FAQ arbitrage

Wat moeten we doen als er geen scheidsrechter is?

In het wedstrijdkorfbal is de thuisvereniging altijd verantwoordelijk voor het door laten gaan van de wedstrijd. De uitvereniging mag dit niet weigeren.  In het topkorfbal ((R)KL, (R)EK, (R)HK, AHK) hoeft de uitvereniging niet akkoord te gaan met een vervangende scheidsrechter. Het gevolg kan zijn dat een wedstrijd niet door gaat. Dit moet gemeld worden aan competitie@knkv.nl.

Aan welke vereniging worden de sancties voor een SNO opgelegd?

Eventuele sancties worden altijd opgelegd aan de vereniging waarvoor de scheidsrechter of beoordelaar heeft aangegeven zijn wedstrijd(en) te laten meetellen. Dit wordt ook wel de VSL-levering genoemd, wat staat voor Verplichte Scheidsrechters Levering.

Welk aantal wedstrijden moet mijn vereniging fluiten?

Het aantal te fluiten wedstrijden wordt bepaald aan de hand van de teamindeling van een vereniging. Alle thuiswedstrijden samen, die de teams spelen die uitkomen in de neutrale klassen van het wedstrijdkorfbal, vormen het totaal aantal te fluiten wedstrijden. In klassen waar met een assistent gewerkt wordt, tellen deze wedstrijden dubbel. In de volgende klassen is er een assistent-scheidsrechter: KL/RKL/EK/REK/HK/RHK/OK/AHK. Achteraf wordt er correctie toegepast op de verplichting als er geen assistent is geweest.

Pas enkele dagen voor het speelweekend krijgen wij als vereniging een wedstrijd toegewezen. Waarom gebeurt dit pas zo laat?

In eerste instantie worden wedstrijden voorzien met de beschikbare KNKV-scheidsrechters. Scheidsrechters kunnen tot de donderdag 12.00 uur worden aangewezen per e-mail op een wedstrijd die gespeeld wordt in het daarop volgende speelweekend. De (thuis spelende) verenigingen krijgen voor donderdag 12.00 uur de lijst toegezonden met de openstaande wedstrijden die ze zelf van een scheidsrechter moeten voorzien.

Pagina's