we op ontwikkeling. Om winst te boeken zijn de begrippen ‘leren’ en ‘plezier’ van belang. Als de trainer/coach een klimaat creëert waar met plezier geleerd wordt, spreken we van een veilig en positief leerklimaat. In een dergelijk klimaat worden sporters geprikkeld en uitgedaagd zichzelf te verbeteren, om winst te boeken. Om dit al te bereiken moet de trainer/coach bekwaam zijn op het gebied van leren en omgaan met sporters.

Winst boeken in het omgaan met sporters staat centraal in deze cursus. Een trainer/coach die bekwaam is in het omgaan met sporters creëert een veilig leerklimaat waarin meer gewonnen wordt dan alleen wedstrijden. Sportgerelateerde ontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling gaan op deze manier hand in hand.

De relatie met sporters optimaliseren

Een ervaren trainer-coach uit de sport geciteerd: “Opvoeden zit per definitie opgesloten in het trainen en coachen van kinderen en jongeren. Aandacht voor en scholing op dit terrein is dan ook een must voor elke jeugdtrainer. Maar niet alleen voor de jeugdtrainer, voor iedereen die betrokken is bij de jeugdsport. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan leiders, jeugdcommissieleden en bestuursleden.”

Voor iedereen die in de sport een ‘relatie’ heeft met de sporters is deze cursus nuttig. De cursus richt zich met name op trainer-coaches in de sport. Maar ook leiders of jeugdcommissieleden kunnen hun relatie met jonge sporters willen optimaliseren en zijn van harte welkom.

Heb je interesse in gedrag (sportgedrag, omgangsgedrag et cetera) algemeen, eigen gedrag en het gedrag van de sporter, en wil je meer grip krijgen op het (sport) gedrag van jonge sporters, volg dan deze cursus. Je krijgt pedagogische kennis aangereikt, leert op systematische wijze gedrag te analyseren en te beïnvloeden en je wordt je beter bewust van de handelingen die je toepast in de omgang met de sporters.

Meer informatie en aanmelden

I.v.m. het corona virus is aanmelden op dit moment niet mogelijk.

Een overzicht van alle trainersopleidingen vind je hier.

Gerelateerde Items

Opleiding trainersbegeleiding
Opleidingen Trainers
Opleiding trainersbegeleiding

Goede trainers en coaches zijn de sleutel tot plezier. Wil jij trainers helpen bij het ontwikkelen van hun pedagogische- en inhoudelijke vaardigheden? Volg dan een opleiding tot trainersbegeleider.

Lees meer
Stappenplan trainersbegeleiding
Trainers
Stappenplan trainersbegeleiding

Waar moet je aan denken en wat moet je regelen om trainersbegeleiding écht te laten slagen? Hier lees je wat de belangrijkste stappen en aandachtspunten zijn.

Lees meer
Korfbaltrainer 3
Opleidingen Trainers
Korfbaltrainer 3

Wil jij aan de slag met oefenvormen die bijdragen aan de ontwikkeling van spelers, die wedstrijdecht zijn en die oproepen wat spelers moeten leren? Dan is de KT3-opleiding wat voor jou!

Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download