Skip to the main content

Coachen op sociaal gedrag

Opleidingen Trainers

Voor veel jeugdige sporters is het belangrijk om wedstrijden te winnen. Een trainer/coach wil met zijn sporters zo veel mogelijk winst boeken. Met ‘winst boeken’ duiden we op ontwikkeling. Om winst te boeken zijn de begrippen ‘leren’ en ‘plezier’ van belang. Als de trainer/coach een klimaat creëert waar met plezier geleerd wordt, spreken we van een veilig en positief leerklimaat. In een dergelijk klimaat worden sporters geprikkeld en uitgedaagd zichzelf te verbeteren, om winst te boeken. Om dit al te bereiken moet de trainer/coach bekwaam zijn op het gebied van leren en omgaan met sporters.

Winst boeken in het omgaan met sporters staat centraal in deze cursus. Een trainer/coach die bekwaam is in het omgaan met sporters creëert een veilig leerklimaat waarin meer gewonnen wordt dan alleen wedstrijden. Sportgerelateerde ontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling gaan op deze manier hand in hand.

De relatie met sporters optimaliseren

Een ervaren trainer-coach uit de sport geciteerd: “Opvoeden zit per definitie opgesloten in het trainen en coachen van kinderen en jongeren. Aandacht voor en scholing op dit terrein is dan ook een must voor elke jeugdtrainer. Maar niet alleen voor de jeugdtrainer, voor iedereen die betrokken is bij de jeugdsport. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan leiders, jeugdcommissieleden en bestuursleden.”

Voor iedereen die in de sport een ‘relatie’ heeft met de sporters is deze cursus nuttig. De cursus richt zich met name op trainer-coaches in de sport. Maar ook leiders of jeugdcommissieleden kunnen hun relatie met jonge sporters willen optimaliseren en zijn van harte welkom.

Heb je interesse in gedrag (sportgedrag, omgangsgedrag et cetera) algemeen, eigen gedrag en het gedrag van de sporter, en wil je meer grip krijgen op het (sport) gedrag van jonge sporters, volg dan deze cursus. Je krijgt pedagogische kennis aangereikt, leert op systematische wijze gedrag te analyseren en te beïnvloeden en je wordt je beter bewust van de handelingen die je toepast in de omgang met de sporters.

Meer informatie en aanmelden

Vanaf oktober 2021 is het weer mogelijk je aan te melden. Vragen kun je stellen via opleidingen@knkv.nl 

Een overzicht van alle trainersopleidingen vind je hier.

Gerelateerde Items

Webinars en kennissessies
Best practice Bestuurders Trainers Verenigingsservice Vrijwilligers
Webinars en kennissessies

Om verenigingen op specifieke onderwerpen te ondersteunen verzorgt het KNKV diverse webinars en kennissessies. Hier vind je een overzicht van de gehouden webinars en kennissessies.

Lees meer
Trainersbegeleiding
Trainers
Trainersbegeleiding

Plezier en ontwikkeling zijn de belangrijkste redenen om te gaan en te blijven sporten. Trainers en coaches spelen daarin een belangrijke rol en daarom is trainersbegeleiding erg belangrijk.

Lees meer
KNKV-scheidsrechter
Arbitrage Opleidingen
KNKV-scheidsrechter

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten in het wedstrijdkorfbal? Heb je de droom om ooit eens in Ahoy de finale te fluiten? Dan is de opleiding KNKV-scheidsrechter iets voor jou!

Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download